СРБИЈА СЕ ДАНАС ПОНАША КАО ДЕВОЈКА КОЈА ЖМУРИ КАД СЕ ЉУБИ ДА НЕ ВИДИ ИДИЈОТА СА КОЈИМ СЕ ЉУБИ – О КАКВОМ ЈЕ СУВЕРЕНИТЕТУ ТУ РЕЧ

О каквом то суверенитету говорите ви светске паламудџије, мутибаре и паливоде кад сте овисни од капи инфузије оних који су вас злочиначки бомбардовали отровним уранијумом, кад сте зависни од оних који су вам рушили мостове болнице, породилишта па и убијали бебе на ношама! О каквом то суверенитету говорите кад су вам исти ти злотвпори од чије инфузије зависите рушили инфраструктуре, уништавали фабрике банке и целокупну производњу да би је заменили својом од другоразредног квалитета, производњом на бази другоразредних лиценци како би могли производити само другоразредне производе којим не би могли конкурисати на интернационалним тезгама и тржиштима већ само падати у дужничко робство да би тако били под контролом у дужничком робству! О каквом ви то суверенитету говорите кад је свима врло добро познато да апсолутног суверенитета нема јер све државе света па и те што представљају светске силе нису суверена већ само ограничено суверене државе, због међусобне овисности и испреплетености глобалних интереса своје привреде, извоза и увоза од виталног значаја.

О каквом ви ту суверенитету говорите кад нисте своји на својему господари чак ни кључева своје куће ни амбара. О каквом то суверенитету говорите кад доводите Блера убицу свог народа себи за саветника. Зар стим и својом политиком нисте већ одавно дотакли дно дна лажи и неморала.

Можете рећи да то све радите у интересу српског народа да сте спремни не само се погурити већ и да сте спремни да идете четвероношке па и да пужете по фекалијама људског неморала јер је то наводно једини начин, по вашем мишљењу, да сачувате народ пред далеко бруталнијим и надмоћнијим непријатељем по оној кога не можеш победити учинига својим пријатељем! Све то можете рећи само не можете тврдити да сте суверени! Поготово не можете говорити о суверености као земља најминималнијих плата која није у стању ништа супротставити супериорнијим од себе, онима који су већ пред утакмицу покуповали od vas sebi најбоље стручњаке, “фудбалере”научнике и проналазаче без којих нема победа на међународним тезгама а стим ни зараде ни профита до само дужничког робства. А прије свега не можете рећи да Европи нема алтернативе само зато што мислите да нема паметнијих, компетентнијих и способнијих од вас. Ако за вас нема алтернативе и ако ви не знате за праву алтернативу онда дајте оставку и препустите кормило болјима од себе, онима који имају алтернативу. Ако сматрате себе за најпаметније србе којима алтернативе нема онда ту људској надмености и глупости граница нема!

Да би се, у најбољем случају, могло говорити о ограниченом али за народ ипак достојном суверенитету мора се бити господар кључева своје куће и имања а да би се то могло бити мора се влада отрести свих страних саветника који је саветују у интересу страног налогодовача а не у интересу народа Србије! А уз то би привреду морала организовати на бази домаћих стручњака, истраживача и проналазача који би били у стању стварати производе који би били и конкурентни на страним тржиштима и то најразвијенијих држава света – у нашем народу се радјају такви генији и капацитети да би то могла бити и опипљива стварност којом би се спречило дужничко ропство. Да би се то могло постићи мора се преузети контрола над тајним службама које вршљају по Србији као да им је Србија њихова лична својина а не дедовина српског народа. Да би се било, колко толко, сувереном државом мора држава, у првом реду, бити економско и војно неовисна односно довољно јака да би могла свој суверенитет бранити и одбранити. Пошто то мале државе, из објективних разлога, нису у стању морају имати јаког савезника који је спреман да испоштује УН карту и све међународне конвенције не мешања у унутрашње ствари других држава. Таква велесила која је прекршила УН карту незаконитим бомбардовањем и то без објаве рата не може бити ни савезник нити стабилан ослонац неутралности кад је у питању суверенитет.

 

Душан Нонковић-Теодоровић

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: