Душан Нонковић-Теодоровић; отворено писмо А.Вучићу и В.Шешељу

Душан Нонковић-Теодоровић; отворено писмо А.Вучићу и В.Шешељу

Господине Вучићу, обраћам Вам се отвореним писмом како неби нико могао једног рећи да није знао.

НАТО(Северноатлантиски савез) је основан да би служио и деловао само у оквирима територијалне одбране држава својих чланица и то изричито у одбранбене сврхе, у случају да било која држава чланица буде нападнута споља. После распада Варшавског пакта није постојало претње таквог напада са истока па према томе ни потребе за одржавањем НАТО – Северноатланског савеза у војне сврхе. После распада Совјетслог савеза а стим и источног блока нестала је и оправданост постојања НАТО-Северноатлантског савеза. Уместо да се НАТО расформира после распада Варшавског пакта проглашава Немачка, као чланица НАТО, да се границе Немачке бране у Хиндокушу, Авганистану. Од одбрамбеног савеза НАТО постаје офанзивни интервенцијски војни савез који је себи дао за право да делује изван граница држава савезница. У спреги са неоколонијалним интересима крупног капитала постаје, манипулацијама моћника, алатка за спровођење глобализма односно неоколонијализма. Од једног одбрамбеног војног савеза постаје војни савез који кршењем УН карте и међународних конвенција, незаконитим бомбардовањем Југославије постаје злочиначки војни савез. Рушењем Југославије, Ирака, Либије, Сирије, Украјине је ова војна организација огрезла у крви, упрљала крвљу руке до лаката!

Са таквом организацијом преговарати је већ довољан разлог да дате оставку те да се повучете из политике! А о постављању Томи Блера који је за саветника да и не говорим.

Следећи разлог за давање оставке и одласка из политике је непотребно расписивање нових избора трошењем државних пара и поред тога што сте имали већину у парламенту којом сте могли комотно да владате.

И трећи разлог је то што сте блокирали демократски процес неизласком на јавне дуеле са опозиционим лидерима. Због те узурпације медија који нису омогућили опозиционим странкама да представе јавности своје програме злоупотребили сте свој положај како би извукли личну предност за остваривања изборни резултата у своју личну корист. Нисте омогућили народу који Вам је указао поверење да се неометано информише и изабере своје представнике у парламенту на основи страначких програма односно представљања свијих лидера. Са тиме сте из личних и политичкоегоисточких интереса оштетили народ који Вам је већ два пута указао поверење а којег сте оба пута изиграли и изманипулисали.

Четврти разлог моје молбе да дате оставку на све функције је то што припадате петооктобарској генерацији а и човек који је још у Милошевићево време био на дужностима па према томе припадате и генерацијама које су одговорне за ову беду која данас влада Србијом. Ви сте изгубили свако морално право да било шта обећавате народу и било које одлуке да доносите.Уместо да помогнете младе генерације које сте оставили без перспективе да узму судбину у своје руке ви их спутавате којекаквим малвезацијама необезбеђујући равноправно време на државним медијама у току изборне кампање као да до сада нису довољно кажњени вашом личном политиком коју водите већ више од две деценије лишавајући народ сваког просперитета политиком која води народ, Србију у дужничко ропство. Молим Вас, “прсте” даље од Двери и Заветника а и од других младих организација које имају намеру да узму своју судбину у своје руке. Ви сте имали шансу коју очигледно нисте били способни и искористити за бољитак Србије. Дајте своју оставку и спасите у себи барем још ту трунку људског достојанства улолико је још имате.

Господине Шешељу, много тога од горе наведеног важи и за Вас. По повратку из Хага сам био пун наде да ће те растурати режим на чијем челу су некадашњи челни Ваше странке односно СРС а који су Вас издали. Уместо да се окомите на те своје стварне политичке противнике за које тврдите да су вас издали Ви растурате опозицију режиму којег би хтели спречити да изда Косово изменом двотрећинске већине у парламенту због чега је Вучић и расписао изборе и ако је имао комотну већину за владање државом. Ви добро знате да уколико Вучић доспе до двотрећинске већине у парламенту да га онда сами не можете са својих 8% у ниучему спречити па ни у преправљњу устава а стим ни у евентуалном признавања Косова као суверене државе. Сигуран сам да знате да вам је приоритетан циљ да спречите двотрећинску већину вучића а не да “растурате” Двери или било коју опозицију која се креће око цензуса. Али Ви радите својим изјавама тачно том супротно. СВИ ЛИДЕРИ СТРАНАКА УКЉУЧУЈУЋИ И ВУЧИЋА СУ СЕ ЖАЛИЛИ НА КРАЂУ ИЗБОРНЕ ВОЉЕ ГРАЂАНА САМО СТЕ ВИ ДИСКРЕТНО ЋУТАЛИ ПО ТОМ ПИТАЊУ КАО ДА ВИ СА SVOJIH 8% ИМАТЕ АПСОЛУТНУ ВЕЋИНУ А НЕ ВУЧИЋ! ЗАШТО?

Да Вас подсетим, и Ви припадате генерацији која је одговорна што се Србија налази у овако бедном стањју. И Вама је време истекло а вероватно и прегазило па је дошао ред и на вас да предате политику у руке млађој генрације. Ко овако промаши у својим проценама да ће имати најмање 20% а онда добије ту негде око 8% па онда растура опозицију da Vučić ostvari dvotrećinsku većinu не може се баш похвалити са здравим просуђивањем којим би да води Србију у бољу будућност. Ако Вама није јасно да потискаљем Двери испод цензуса омогућујете двотрећинску већину Вучића и мењање устава онда Вас молим да се одрекнете политике те да је препустите млађима. Хвала Богу имате тамо и младих попут Шаровића и Миљана који имају право да одлучују о судбини младих надолазећих генерација. Само ти млади, дали Ваши или биле то Двери или заветници, могу раскинути са петооктобарским ганерацијама којој и Ви сами припадате јер сте вредно мешали у том петоктобарском казану, јер сте имали своју прилику да покажете шта умете. Сад је време на млаđима а Ваша је дужност да их подржите умето да их “растурате” како то сад чините!

И на крају једно питање за обадвоје: Дали сте свесни да вам народ гладује, академици без посла спавају по клупама и да све што може да се креће и мисли размишља како да напусти Србију да друге перспективе и немају до да оду из те земље чију судбину већ више од две деценије покушавате да кројите.

Душан Нонковић-Теодоровић, оснивач и уредник Гласа Дијаспоре

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: