OVA PRELEPA BEOGRAĐANKA JE PILOT: Na dan očeve sahrane pronašla je nešto zbog čega ćete se naježiti

Nina Nikitn

OVA PRELEPA BEOGRAĐANKA JE PILOT: Na dan očeve sahrane pronašla je nešto zbog čega ćete se naježiti

Foto: Privatna arhiva

Nina je bila jako vezana za oca, a kada je prvi put sela na mesto kopilota učinilo joj se da vidi njegov osmeh pred sobom – tada je odlučila da postane pilot.

Viktor Nikitin, pradeda Nine Nikitin (26), devojke iz Beograda, bio je jedan od trojice prvih pilota „Aeroputa“ koji je diplomu dobio u Rusiji još davne 1916. godine. Takođe, otac ove devojke bio je jedan od najmlađih kopilota na DC-10, najvećem avionu JAT-a, a sada ova mlada devojka učeći za pilota nastavlja porodičnu tradiciju.

PODGORIČKA MAJKA HRABROST: Najviše me boli dok gledam ćelavu ćerku u haljinici

Nina Nikitn

Foto: Privatna arhiva

Ipak, sudbina se surovo poigrala sa ovom devojkom kada je njen otac doživeo moždani udar. Tada je imala samo pet godina, a seća se da je tata po njenu sestru bliznakinju i nju taj dan trebalo da dođe u vrtić.

– Deca su nas zezala kako nemamo tatu, jer on zbog obaveza na poslu nije dolazio po nas. Taj dan je trebalo on da nas pokupi posle školice. Čekale smo i čekale, ali se tata nije pojavljivao. Došla je mama, vaspitačice su najednom počele da vrište, nas su izveli iz prostorije… Sećam se da su se vaspitačice u razgovoru sa mamom uhvatile za glavu… Iako nam do tada nisu kupovali skupe slatkiše, tada nam je donela po kinder jaje. Tada nismo znale šta se dešava, bile smo ljute što tata nije došao po nas, i kada smo došle kući ja sam to kinder jaje bacila da bih ga pronašla godinu dana nakon toga – priseća se Nina.

BEOGRAĐANIN OTIŠAO NA TAJLAND DA OKUŠA SREĆU: Kad vidite šta radi poželećete da ste na njegovom mestu

Nina Nikitn

Foto: Privatna arhiva

Majka je Ninu i njenu sestru uveravala da im je otac na putu, sve dok ih jednog dana nije odvela kod oca koji je bio u komi u bolnici.

– Mama je rešila da nam objasni sve. Odvela nas je kod tate u posetu. Prvo nismo ni mogle ni da ga prepoznamo, nismo shvatale šta se dešava… Bio je u komi godinu i po dana, kada je preminuo. Na dan njegove sahrane, pronašla sam ispod kreveta ono kinder jaje. Stresem se i sada kad pričam o tome. Otvorila sam i sklopila igračkicu. Bio je to avion. Ponela sam ga i spustila preko sanduka mog oca – nastavlja priču Nina za portal SrbijaDanas.com.

Nina Nikitn

Foto: Privatna arhiva

Posle srednje škole dogodila se još jedna tragedija u porodici ove devojke, majka joj je dobila moždani udar, a ona je morala da ode u inostranstvo kako bi našla posao i izdržavala porodicu.

– Spakovala sam se i otišla sam za Australiju, a sestra je ostala da brine o mami. Tamo sam bila od 2007. do 2014. godine kada sam se vratila u Beograd. Međutim, tamo mi se desio jedan nesrećan slučaj, nakon čega sam odlučila da se vratim u Srbiju. Radila sam tamo u jednoj medicinskoj klinici, kada je naveče došao jedan narkoman koji mi je tražio drogu. Radila sam sama, tj bukvalno sam zatvarala kliniku i spremala se da krenem kući. Nasrnuo je na mene, samo što me nije unakazio. Bila sam na bolovanju 6 meseci i tada sam odlučila da se vratim kući. Bilo mi je više muka od svega – objašnjava Nina.

BEOGRAĐANIN SA SAMO 10 EVRA KRENUO NA PUT EVROPOM: Čovek kod kog je spavao imao je NEOBIČAN ZAHTEV

Nina Nikitn

Foto: Privatna arhiva

Po povratku u Srbiju nije mogla da pronađe posao. Razmišljala je šta dalje da radi, a u međuvremenu pokušavala je da pronađe očeve kolege kako bi saznala više informacija o njemu, a onda je jednog dana slučajno naletela na Fejsbuk grupu bivših JAT-ovaca.

– Predstavila sam se i pitala sam da li neko može nešto da mi pomogne. Oni su me pozvali da dođem na njihovo okupljanje u aero-klubu. Otišla sam i tamo upoznala dosta njegovih kolega kojima sam ispričala i moju želju da budem pilot i da bih volela da završim školu u Vršcu kao i moj otac. Oni su me ohrabrili da uspem u toj mojoj nameri – kaže Nina i dodaje da je ubrzo nakon prvog susreta sa njima otišla i na simulator aviona Boing 737:

Nina Nikitn

Foto: Privatna arhiva

– Jedan tatin kolega sedeo je na mestu kapetana, a ja na mestu kopilota i pričao mi je šta da radim. Delovalo je veoma stvarno. Kao da vozim pravi avion, tresla sam se. Prvi osećaj mi je bio neverovatan, dok u sledećem trenutku nisam mogla da dišem. Imala sam osećaj kao da mi je otac živ, kao da ispred sebe vidim njegov osmeh. Bilo mi je nestvarno. Tu sam se zaljubila totalno u letenje i odlučila da upišem školu.

Na pitanje da li je nekada pre toga zamišljala da će biti pilot Nina kaže da je i u inostranstvu pokušavala da se zaposli kao stjuardesa, a da je s vremena na vreme imala želju da postane pilot, ali da je isto tako mislila da joj se takva šansa neće pružiti.

JEDINA SRPKINJA SA OVIM HOBIJEM: Počela iz dosade, sad joj donosi HILJADE evra!

Nina Nikitn

Foto: Privatna arhiva

– Moj otac je završio pilotsku akademiju u Vršcu i ja sam se raspitivala, ali nisam ni pomišljala da ću se tamo naći. Nakon te simulacije odlučila sam da pošto poto upišem tu školu, iako sam bila svesna da imam novca samo za prvu godinu odnosno za teorijski deo koji traje oko 9 meseci i za troškove smeštaja i hrane. Imala sam toliko ušteđevine. Sada mi fali još 35 hiljada evra da bi završila školovanje, jer deo obuke za pilotiranje je veoma skupo – kaže nam Nina koja zbog teške finansijske situacije mora da prekine školovanje.

Nina je na sve načine pokušavala da dođe do novca, čak je tražila i stipendiju ali nije naišla na ljude koji su želeli da joj izađu u susret. Sada, po završetku tog teoriskog dela, sprema se da ode u inostranstvo kako bi zaradila novac, platila školovanje i ostvarila svoj san.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: