ANALIZA VOJNOG PUČA U TURSKOJ

ANALIZA VOJNOG PUČA U TURSKOJ

Jedna karika NATO lanca, kojim steže Putina i R/F u interesu nekoliko uzurpatorа светске moći i njihovih nezasitljivivi profitabilnih apetita, definitivno je pukla!

Na osnovi protivrečnih, iz minuta u minutu, nepouzdanih informacija sa terena, skoro je i nemoguće doći do neke sveobuhvatne, pouzdane i verodostojne analize pa ipak se može pouzdano reći da više ništa ne će biti, ne samo u Turskoj već i šire, kao što je to bilo prije vojnog „puča“, u okvirima globalne politike odnosno globalizacije.

Za sada se ne da prepoznati da li iza toga, vojnog „puča“, stoji Ameročka administracija zbog eventualnog približavanja Erdogana Putinu ili je možda u pitanju unutrašnja podeljenost naroda na laicistiški, na jednoj strani i fundamentalno/islamistički na drugoj strani pa su generali, kao vrhovni čuvari države i ustava, doneli odluku da reaguju zbog takve politike aktuelne valade koja je razvodnjavanjem ustava dovela do te opasne polarizacije i destabilizacije države.

Verovatnije će biti da ta destabilizacija Turske nije odgovarala, kreatorima globalizma uz stezanje obruča NATO lanca oko Ruske Federacije pa su se ti kreatori zla odlučiti stabilizovati Tursku podredjivanjem vlasti vojnim strukturama odnosno generalima kojima bi vukli konce iz senke. O tome svemu možemo samo nagadjati, špekulisati u svim pravcima pa čak i doći do zaključka da su se kreatori globalizma, rušenjem dva ruska helikoptera u Siriji i Aviona na granici Turske, osetili ohrabrenim stekavši utisak da je NATO ponovo u vazduhu nadmoćnija sila pa su rešili „kovati gvoždje“ dok je vruće. A za to im nije potreban nesiguran igrač koji bi da sedi na dve stolice već im je potrebna vojnička disciplina a ko to može bolje od samih generala koji bi došli na vlast zahvaljujući strateškoj politici globalista odnosno zagovornika novog svetskog poretka.Vašington je već najavio da će saradjivati i sa generalima u slučaju preuzimanja vlasti.

A može se i pretpostaviti da su strukture oko Toni Blera shvatile svoju poslednju šansu svog spasavanja u podpirivanju novog svetskog poretka zbog kojeg im preti i optužba i doživotna robija zbog svojih počinjenih zločina.

Kako rekoh, polaznih tačaka za analizu, ima mnogo ali samo se jedna može shvatiti kao tačna, izvan špekulativnog spektra a to je da je jedna karika NATO lanca, kojim steže Putina i R/F u interesu nekoliko uzurpatora moći i njihovih nezasitljivivi profitabilnih apetita, definitivno pukla sa ovim „pučem“! Bez obzira na to da li će pučisi, vojna hunta ili Erdogan pobediti Turska se neće moći smiriti i stabilizovati barem to ne u dogledno vreme.

Ipak to ne znači da je opasnost od napada na Rusiju prevazidjena. Taj napad će biti samo za izvesno vreme odložen a može se desiti da bude i ranije sproveden bez obzira na destabilizovanu Tursku. Ratnim profiterima nije bitno da li će se u rat gurnuti stabilne ili nestabilne države jer je za njih svaki rat profitabilan. Ti uzurpatori moći, koji su u stanju manipulisati svetom, svetskom politikom, držeći u svojim rukama skretnice političkog života i uticaja u tako reći svim delovima sveta, stabilnih il nestabilnih država. Uzurpatorima moći i svetskih medija je svejedno dali će se ostvariti profit prodajom oružja ili pljačkom il ratnim pohodima na države neslućenog bogatstva u resursima pri čemu su i države koje su im na putu žrtve geostrategijskih interesa, tih uzurpatora moći koji poseduju vše od 80% sveukupnog svetskog kapitala a kojima najviše odgovara neokolonijalni sistem koji teži ostvariti globalizacijom pravo jačega kako bi bili neprekosnoveni vladari sveta.

Dušan Nonković-Teodorović

Über diese Anzeigen

Einige deiner Besucher werden an die

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: