AKO ŽELIMO BOLJI ŽIVOT ONDA MORAMO HTETI UČITI IZ SVOJIH GREŠAKA

AKO ŽELIMO BOLJI ŽIVOT ONDA MORAMO HTETI UČITI IZ SVOJIH GREŠAKA

Ako posejemo seme pšenice a umesto pšenice nikne nam kukolj zar i onda ne treba sumnjati u svoju nepogrešivost te se i dalje držati svojih istih tih načela koja nam radjaju kukolj umesto pšeničnog zrna!?

Ako nam sveti duh podigne Gračanicu a današnji poglavari SPC bez ikakvog protesta dozvole da se ta svetinja potopi zar se i onda ne treba posumnjati u ispravnost i svetost poglavara SPC našeg vremena!? Setimo se; i Hristos je prevrnuo stolove trgovaca te ih grubo izbacio iz crkve i na taj način nam pokazao put kako se postupa sa lažnim vernicima. Zar to ne dokazuje da nije uvek za svaki šamar podmećao i drugi obraz!

A ako je to sve moguće zar se onda ne bi trebalo trezvenim okom pogledati u čemu su slabosti naše vere i načela ne samo SPC već i uopšte većine vera i dogmi širom sveta koje je to potapljanje svetinje Gračanice ostavilo tako ravnodušnim. Zar su to te vrednosti zbog kojih se narodi, vernici, širom sveta glodju, ratove vodu i samo za sebe i svoj „tanjir“ interesuju. Kako to samo mogu, slaviti Hrista a potapati svetinju!

Dokle će još moći, ti poglavari vera i svetih hramova, tvrditi da zastupaju Boga i istinu da prepovedaju istinu i samo istinu a jezik istine, nauku, iz hramova proterivati a da im se ta nepravda ne vrati poput bumaranga. Istina i nauka su dva nerazdvojiva pojma koja odredjuju stepen verodostojnosti a stim i brojnost sledbenika istine i vere. Da je do potapljanja Gračanice došlo pokazuje samo da je u temeljima naša SPC nešto i truleži ugradjeno bilo, nešto što je loše uticalo na brojnost i sledbenost vernika pa i kad su u pitanju svetinje ovakve poput sudbine Gračanice što predočava pravo stanje stvari, raspad vera takvih kave su do sada bile i ono u šta su se izrodile. Krajnje je vreme da se narod otrgne iz zagrljaja te nekulture i okrene veri zasnovanoj na osnovi nauke kako bi sveti hramovi ponovo postali centri vere, istine i kulture na osnovi nauke kao božijeg jezika za prepoznavanje istine. To je sigurno moguće i tad kad nam nauka ne odgovori na svako pitanje samo treba to i hteti i imati strpljenja dok nam se odgovor božijom voljom ne ukaže!

Dušan Nonković-Teodorović

PS: https://www.facebook.com/notes/du%C5%A1an-nonkovi%C4%87/potopljena-gra%C4%8Danice-je-dokaz-nepobo%C5%BEnosti-bogohulstva-najodgovornijeg-dela-pogl/984951908220031

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: