Svi obećavaju bolje a kako kad su ključevi u tudjim rukama kad nam je sva privreda zasnovana na bazi okupatorskih drugorazrednih inovacija…

 

Svi obećavaju bolje a kako kad su ključevi u tudjim rukama kad nam je sva privreda zasnovana na bazi okupatorskih drugorazrednih inovacija i tudjih licenci sa kojima im se ne može na svetskim tržištima konkurisati! Tek toliko daju da se može preživeti totalnom ovisnošću u dužničkom ropstvu. Još niko ne govori kako postati politički i privredni suveren. Jedno bez drugog ne ide a promeniti proizvodnju preko noći nije baš tako jednostavno i ako nije da nije nemoguće ali izgleda da na to niko i ne pomišlja. Nije dovoljno reći; Rusija će-treba imati i konkretan program a njih niko nema pa i ako ih ima nesme ni da ih izusti a kako onda očekivati da će ih u delo sprovesti!? To važi kako za vladu tako i za opoziciju. Samo „mahati“ Rusijom i Putinom neće biti dovoljno da se predizborna obećanja i ispune. Ovako to bez konkretnog plana i programa za bolju budućnost naroda je to sve neozbiljno pa će se i tako posle izbora i desiti da je sjahao murta da uzjaši kurta.
Narod je sit praznih na ničim zasnovanih obećanja. Lideri stranaka koji učestvujete u izbornoj utrci, molim Vas, upoznajte svoje potencijalne birače svojim konkretnim programima koji neizbežno vode u boljitak Srbije, blagostanje za sve one koji su spremni da stave svoje fizičke i umne sposobnosti u interes države a stim i sebe kao pojedinca.
Namera je jedno a konkretan put, plan i program, je sasvim nešto drugo.
Takvi programi postoje, i sam sam autor takvih ali nikoga to od naših političara, lidera stranaka nije ni toliko zainteresovalo da bi uspostavili kontakt, potražili savet umesto tutorskih savetnika koji nas guraju u dužničko robstvo. Srbija je najbogatija zemlja u EU računajući resurse po glavi svog stanovnika; prirodna bogatstva od bele energije do Vojvodine i Šumadije riznica agrarnih potencijala. Šezdesetih godina prošlog veka su italijani nudili Titu da unajme Vojvodinu na sto godina sa obećanjem da će samo njom prehraniti preko 60 miliona italijana i preko 20 miliona jugoslavena a naš narod Srbije od samo 8 miliona gladuje i pored toga što mu pripada pored Vojvodine i Šumadija, bogato pomoravlje-Zar se toga ne stide ovi naši odgovorni u vladi!? A kako da bude drugačije kad nam je privreda zasnovana na zelenaštvu, mitu i provizionaštvu(malo lepša reč za korupciju) koje je postalo unosnom profitnom silom koja Boga ne moli a kamoli pita!
Sve se to može rešiti samo treba biti gospodar ključeva svoje kuće a to kao da niko i ne namerava jer niko i ne spominje kao da nam to nije najveća prepreka ka suverenitetu i boljem životu! Izgleda da im je samo važno smisliti neko dobro obećanje pa makar bilo i bez pokrića!

Dušan Nonković-Teodorović

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: