Prevod pisma Dr. Paulin Ferenc professzor emeritus, doktor Madjarske Akademije Nauka madjarskom narodu a povodom navale izbjeglica/dzihadista:

Preko prijatelja iz Hrvatske dobio sam prevod pisma madjarskog akademika Ferenza madjarskom narodu a povodom navale izbjeglica/dzihadista.
Mnogima je jasno da je sve ovo tacno i da stvari stoje mnogo gore, npr. zasto bogate arapske/muslimanske zemlje nece izbjeglice, ali nude pomoc da u EU prave dzamije? Najcrnje u svemu sto se nasi „glavari“ nude (kao javne) da i mi primimo na stotine hiljada ovih mladih muskaraca…
Pozdrav,
Milan.

Evo prevoda teksta dr. Ferenza:
„Dragi Prijatelji! Situacija je napeta do maksimuma. Amerika hoće da šalje oružje Poljskoj i Rumuniji. Putin je već izjavio, ukoliko se to dogodi, napašće te dve zemlje. A u medjuvremenu masovno dolaze u Evropu Crci i ostali vojnici, prerušeni u izbeglice. Naravno, ima medju njima glupavih žrtava, koji od svega ne vide ništa. Na Fb-u su objavljeni veoma dobri natpisi! Evropa, evropska kultuta, dvehiljadegodišnja civilizacija i hrišćanstvo se nalaze u veoma velikoj opasnosti! Probudite se! Ovog momenta ne treba kapije otvarati, već se treba braniti!!! Sada smo u ratnoj opasnosti! Evropu su napali vojnici, prerušeni u migrante! Samo je pitanje vremena i saznaće se istina! Kako kaže Gdin.Nogradi Djerdj, stručnjak, ovo je samo početak! Citiram:
1. Ljudi, sunarodnjaci, Madjari! Molim vas, razmislite Pitam ja vas, ko su ti, pretežno 16 ili izmedju 18-40 godina, 90% muškarci koji su „prepešačili gladni i žedni“ pola sveta i sada su tu? Gde je njihova porodica? Gde su njihove žene, gde su njihova deca, majke, očevi, gde im je rodbina? Ako je tamo rat, onda su njih ostavili tamo bez zaštite? Zašto? Kako?
2. Od čega imaju novace da dodju do nas? Uštedeli su? Za ovo su skupljali godinama tamo, gde nema ni šta jesti – navodno?
3. Ako je tamo rat, onda ovi zdravi i jaki muškarci zašto se ne bore? Teoretski imaju protiv koga, jer beže od nekoga? Zar ne? Da li je to njihov patriotizam? Da li je to njihova odgovornost?
4. Da li su oni patrioti? Ne interesuje me da li je u njihovoj domovini gradjanski rat ili su plemenski sukobi, neka idu kući i neka se bore za svoje porodice, za svoju čast…. to nije sramota – ili možda za njih jeste??
5. „Gde je čast domovine… “ .. ili „je skuplji njegov ništavni život…“ (aludira se na rodoljubivu pesmu Petefi Šandora: Nacionalna pesma) da ne citiramdalje iz Nacionalne pesme.
6. Neka ne mašu kod nas svojim zastavama i transparentima, neka ne mlataraju ovde noževima, batinama, mačevima, neka ne gadjaju kamenjem naše policajce, izloge, već tamo, gde se nalazi njihov pravi neprijatelj!!!
7. Nisam ja neprijatelj, nisi ni ti madjarski sunarodnjače – ne zanima me kojoj partiji pripadaš -, svako treba da se izbori za svoju pravdu, ali na pravom mestu, gde mu je učinjena nepravda, nisam ni ja, ni ti zapalili njegovu kuću!
8. Neka ne taknu moju domovinuu, moju porodicu, moje imanje, kao što se to već desilo na nekim mestima!!! Ovi će se uskoro organizovati, a naći će i oružje!!
9. Draga Evropa, draga EU, draga Madjarska, dragi sunarodnjaci…. Budite se!! Ovde će se desiti veliko ZLO!!! Ovo sada treba drastično obustaviti, posle može da se mudruje kako dalje, ali nam sada trebaju drastični, hitni koraci, dok ne počne da teče krv!! “
Dr. Paulin Ferenc professzor emeritus, doktor Madjarske Akademije Nauka

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: