Душан Нонковић: О каквом то суверенитету говорите… ???

Душан Нонковић: О каквом то суверенитету говорите… ???

Душан Нонковић: О каквом то суверенитету говорите… ???

13 Votes

СРБИЈА СЕ ДАНАС ПОНАША КАО ДЕВОЈКА КОЈА ЖМИРИ КАД СЕ ЉУБИ ДА НЕ ВИДИ ИДИОТА СА КОЈИМ СЕ ЉУБИ!

Пише: Душан Нонковић-Теодоровић

О каквом то суверенитету говорите ви, светске паламудџије, мутибаре и паливоде, кад сте зависни од капи инфузије оних који су вас злочиначки бомбардовали отровним уранијумом, зависни од оних који су вам рушили мостове болнице, породилишта па и убијали бебе на ношама!?

vucic-stoltenberg-siluete-reuters

О каквом то суверенитету говорите, кад су вам исти ти злотвори, од чије инфузије зависите, рушили инфраструктуру, уништавали фабрике, банке и целокупну производњу да би је заменили својом производњом другоразредног квалитета и на бази другоразредних лиценци, како бисмо производили само другоразредне производе којимa не бисмо могли конкурисати на интернационалним тезгама и тржиштима већ само падати у дужничко робство!?

О каквом ви то суверенитету говорите, кад је свима врло добро познато да апсолутног суверенитета нема, јер све државе света па и те што представљају светске силе, нису суверена већ само ограничено суверене државе, због међусобне зависности и испреплетаних глобалних интереса своје привреде, извоза и увоза од виталног значаја!?

О каквом ви ту суверенитету говорите, кад нисте своји на своме, кад нисте господари чак ни од кључева своје куће ни амбара!?

О каквом то суверенитету говорите, кад доводите Блера, убицу свог народа, себи за саветника!?  Зар тиме и вашом политиком нисте већ одавно дотакли дно дна лажи и неморала!?

Можете рећи да то све радите у интересу српског народа, да сте спремни не само да се погнете већ и да идете четвероношке па и да пужете по фекалијама људског неморала јер је то наводно једини начин, по вашем мишљењу, да сачувате народ пред далеко бруталнијим и надмоћнијим непријатељем – по оној кога не можеш победити учинига својим пријатељем!

Све то можете рећи, само не можете тврдити да сте суверени!

Поготово не можете говорити о суверености у земљи са најминималнијим платама, која није у стању ништа супротставити супериорнијима од себе, онима који који су већ пред утакмицу покуповали наше најбоље стручњаке, “фудбалере”,научнике и проналазаче без којих нема победа на међународним тезгама а тиме ни зараде, ни профита, до само дужничког робства.

Да би се, у најбољем случају, могло говорити о ограниченом, али за народ ипак достојном суверенитету, мора се бити господар кључева своје куће и имања. А да би се то могло бити, мора се Влада отрести свих страних саветника који је саветују у интересу страног налогодавца а не у интересу народа Србије!

А уз то би се привреда морала организовати на бази домаћих стручњака, истраживача и проналазача, способних да стварају производе који би били и конкурентни на страним тржиштима и то најразвијенијих држава света. У нашем народу се рађају такви генији и капацитети да би то могла бити и опипљива стварност којом би се спречило дужничко ропство.

Да би се то могло постићи мора се преузети контрола над тајним службама које вршљају по Србији као да им је Србија њихова лична својина а не дедовина српског народа.

Да би се било колико-толико сувереном државом, мора држава, у првом реду, бити економско и војно независна односно довољно јака да би могла свој суверенитет бранити и одбранити. Пошто то мале државе, из објективних разлога, нису у стању, морају имати јаког савезника који је спреман да испоштује УН карту и све међународне конвенције немешања у унутрашње ствари других држава.

А велесила која је прекршила УН карту незаконитим бомбардовањем, и то без објаве рата, не може бити ни савезник нити стабилан ослонац неутралности.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: