Samo vi ujedajte štap koji vas tuče umesto ruke koja njim upravlja pa će te celog života biti bijena džukela umesto čoveka!

Samo vi grizite štap koji vas tuče umesto ruke koja njim upravlja pa će te celog života biti bijena džukela umesto čoveka!

foto3

Samo vi grizite štap koji vas tuče umesto ruke koja njim upravlja pa će te celog života biti bijena džukela umesto čoveka! Različitost je bogatstvo na kojim se zasniva lepota i raskoš a koje je podložno zloupotrebi od onih koji bi da vas porobe i učine robljem zahvaljujući kupljenim i manipulacijama podložnih poslušnika neokolonijalnih gospodara takozvanih glbalista. Pa i ceo univerzum je zasnovan na različitostima, koji nije niti jednog predhodnog trenutka isti. I sam život i rast je zasnovan na različitosti samo navodno ljudskom rodu je različitost smrtonosni neprijatelj zahvaljujući uzurpatorima moći koji bi da budu vladarima sveta ne prežući ni od metode, zavadi pa vladaj stvarajući i od braće krvne neprijatelje. I uvek nadju dovoljno pohlapnih „budala“ ili od njih učinjenih bednika koji za prazna obećanja ili tanjir supe, kolju i ubijaju izvršavajući svako i najogavnije naredjenje svojih iz senke vladara.
Ubedjen sam da ništa novo nisam rekao da je to sve svima dobro poznato pa se ipak ništa na bolje ne menja što znači da se ta metoda korupcije, ucene i uzurpacije od većine usvojila kao legitimna pojava pa nije ni čudo što većina naroda bespomoćno ćuti. Prvo su potamanili indijance, nisu ustuknuli ni pred ubistvom svog predsednika Abraham Loncolna a ni John F. Kennedy-a, podizanja Hitlera u sedlo razaranja Wijetnama te su dogurali do nezakonitog bombardovanja suverene države Jugoslavije da bi nastavili sa razaranjem Iraka, Libije, Sirije pa i sad Ukrajine a da ih ogromna većina poštenog naroda nije uspela zaustaviti na tom zločinačkom putu. Postavlja se pitanje zašto i ako je svima poznato da se radi o najsurovijim zločinima od postojanja čovečanstva.
Lično mislim da je tome razlog nesposobnost masa da se organizuju za razliku od zločinaca u posedu većinskog dela sveukupnog svetskog kapitala kojim omogućuju sebi, kupljenim ili uzurpiranim svetskim medijima, stvaranje svoje istine pretvarajući i laž u lažnu istinu koju mase, putem zločinačke propagande iz senke, prihvtaju za svoju istinu. Na taj način postaju manipulativna masa u rukama neokolonijalista odnosno porobljavača iz senke.
Taj monstrum što ugrožava obstanak čovečanstva nije se rodio preko noći već je to rezultat našeg vekovnog nemuštog jezika i tolerancije bez značajnije reakcije izrabljivačkog odnosno porobljavačkog i po čoveka ponižavajućeg sistema. Sve je to eruptiralo drugim svetskim ratom da bi komunizam postepeno dobivao ljudskiji obraz a divlji kapitalizam socijalniji izgled prilagodjeniji potrebama čoveka ali metode za održavanje na vlasti, korupcijom i uzurpacijom jačega su ostale na snazi koje su dovele i do uništenja komunističke ideologije i na njeno mesto postavile ideologiju prava jačega po skečkem principu ko koga obori gde jača riba guta manju sve dok ne proguta i poslednju a potom i sama umire od gladi. Taj princip prava jačega ne može ići u nedogled pa ipak ga je skoro nemoguće zaustaviti jer su ga mase već prihvatile svojom vrednošću ka kojoj vredi štrebiti tragedija koje nosi sa sobom taj sistem jačega. Taj se problem ne može rešiti ratovima niti proglasima već samo dugotrajnim spoznavanjem te istine kako bi mase mogle spoznati i prihvatile pravu istinu za svoju a to će opet u osnovi ovisiti i od spoznaja, kako svetske elite tako i svetskih moćnika iz senke da im ideologija jačega, (samo zakoni tržišta, bez strogo moralnih i socijalnih normi, zakonski obavezujućih obaveza, socijalne pravde) vodi u sobstvenu propast.

Dušan Nonković-Teodorović

Advertisements

2 Antworten

 1. Više puta čitam ovaj mudri tekst. Razmišljam da li to prate uzurpatori ljudskog stradanja, pa zaključih, da za to oni nemaju interesovanja, jer njih vodi slepilo, visoka ocena o sebi, pa i u zločinu. Upravo se takvi i ne mogu menjati jer odrastaju u sredini koja dugo nosi pečat ljudske nepravde.
  I sami znamo, da su i u davnim vremenima, postojali ljudi koji su zlotvore podvrgli ozbiljnoj kritici, ali, kako vidimo, to izopačene ljude nije menjalo.

 2. Поново ћу да се огласим, али са једном песмом која покушава да објасни ово сулудо време.

  Ј Е С Е Н

  Лагано, кораск по корак, сада
  и несигурно, бурно лето, прође,
  стално смо очекивали нешто боље,
  ал‘ сада, јесен се приближава, наста
  велика гужва, тужна нам јесен дође.

  Као да је избио пожар и, земља гори,
  са тог простора све живо бежи,
  успут у таласима, нестају, увек деца,
  одјекну планетом тужна вест, за кратко
  многе је то гануло, а бежање се настави,
  гужве, на границама логори, жицом опасани.

  Полиција и војска, до зуба наоружана,
  будно прате да неко, из тог пакла,
  случајно жицу не провали, а иза ње
  види се само страх и, ужас нека,
  да ли ће и када до циља стићи.
  из једног у други пакао од живота,
  и шта их на крају пута чека.

  Ко ли је овај пакао од живота покренуо
  и планирао, да пола људског рода
  мора, ратовима,болешћу, изгладњавањем
  нестати, само да одабрани, на силу
  могу умањену масу контролисати .
  И тако наступа ова јесен са недаћама
  приближава се, није сигурно да ће бити боља,
  агонија се наставља, а све теже је и нама.

  17.септембар 2015.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: