Radojka Praštalo: Zar je moguce da srpska dijaspora BOLJE razumije i bolje vidi šta se dešava u Srbiji? Zar oni treba da kažu da nam je vlast POLUDJELA?

Zar je moguce da srpska dijaspora BOLJE razumije i bolje vidi šta se dešava u Srbiji? Zar oni treba da kažu da nam je vlast POLUDJELA?

Нонковић: О каквом то суверенитету говорите… ??? 30. март 2016.Оставите коментар

 

СРБИЈА СЕ ДАНАС ПОНАША КАО ДЕВОЈКА КОЈА ЖМИРИ КАД СЕ ЉУБИ ДА НЕ ВИДИ ИДИОТА СА КОЈИМ СЕ ЉУБИ!

Пише: Душан Нонковић-Теодоровић

О каквом то суверенитету говорите ви, светске паламудџије, мутибаре и паливоде, кад сте зависни од капи инфузије оних који су вас злочиначки бомбардовали отровним уранијумом, зависни од оних који су вам рушили мостове болнице, породилишта па и убијали бебе на ношама!?

О каквом то суверенитету говорите, кад су вам исти ти злотвори, од чије инфузије зависите, рушили инфраструктуру, уништавали фабрике, банке и целокупну производњу да би је заменили својом производњом другоразредног квалитета и на бази другоразредних лиценци, како бисмо производили само другоразредне производе којимa не бисмо могли конкурисати на интернационалним тезгама и тржиштима већ само падати у дужничко робство!?

О каквом ви то суверенитету говорите, кад је свима врло добро познато да апсолутног суверенитета нема, јер све државе света па и те што представљају светске силе, нису суверена већ само ограничено суверене државе, због међусобне зависности и испреплетаних глобалних интереса своје привреде, извоза и увоза од виталног значаја!?

О каквом ви ту суверенитету говорите, кад нисте своји на своме, кад нисте господари чак ни од кључева своје куће ни амбара!?

О каквом то суверенитету говорите, кад доводите Блера, убицу свог народа, себи за саветника!?  Зар тиме и вашом политиком нисте већ одавно дотакли дно дна лажи и неморала!?

Можете рећи да то све радите у интересу српског народа, да сте спремни не само да се погнете већ и да идете четвероношке па и да пужете по фекалијама људског неморала јер је то наводно једини начин, по вашем мишљењу, да сачувате народ пред далеко бруталнијим и надмоћнијим непријатељем – по оној кога не можеш победити учинига својим пријатељем!

Све то можете рећи, само не можете тврдити да сте суверени!

Поготово не можете говорити о суверености у земљи са најминималнијим платама, која није у стању ништа супротставити супериорнијима од себе, онима који који су већ пред утакмицу покуповали наше најбоље стручњаке, “фудбалере”,научнике и проналазаче без којих нема победа на међународним тезгама а тиме ни зараде, ни профита, до само дужничког робства.

Да би се, у најбољем случају, могло говорити о ограниченом, али за народ ипак достојном суверенитету, мора се бити господар кључева своје куће и имања. А да би се то могло бити, мора се Влада отрести свих страних саветника који је саветују у интересу страног налогодавца а не у интересу народа Србије!

А уз то би се привреда морала организовати на бази домаћих стручњака, истраживача и проналазача, способних да стварају производе који би били и конкурентни на страним тржиштима и то најразвијенијих држава света. У нашем народу се рађају такви генији и капацитети да би то могла бити и опипљива стварност којом би се спречило дужничко ропство.

Да би се то могло постићи мора се преузети контрола над тајним службама које вршљају по Србији као да им је Србија њихова лична својина а не дедовина српског народа.

Да би се било колико-толико сувереном државом, мора држава, у првом реду, бити економско и војно независна односно довољно јака да би могла свој суверенитет бранити и одбранити. Пошто то мале државе, из објективних разлога, нису у стању, морају имати јаког савезника који је спреман да испоштује УН карту и све међународне конвенције немешања у унутрашње ствари других држава.

А велесила која је прекршила УН карту незаконитим бомбардовањем, и то без објаве рата, не може бити ни савезник нити стабилан ослонац неутралности.

Поделите текст – Разбијмо медијски мрак!

Душан Нонковић: КАД ЋЕ ВИШЕ НАРОД ДА СХВАТИ КО МУ РАДИ

10.12.2012. Глас Дијаспоре – dijaspora.wordpress.com

Душан Нонковић: КАД ЋЕ ВИШЕ НАРОД ДА СХВАТИ КО МУ РАДИ О ГЛАВИ

Душан Нонковић-оснивач и уредник Гласа Дијаспоре

КАД ЋЕ ВИШЕ НАРОД ДА СХВАТИ КО МУ РАДИ О ГЛАВИ?

Исто то питање се може поставити како предходним тако и садашњој влади па се упитати: кад ће овај човек Дачић схватити да већина држављана Србије неће у ту Европску Унију и да је једини спас Србији да се отме из смртоносног загрљаја Европске Уније и окрене озбиљној сарадњи са Русијом и другим партнерима у свету!!!

Кад ће да схвати наш народ а и ова влада да је основни циљ ЕУ уништење Србије како неби било никога ко би од ЕУ једног дана могао затражити плаћање ратне репарације односно плаћање нанете штете Србији због злочина којег је починила нелегалним ратним походом из користољубља под заставом глобализма, неоколинијализма односно новог светског поретка бомбардовајући незаконито Србију и К/М без одобрења УН – Савета безбедности, кршећи при томе све међународне конвенције и тим починила многе ратне злочине које је само она и нико други називала колатералном штетом а свако зна да злочин никад не застарева!

Зато је дугорочна политика ЕУ на челу са Америком усмерена ка уништењу Србије као државе. Зато уцењује ЕУ Србију и зато је цепка мешањем у унутрашње послове, поджава регионализацију, беду и социјално сиромаштво, само да би Србија као држава изчезнула! Европској Унији је од свог виталног интереса да Србија као држава нестане. Зато Србији није нити јој сме бити циљ улазак у ЕУ. Не само да Србије неби више било као државе већ би и сва њена богатства експлоатисала ЕУ по већ опробаној хијерархији где би Немачка имала највећу корист док би наш народ био само јефтина радна снага за експлоатацију собственог богатства.

Америци и ЕУ је главни циљ нови светски поредак. А да би га остварили морају прво срушити постојећи за којег је Русија у борби против фашизма изгубила 27 милиона своје житељи. Из тога разлога је Путин рекао да Русија неће никад дозволити рушење тог поретка који се манифестује кроз УН и Савет безбедности! А то што је Путин рекао требали би, посебно Срби, Србија и њена влада веома озбиљно да схвате! Овде се не ради само о Србији и К/М већ о судбини света у целини!

Још би да додам, не постоји никаква опасности од рата нити су потребне било какве жртве да би се казало ЕУ једно јасно НЕ са одлучним ДА озбиљној сарадњи са Русијом – Русија ова није Русија у доба Јелцина да би се у том случају морала Србија бојати било каквих санкција а још мање рата! У ово време Путина неће се нико ама баш нико дрзнути на тако нешто!

Народ мора то да схвати и да појури сваку владу која ради против интереса сопственог народа а то ради свака која пропагира улазак Србије у ЕУ! При томе се мора имати у виду да су мотиви ЕУ за улазак Србије у Европу разбијање Србије до потпуног уништења Србије као државе док су мотиви Русије томе дијаметрални, наиме стварање јаке Србије јер је само јака Србија и јак савезник у борби за слободу Србије и Русије, за очување својих а стим и руских граница како је то својим жртвама историјски и доказала! А Русија зна добро да нема јаке државе без ваљаног животног стандарда.

Народ мора знати ко јој је пријатељ и ко јој може помоћи а и ко јој то све спутава. Помоћи јој може само прави историјски пријатељ који има исте интересе као и Србија а који је довољно војно јак и на природним ресурсима богат а ко би то могао бити други до Русије која снабдева гасом малтене целу ЕУ у коју, сад неки на изборној крађи лажни самозвани владари, по налогу Америке и ЕУ гурају Србију у ЕУ, у властиту пропаст Србије!

Душан Нонковић-Оснивач и уредник Гласа Дијаспоре.

 

Глас дијаспоре: Београд на води је акт распада морала и злочин, док Србија гладује!

By РЕДАКЦИЈА on 6. мај 2015. • ( 6 коментара )

  1. мај 2015. Глас Дијаспоре

Народ који не види или неће да види да су му вође с´ума скренуле, осуђен је на гладовање и пропаст.

Зар Србија нема нужнијих потреба, од задуживања за градњу неких ултра луксузних објеката на води? Зар у Србији не гладује народ?

Па да су и сви сити, није у духу морала умног човека задуживати народ из обести и луксуза, а камоли кад има пречих и нужнијих потреба, кад већини света нису ни основне животне потребе задовољене.

Па ако се осећа потреба за нечим изузетно узвишеним, зар то морају бити стакленици туђе културе? Зар немамо своју?!

Зар је нама поред толике сопствене културе, бистре воде из сопствених извора, потребна вода из туђих каљуга? Зар зато да се задужује народ, за увоз туђе културе и баштине поред толике своје!? Зар то није чињене несносне неправде највећим синовима својег народа?

Зар Никола Тесла није већи див-геније од свих светских мегаломанија а уз то зар и свет и нас није задужио да му се посветимо са више пажње него што то чинимо за све оно добро које нам је у наследство оставио? За оно што је Никола Тесла, не само нама већ човечанству, у наслеђе оставио морали би га се сетити сваке вечери кад светло упалимо, радио одврнемо или кад узмемо даљински ТВ управљач, то су све и много више од тога Теслини изуми! Рентген, медицински апарати за магнетну резонанцију у болницама, лебдећи високобрзински возови, а о струји да и не говорим. Зар је нама поред таквог генија потребан Београд на води неких шеика?

Нека ме извину али да им је памети, понудили би нам уместо Београда на води, Центар Николе Тесле поред воде! Или да су нам пријатељи – Меморијалан центар са катедром за проучавање геноцида над Србима и свим недужним светом!

Душан Нонковић-Теодоровић

Поделите текст – Разбијмо медијски мрак!

 

 

 

Respond to this post by replying above this line

New post on СРБски ФБРепортер

Душан Нонковић: О каквом то суверенитету говорите…?

by РЕДАКЦИЈА

СРБИЈА СЕ ДАНАС ПОНАША КАО ДЕВОЈКА КОЈА ЖМИРИ КАД СЕ ЉУБИ ДА НЕ ВИДИ ИДИОТА СА КОЈИМ СЕ ЉУБИ! Пише: Душан Нонковић-Теодоровић О каквом то суверенитету говорите ви, светске паламудџије, мутибаре и паливоде, кад сте зависни од капи инфузије оних који су вас злочиначки бомбардовали отровним уранијумом, зависни од оних који су вам рушили мостове […]

Прочитајте остатак овог чланка

РЕДАКЦИЈА | 30. март 2016. у 14:32 | Ознаке: fb reporter, fbreporter, fejsbuk reporter, izdaja, NATO, okupacija, Srbija, stradanje | Категорије: ДРУШТВО, Душан Нонковић, ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА, Издаја, Нато, Национално питање, Режимска тортура, MAIL – RSS FEED | URL: http://wp.me/p1Fuk8-PYY

Comment    See all comments
Unsubscribe to no longer receive posts from СРБски ФБРепортер.
Change your email settings at Manage Subscriptions.

Trouble clicking? Copy and paste this URL into your browser:
http://facebookreporter.org/2016/03/30/%d0%b4%d1%83%d1%88%d0%b0%d0%bd-%d0%bd%d0%be%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be%d0%bc-%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5/

Thanks for flying with WordPress.com

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: