ПОДИГНИМО ЗАДУЖБИНУ НИКОЛИ ТЕСЛИ КОЈА БИ СЕ САСТОЈАЛА ИЗ ЦРКВЕ И ИСТОИМЕНОГ УНИВЕРЗИТЕТА

ПОДИГНИМО ЗАДУЖБИНУ НИКОЛИ ТЕСЛИ КОЈА БИ СЕ САСТОЈАЛА ИЗ ЦРКВЕ И ИСТОИМЕНОГ УНИВЕРЗИТЕТА

Подигнимо задужбину Николи Тесли која би се састојала из цркве и истоименог универзитета. Црква и универзитет би били повезани надземним или подземним ходником те би се на тај начин демонстрирало јединство вере и науке као Божијег језика истине. Вера и наука не смеју стајати одвојено у противречности већ се коначно морају посматрати као јединствена и нераздвојива целовитост без које нема истине а стим ни веродостојности ни морала нити човечанству обстанка. Без вере нема ни потребе за наукм као језика истине за преиспитивање свега па и вере како би се доказала као насушна истина без које нема ни морала а стим ни веродостојности нити живота у миру, без ратова.

Црква не може бити само чувар традиције нити се може бавити само древним свецима као да је свет већ тада стао и са њиховом смрти престао да рађа свеце новијег доба, као да се данас не рађају свеци. То само говори да су наше црквене старешине запостављањем па и протеривањем науке из цркви заборавиле и језик науке као језик истине који нам омогућује да добијемо истинске одговоре у толикој мери у коликој нам то господ Бог, творац свега, дозволи.

Да то није тако онда би црква већ одавно препознала у Николи Тесли свеца, од Бога предодређеног да унапреди човечанство епохалним изумима. Како је он то и сам рекао да он ништа није измислио већ да је све и прије њега постојало те да је он био одабран да са тим епохалним одкрићима упозна и унапреди свет.

Све што је Бог створио, створио је да буде део бесконачности, вечност бесконачног простора у бесконачном времену бесконачним животом од бесконачног умножавања, раста и развоја да универзум остане превирањем вечита млада породиља у сваком и најмањем моменту у порасту. Да би црква и њени поглавари као и веродостојници могли бити у току збивања тако разантног развоја морају ићи науком, Божијим језиком истине, у корак вечитог и непрекидног развоја и пораста. Познато је да се васиона непрекидно шири. Као што из семена никне једна воћка која остави иза себе и на стотину семенки из којих никне на стотине нових воћака од којих свака појединачно изнова остави на стотину семенки из којих ниче на стотине нових воћки тако би се морали ширити и научни резултати истине као и развој нових сазнања путем науке, језика истине. Али то се није дешавало јер да јесте онда би већ одавно препознали Николу Теслу као од Бога одабраног свеца. Свеци се не стварају у богословијама, њих нам ствара Бог. Зато се у Богословијама мора учити језик науке као језик истине и то свих научних огранака како би препознали оне по Божијој вољи посебне таленте као будуће месије за добробит човечанства, као целовитог Божијег дела које смо дужни да поштујемо и унапређујемо.

Да би исправили почињену грешку морамо препознати Николу Теслу као свеца, изградити му свети храм “Никола Тесла” са Универизитетом у којем би се изучавала научна истина свих могућих огранака како би се пронашла права истина потврђена Божијим законима који не допуштају друге до једне истине, једног закона, закона који су неумољивог и непроменљивог карактера. Што не нађемо данас наставићемо тражити сутра.

У цркви Николе Тесле би се могла чувати урна са пепелом Николе Тесле и наравно одговарајућа документа, која указују да је рођен и одрастао у православној фамилији као син православног свештеника. У универзитету би се могао сместити музе а до њега библиотека свим научницима света доступна. Под кров Универзитета морао би се сместити Аудиторијум Максимум где би се одржавала предавање као и низ опитних лабараторија и истраживачких центара, како теолошких истина, филозофских наука тако и примењених научних експеримената.

На тај начин би се донекле одужили Николи Тесли за сву удобност у којој уживамо захваљујући његовим изумима, даљинским управљачем у руци прелиставајући из удобне фотеље телевизијске програме а о изумима који су променили свет да и не говорим. На тај начин би нам помогао Никола тесла да Србија поново буде светски центар културе и науке што би као нузпродукт имало промену негативног имиџа којег су нам глобалисти из похлепе пропагандом окачили како би оправдали своје прљаве намере.

Мислим да је у интересу не само нас срба већ и целокупног човечанства да се изгради овакве врсте задужбина Николе Тесле-То смо му дужни! Мислим да би многи у свету препознали важност оваквог подухвата, објекта па би се сигурно нашло и довољно новца потребног за изградњу задужбине.

Душан Нонковић-Теодоровић

ПС: Коментари су пожељни!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: