„BBC“ и неугодна истина: Након разговора са ФБР уредником одустали од планираног интервјуа – Следи транскрипт „прелиминарног интервјуа“

http://facebookreporter.org/2015/09/16/bbc-versus-fbr/

Advertisements

Eine Antwort

 1. Ова три наслова, једно за другим објављени на крају вести и Српске новине, верујем да ће потврдити све оно што је и овом прилико објављено, па сам у место коментара, оузео за себе слободу да их у овде прикажем. Ево тих текстова:

  КРИЗА НАМ РАЗОТКРИВА СВЕТ У СТРАХУ

  Како то рече Бојан Бркић, један са РТС-а, па „према његовим речима евроазисјки простор је сада питање свих питања, јер ако буде контролисао евроазију, контролисаће свет“.
  Долази време да се неки стари појмови мењају. Може се рећи да је један географски појам подељен на Европу и Азију противречан сам себи, супростављен, гурнут у сукобе, и у сталним и дуготрајним ратовима, да једни другима отимају не само простор, већ једни друге животно угрожавају. Ако се на том простору нађе сила, са неког другог континента, онда је свет у хаосу. Тако, људска врста тада испољи свој животињски облик.
  Избегличка криза не само да је тема, она постаје реална стварност, када многе државе, захваћене дуготрајном кризом, снађе и овај планетарни хаос. Само посматрајте Мађаре, Немце, Аустријанце, сада, када су они главни избеглички циљ, за који су и криви кроз читав 20. век, они би хтели, да се то неповољно за њих, решава тако, како они кажу, да се избеглице морају усмерити на Балкан. Када је нешто одговарало њима, они то нису хтели делити са другима, а када им то не одговара, они ће, користећи стару не потиснуту силу, употребити да реше избегличку кризу.
  Зуцка се около, да мало пре поменуте државе предлажу, да се на Балкану, поново гради живи појас, који би Европу заштитио од нарастјуће опасности Ислама. Неће ли се поново градила Војна крајина, која нас је у прошлости скупо стајала.
  Озбиљно анализирајмо сва кризна догађања на простору Европе и, долазимо до закључка, да је то покретано из светских центара моћи, одакле је и кренула савремена криза, као резултат глобалне политике великих сила. Ова заоштравања, озбиљно указују, на појаву, која се догађала и тридесетих година прошлог века. Многи указују на озбиљну агресивну појаву снага крајње деснице. Због тога је систем глобализације уништио левицу, стално јој наметао кривицу и неспособност, како би крупан олигархијски капитал био приказан као спас у овој кризи.
  Прошлост нам је оставила сазнања, ако оне снаге које постају узрок кризе, а наставе да је силом разрешавају, свет гурају у ратне сукобе, на крају и сами постају губитници.
  Западна Европа, са САД, не тражи излаз из кризе конструктивним договором, већ преко ноћи, рушу читав изграђени систем, из похлепе, али и страха крупног олигархијског капитала и његових носилаца и, ближи су рату. него миру!.
  Ако би тај Запад и покренуо неки договор, није ли прво, порушио све мостове пријатељства и међусобне договоре, па када се и сам нашао у хаосу, покушава да „бензином гаси ватру“, јер није у стању, да сам у својим редовима среди односе и учини их људскијим. То никако не може учинити са старим схватањем света, старим окошталим односима, старим окорелим политичарима – губитницима, над којима је сила лихварског и неконтролисаног капитала – моћи – врховни поглавар. „Када.пустите џина из боце, њега више не можете да контролишете…“, како то изјави Наталија Нарочница, која је у својој изјави: „Данашњи свет је као уочи Другог светског рата“, упозорила нас, да не можемо остати равнодушни према ономе што се около догађа. и прихватити оно због чега ће мо се касније кајати!

  ЕКСТРЕМИЗАМ НИЈЕ ПРИВИЛЕГИЈА ИСЛАМА

  Оно што Запад покушава да припише Исламу, као „терористичком екстрему“, не би се, ни у садашњем времену, могло приписати само екстремном Исламу. Осећамо да се у овом планетарном кризном периоду, који се управо догоди на подручју крајње агресивних капиталистичких творевина запада, јавља у виду „екстремног ислама“. Зашто умни човек једном не призна праву истину, да је свака агресија узрочник контрапроцеса, који се јавља на угроженом подручју. Зато, подједнако треба ставити под лупу посматрања оба екстремизма и, подједнако их осудити, тражећи излаз из тог кошмара. Али, садашње време, време агресивних сила, није дорасло томе.
  Европска унија је избеглички циљ, садашње сеобе народа. Народ, који се сели, не бежи, он тражи место под сунцем, где би могао живети боље, као што су то себи обезбедили народи циљног подручаја. Само се питамо да ли на поштен и праведан начин? Све мислимо, да је крајње непоштен, користећи правила, која су те средине за себе уредиле, али не и за другога.
  Законе, које преко ноћи сада доносе бројне чланице ЕУ, да би се „заштитиле“ од најезде са југа, су уствари екстрени потези Запада. Они, кроз ове законе настоје да део народа, који се сели, а који их не задовољава, после тријаже, која се врши од јужне границе Уније, а које искључиво врше експерти Централне Европе, кроз згуснуто сито, пропусте само они, који им одговарају. Оне друге, усмерити ка неразвијеном и сиромашном Југу. (Даће им паре само да их задрже).
  Поред тога што се доносе закони, затварају се међусобне границе, војском и полицијом се штити граница, уз нове „зидове“, попут берлинског(преко ноћи мењају догорени односи и нарушава договорено). Неће ли нас овај европски екстремизам вратити читав век уназад? А шта после тога следи? Боље да то и не нагађамо. Познато је средство, које се примењује, када се проблеми не могу решити дипломатијом и политиком – прибегава се решење ратом. У прошлости су се на овај начин решавали проблеми односа народа у сукобу. Сигурни смо, да људска врста није савладала то и, садањи свет нема иструмент да то решава.
  Екстремизам се са екстремизмом не мири – због тога половина свих људи носи оружје и многи га са својим задовољством примењују, а неодговорни новинари, без личног става, све то величају, лласирају кроз „независне медије“, коме све то доноси приход, а што је велика штеточина, то њих не интересује. .
  Ако се не осуди онај, који у циљу експеримента на живим људима, попут Хирошиме, Нагасакија, бројних ратова на свим меридијанима, ваздушним нападима на недужне државе, поседнутим базама, новим још тајанственим уружјем и оруђем рата прети, изазивајући противника да и он то мора чинити, за људску врсту, увек представља крајњи екстремизам, далеко гори од Исламског (као његов продукт), свет никада неће живети у одрживом миру.
  Снаге и носиоци свега овога, никада се неће одрећи својих привилегија, наметнутих људској врсти и, они су тај извор одакле све то долази. Они, који за надграду служе овим људима, подједнако су криви, јер су они извршиоци и њима су прљаве руке.
  Све мислимо да је људска врста опседмута тим људима (извршиоцима), јер је у њеној бити задржала много тога што јој као (животињској) врсти, припада. Због тога није способна да пронађе свој хумани пут и, понаша се као паразит сопствене врсте.

  САДАШЊЕ ВРЕМЕ ПОДСЕЋА НАС НА ВРЕМЕ АГРЕСИЈЕ НА СРБИЈУ
  НА КРАЈУ ПРОШЛОГ ВЕКА

  Можете ли за тренутак да се подсетите оних догађаја и вештачки изазваног „бегства“ шиптарског становништва са КиМ, а иза тога, правог бегства српског народа са тог простора и стварање квази државе Косово. Познати су планери, војне снаге, циљеви агресора, а и жртве тог суманутог процеса. Ту лежи клица садашњег стања које дуго траје.
  Подсетио бих и себе, а и сваког другог ко буде ово читао, да је далеке(али не много) године 1984.на западу издата књига Džordža Ovela, а пре ње и H.G.Velsa, где је на стварање светске владе (силе), који ће довесте до тога да људи прихвате, а потом следи упуство, одабраћу само једно, које се тиче данашњице:
  „Увешће се стање у коме неће постојати никава слобода појединца нити икакав концепт слободе. Неће бити ствари као што су републиканизам, суверенитет нити права која припадају народу. Национални понос и расни индетитет ће бити уништени, а они који само спомену своје расно порекло биће подвргнути најоштријим казнама у периоду транзиције“. Сами можете утврдити ко је овај суманути план донео и са којим људима и силом то спроводи у пракси. У наставку после многих прихваћених понуда, долазимо на ону која се тренутно реализује:
  „Најмање 4 милијарде „бескорисних изелица“ ће бити елиминисано са лица земље до 2050. године ограниченим ратовима, организованим епидемијама смртоносних брзо преносивих болести и изгладњавањем, Енергија, храна и вода за неелиту ће бити одржавана на нивоу прижељкивања, почев са белим народима, Западне Европе и Северне Америке, после чега ће се прећи на друге расе. Број становништва Канаде, Западне Европе и Сједињених Америчких Држава да буде десеткован брже него на другим континентима, а тај процес ће трајати све док се укупан број становника не сведе на једну милијарду, бројку коју је лако контролисати. Највише ће бити Кинеза и Јапанаца 500 милијона, зато што ти народи већ вековима живе у режимима који захтевају висок ниво дисциплине, па су наикнути на послушност без питања“.
  Упућујем и друге да се упознају са бројник усвојеним ставовима који се увелико спроводе. Положај жене, однос према породу – деци, слободан секс и блуд, жену научити спонтаном побачају, промовисање порнографије и њено јавно приказивање, употреба наркотика постаће обавезна са дозвољеном дозом сваке особе. Поре тога биће уведена конрола производње, промета преко система глобализације свега.
  Као што видимо све је предвиђено, да на планети опстају имућне породице којима ће све бити подређено.
  Послужићу се поднасловом Емилије Епштајн, кустоса музеја афричке уметности:
  „Будућност је мит. Средиште изложбе „Граница је затвореена“ јесте мигрант као „лутајући индетитет“. Због кретања на која су приморани, мигранти обично не могу да креирају сопствену културу, мигранску културу per se. Највреднији предмет који мигрант поседује јесте његов мобилни телефон. Од њега зависи исход пута. Све друго, сви фрагменти личног и колективног индетитета из земље порекла, морали су остати у напуштеној земљи“:
  Свет озбиљно прати егзодус многих народа, а није свестан, да неко са овим диригује и спроводи паклени план олигархијског капитала, као свемогућег у овом без перспективном свету, где се очито приказује, ко су то људски паразити његове врсте.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: