Ovo Zlo svetskih razmera što preti da uništi čovečanstvo može se obuzdati samo ukoliko mu je uzrok poznat i ukoliko postoji volja da se uzrokom pozabavimo umesto nad posledicama da kukamo.

foto3

Ovo Zlo svetskih razmera što preti da uništi čovečanstvo može se obuzdati samo ukoliko mu je uzrok poznat i ukoliko postoji volja da se uzrokom pozabavimo umesto nad posledicama da kukamo.

Uzrok ovog zla, što je poput epidemije zahvatilo čovečanstvo, je već odavno poznat. Nalazi se u suštinskoj ideologiji kapitala zasnovanoj na pohlepi. Iz tog razloga ne postoji volja kapitala, koji je naneo smrtonosne rane dijalektičkom Marksizmu, da se i pozabavi uzrokom svoga zla, koji je produkt svoje pobede nad dijalektičkim Marksizmom, suštinskim vrednostima dijalektičkog Marksizma a koji je zasnovan na ideologiji socijalne pravde koja, mora se priznati, nije funkcionisala na zadovooljavajući način pa stim ni mogla odoleti pritiscima kapitala.

To zlo koje je čovečanstvo dovelo pred sam prag uništenja civilizacije je posledica ideologije zasnovane na ideologiji kapitala, pravu jačega i idealizovanju pohlepe kao motora razvoja tog kapitalističkog sistema gde veća „riba“ guta manju, gde vladaju zakoni tržišta ponude i potražnje na kojem opstaju samo najjači da odredjuju sudbinu čovečanstva. Kad bude najjača riba pojela i poslednju slabiju ribu shvatiće da joj je smrt neminovna.

Greška je stim učinjena što se u presudnoj fazi političko ekonomskih reformi, koje su se pod pritiskom dijalektičkog Marksizma preobrazavale iz divljeg kapitalizma, zakona džungle, u sistem sa sve progresivnijim rezultatima socijalne pravde kao što je to osmočasovno radno vreme umesto šesnaestočasovnog, penzije, zdravstvo, školovanja itd. Da moji poštovani prijatelji sve je to zasluga dijalektičkog Marksizma kojeg danas ovako bedno omalovažavamo umesto da ga reformišemo kako bi ponovo postao balans izrabljivačkom kapitalizmu.

Kapital je u čoveku otkrio pohlepu i učinio svojim najubitačnijim oružjem podržavajući pravo jačega te snjim stvorio bezbroj alatki kako bi zavadio pa zavladao. Ni etnije ni religije nisu mu bile dovoljno svete da ih ne bi zloupotrebio, zavadio kako bi im zavladao, preoteo resurse ili bilo koja druga bogatstva koja bi mu donosila lični profit. Osnovnom filozofijom te ideologije kapitala, zavadi pa vladaj stvaranjem utiska da bi baš svaki pojedinac mogao biti baš ta najveća riba koja guta manje bez ičije kontrole i ičijeg suda do većih onih najjačih koji ih goje da bi ih bolje iskoristili, zloupotrebili i sebe bolje nahranili.

Izlazak iz ove krize je malte ne nemoguć jer jači neće ništa dobrovoljno hteti dati od svoje moći i uticaja, osnovnih preduslova za postizanje što većih ličnih profita.
Svet su dovoljno zavadili, usitnili i u konfliktne zone podelili da se bave već davno prevazidjenim vrednostima civilizacija kako ne bi bili sposobni pružiti ozbiljniji otpor „carevima“ kapitala iz senke.

Svet može spasiti samo onaj ko ga je i do ove mere uništio a to je kapital, (politikom zavadi pa vladaj), uvažavanjem zakonitosti dijalektičkog Marksizma a to znači više voditi računa o socijalnoj pravdi, slogi medju ljudima, umesto praktikovanja razdora radi ličnog profita pojedinaca zbog nezasitljivih individualnih apetita. Kapital mora znati da mu je kritični protivnik potreban i da bez protivnika ne može jačati ukoliko ga uništi. U trvenju izmedju kapitala i dijalektičkog Marksizma je išao svet unapred, porazom dijalektičkog Marksizma kreće se svet svom sunovratu.
Samo su reforme rešenje a nikako nasilje i ratovi.

Dušan Nonković-Teodorović

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: