Најквалитетнија земља у Суботици дата је странцима

Локална самоуправа у Суботици, се не тако давно огрешила о своје грађане, давајући квалитетно пољопривредно земљиште за градњу трговачког маркета МЕТРО.

Земљиште је дато као поклон инвеститору, а да би он био задовољан добио је комплетну инфраструктуру од прилазне саобраћајнице, канализацију (пристојног пречника), водовод. Дали су и велика обећања да ће 180 радника ту наћи посао.

Вероватно је за тај број радника држава дала субвенцију. Број радника који раде, никада није достигао ту цифру од 180 радника. Плате су биле минималне, а услови рада изузетно лоши. Инвеститор се после извесног времена иселио, простор оставио празан, а паре грађана Суботице потрошене.

 

Двери питају: Ко ће да одговара?

Уместо канализације и водовода за „МЕТРО“ могли су да ураде велики део канализације и водовода за Месне заједнице, које имају тај нерешен проблем, али такав сценарио не одговара локалним тајкунима и политичарима.

Паралелна прича и исти сценарио, одиграо се у Слободној зони „Суботица“. Изграђена на најквалитетнијем пољопривредном земљишту, на површини од 56 хектара, и баш у том периоду се потписује ССП са ЕУ.

У зони су све фирме добиле субвенције од државе. Кад имају посла примају од 100- 200 радника, а кад нема, шаљу их на евиденцију незапослених и тако у круг. Од саме зоне, грађани, држава и општина имају мало користи или уопште немају користи.

Новим законом о пољопривредном земљишту у обавези смо да дамо инвеститорима 30% земљишта.

Српски покрет Двери се оштро противи продаји или закупу земље странцима, за разлику од оних политичких странака које су учествовале у потписивању ССП-а, а сада тобоже брину о пољопривредницима .

Сви су знали да потписивањем ССП са ЕУ српска пољопривреда срља у пропаст, али због својих европских ментора морали су да спроводе ту политику.

Закон о пољопривредном земљишту је требао да буде у функцији развоја домаће пољопривреде и развоја пратећих прехрамбених индустрија, а не средство отимања земље за које су наши преци гинули.

 

Инфо служба Двери Суботица

 

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: