Лидери опозиционих странки које су прешле цензус позивају своје бираче да 4. маја гласају за Двери/ДСС како би се спречила изборна крађа само Шешељ ћути! Зашто!?

Лидер ДС Бојан Пајтић је позвао присталице демократа да на предстојећим поновљеним изборима на 15 бирачких мјеста заокруже листу Двери-ДСС.

Како је рекао, та листа по много чему није слична са ДС, али се тако „бране демократија и Србија од изборне крађе и једног човека који је замислио да може све да узурпира“.

Лидери опозиције су позвали грађане на протест испред РИК у суботу у 13 часова, а Пајтић је позвао и поједине страначке лидере који су на листи око СНС.

„Позивамо и Вука Драшковића, Расима Љајића и Велимира Илића, људе са којима смо се пре двадесет година борили против крађе, да нам се придруже на протестима“, рекао је Пајтић.

Пајтић и предсједница ДСС Санда Рашковић Ивић су у просторијама ДСС рекли и да је на протеклим изборима „украдено 300.000 гласова“ на различите начине, међу којима су и „бугарски воз“, разни притисци и преправљање записника с бирачких мјеста.

Опозиција је најавила да ће писати о овим случајевима свим међународним организацијама, а лидер покрета Доста је било Саша Радуловић је рекао и да су манипулације биле очигледне и да се на „срамним седницама РИК“ сво вријеме обарала једна листа (Двери-ДСС) и да су то успјели за један глас.

Радуловић је рекао да његов покрет има доказе који показују откривене махинације с гласањем мртвих лица, али и са записницима. Он је рекао да су такви, „очигледно фалсификовани“ записници прихватани на сједницама РИК.

„Ово је прекрајање воље грађана, а грађани виде да земља иде у погрешном правцу. Имаће проблем да направи нову владу, која ће трајати нешто дуже од годину дана“, рекао је он.

Предсједница ДСС Санда Рашковић Ивић рекла је да је циљ да се гласови „прелију“ листи око напредњака.

„Ми смо освојили 200.000 гласова, а Вучић ће то преточити у своје мандате, покрасти вољу народа. Ми имамо информације да је украдено 300.000 гласова, сви одреда су се приписали СНС“, рекла је председница ДСС.

Она је рекла да је Републичка изборна комисија постала „продужена рука и оперативац СНС“ и истакла да је чак прекршен и законски рок за објављивање коначних резултата избора.

„На делу је изборно-политички инжењеринг како би се обориле листе, а нарочито листа Двери-ДСС. Оштетили су нас посебно, стављали су нулу тамо где смо имали између пет и девет одсто, а тамо где смо прошли лошије, без обзира на грешке, су усвајали гласове“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је изјавила да има доказе за два примјера – на бирачком месту 5 у Косовској Митровици гдје су се уписани Албанци потписивали ћирилицом, а неки чак уписали и српска имена, као и на мјесту 31 у Врању гдје су прекрајани записници па је СНС после 463 гласа имао 513, ДС прво 82, а затим 54, а листа Двери-ДСС са 231 на крају 52.

„Оно што се десило нама сутра може да се деси било коме“, рекла је она.

Б92

ПС: ИНТЕРЕСАНТНО ЈЕ ДА ЈЕ СРС ВЕРОВАТНО НАЈВИШЕ ПОКРАДЕНА А ШЕШЕЉ ЋУТИ-НЕ СПОМИЊЕ СВОЈЕ ЉУТЕ ЧЕТНИКЕ-ЗАШТО?

ДН-Т.

Б92

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: