АНТИНАТО СКУПОВИ ШИРОМ СРБИЈЕ: Данас у Новом Саду, сутра у Ваљеву, а 27. марта у Београду! (ФОТО) објављено 19 марта 20016

АНТИНАТО СКУПОВИ ШИРОМ СРБИЈЕ: Данас у Новом Саду, сутра у Ваљеву, а 27. марта у Београду! (ФОТО) објављено 19 марта 20016

Фото: Србин.инфо / Заветници

После Београда и Ниша и у Новом Саду протести против усвајање Закона о сарадњи са НАТО пактом у области логистичке подршке, који доводи Србију у ниво полуколоније у односу на западну војну алијансу.

С протесном великом антиНАТО шетњом улицама Новог Сада завршен је антиНато скуп у организацији Српског сабора Заветника, у највећем граду на северу Србије, на коме је узело учешће пар хиљада, углавном младих људи. Као и у Београду одзив је већи него што су очекивали организатори.

Фото: Србин.инфо / Заветници

Велики антиНато митинг почео је у 15:00 у Новом Саду, на Тргу Слободе испред споменика Светозара Милетића. На протесту се окупљенима осим Стефана Стаменковског, председника Српског сабора Заветници, окупљенима обратила и Милица Ђурђевић, гласноговорник и носилац изборне листе Заветника на предстојечим републичким изборима, као и Милан  Жикић, доктор Зоран Зечевић и отац погинулог Олега Насова који је у 29 години погинуо на мосту у Новом Саду током НАТО агресије на Србију и Црну Гору, 1999. године.

Фото: Србин.инфо / Заветници

Окупљени су имали пароле „Србија није НАТО колоније“, „Отпор окупацији“, и велики број застава Заветника на којима са ликовима Белог Анђела и српских средњовековних јунака.

АнтиНато протест Заветника је, по речима самих организатора део, (као што ће бити и сутрашњи  анти-нато прротест у срцу Шумадије, у Ваљеву, на Градском тргу, с почетком у 13 часова) великог  општенародног бунта против НАТО окупације Србије.

На протесту је и данас најављен велики анти-НАТО митинг у Београду који ће се одржати у недељу, 27. марта са којег ће грађани затражити од режима хитан прекид погубне НАТО и ЕУ политике и расписивање народног референдума о чланству у тим организацијама.

Исто тако је најављено, пошто РТС није данас био у Новом Саду, уз народ, да објективно извештава о томе колико је људи било присутно на овом антиНАТО скупу, да ће се са народ окупити 27. марта и испред РТС у Београду,  циљу разбијања медијске блокаде.

Такође, Заветници, као предводници антиНАТО снага у Србији, позвали су са протеста и све суверенистичке снаге у Србији да наставе анти-НАТО борбу коју ће ставити изнад изборног процеса.

 

anti nato setnja novi sad

Србин.инфо је путем текстуалног и фото преноса уживо извештавао и са овог протеста:

16.05: Демонстранти са антиНАТО скупа су кренули у протестну шетњу новосадским улицама до Варадинског моста који је био срушен у НАТО агресији.

Фото: Србин.инфо / Заветници

15.55: Стефан Стаменковски, председник Српског покрета Заветници обратиио се присутнима са јасном поруком Јавном сервису Србије да пошто РТС није данас у Новом Саду, уз народ, да објективно извештава о томе колико је људи присутно на овом антиНАТО скупу да ће се народ скупити 27. марта испред РТС када буде одржан нови антиНАТО протест у Београду.

15.45: Присутнима су се обратили Милан  Жикић, доктор Зоран Зечевић, као и отац погинулог Олега Насова који је у 29 години погинуо на мосту у Новом Саду током НАТО агресије на Србију и Црну Гору, 1999. године.

Фото: Србин.инфо / Заветници

15.25: Српски Заветници поручују да народ не сме да дозволи да и даље остане на снази закон којим Србија постаје НАТО колонија.

Фото: Србин.инфо / Заветници

15.15: Грађани пристижу масовно, новинар Србин.инфо Данијел. И. јавља са лица места да има већ око хиљаду присутних.

Фото: Србин.инфо / Заветници

14.40: Милица Ђурђевић, гласноговорник Српског Сабора Заветници је позвала све суверенистичке снаге у Србији да наставе анти-НАТО борбу коју ће ставити изнад изборног процеса. Она је додала да је опстанак Србије на прво место, те да Заветници предлажу формирање Балканског савеза који ће чинити партије, покрети и појединци из Србије, Републике Српске и Црне Горе, са једним циљем и заједничким прогласом: отпор НАТО окупацији!

Извор: Србин.инфо

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: