OTVORENO PISMO DUCI-JU SIMONOVIĆ ZBOG KRITIKOVANJA NOVAK-A DJOKOVIĆ

Duci Simonovic – O Novaku Djokovicu i Sportu :

https://www.youtube.com/watch?v=-LDpdMmQjSc&feature=youtube_gdata_playe

Pošto Duci nije samo neki običan Duci već veoma poznata ličnost i sportska legenda sa pozamašnim uticajem na javno mišljenje odlučio sam se da mu se obratim na ovakav način putem javnog pisma:

Otvoreno pismo

Duci tu meša babe i žabe odnosno umereni i profesionalni sport ne praveći razliku izmedju rekreativnog, amaterskog i profesionalnog, baca ih u isti koš sa nezdravim profesionalnim a to se zove manipulacija poluistinama. Amaterski sport je medicina pa i terapija a i predstavlja najmasovniju vrstu sporta pa ne može nikako biti korektno niti se prihvatiti kao ispravno to paušalno mešanje i poistovećivanje amaterskog sa masovnim sportom odnosno sa profesionalnim ekstremnim pojedinačnim sportistima. Da profesionalno zanimanje sportom ne može biti zdravo dokazuju činjenice kao što to nijedna vrsta ekstrema zdrava ne može biti zdrava-sve što je preterano nije normalno pa ni zdravo! Što se Tiče njegovog stava o Novaku Djokoviću sad u doba demonizacije srba i to generalno po celom svetu kao i proglašavanjem Srebrenicom srpski narod genocidnim vodi do uništenja ne samo srpske populacije kao naroda već i do uništenja civilizacijski normi koje su na rubu svoje propasti, je takav stav Ducija po civilizaciju čovečanstva poguban jer on Duci kritikuje Djokovića koji dokazuje na delu da srpski narod nije takav kako ga predstavljaju propagandne mašinerije širom sveta baš tog neoliberalnog kapitalizma protiv kojeg je Duci spravom u srži i srcem i razumom pa i dušom protiv. Djoković na svojim plećima, u ovoj situaciji u kojoj se nalazi Srbija i civilizacija sveta izvlači ceo nam narod iz gliba demonizacije i zato mu je doprinos ne samo po srpski narod već i po svetsku civilizaciju ogromnih i nemerljivih razmera! Ni Milošu Obiliću nije pogibija bila od ličnog zdravlja. Sve zavisi ko iz kojeg ugla posmatra tu istu stvar. Duci je gleda iz idealizovanog ugla koji malo toga ima veze sa današnjom stvarnosti i odnosu političkih snaga na terenu. Sve i svašta je moguće kritikovati samo treba voditi računa dali nas to, kao narod, ujedinjuje ili nas polarizuje i cepa kako bi bili u celini žrtva baš tih uzurpatora moći koje tako svesrdno Duci spravom kritikuje. Duci mora znati da momenat u kom se nadje da i odlučuje dali će ili ne postići koš! Srbijua je u glibu demonizacije pa ko je dodatno polarizuje radi u interesu dušmana naroda a i protiv svojih jer što ne vodi slogi vodi u propast! Iz tog ugla gledano, po mene je svako onaj ko polarizuje narod izdajica sebe i naroda iz kojeg je ponikao. Naravno da to ne znači da ne sme biti objektivnnih kritika ali one moraju biti dobronamerne i zasnovane na istini i stvarnosti a ne na poluistinama koje vode u polarizaciju i razdor pa na kraju i ropstvo!

Dušan Nonković-Teodorović

2 Antworten

  1. Ваш текст показује да Ви уопште не разумете и да нисте нимало упућени у Дуцијеву критику спорта и друштвену филозофију. И аматерски и професионални спорт су штетни за друштво. Аматерски је штетан јер не подстиче и угрожава умно образовање. Спорт не припада умној сфери човекових делатности и тако не може да представља било какво умно (слободарско и културно) јединство људи, као што је национално. Лично умеће у тенису или фудбалу нема никакве везе са народом и не може да га представља, ни позитивно ни негативно. Успех неког спортисте из нацистичке Немачке по Вашој логици би давао допринос позитивној слици о својој земљи. Американци имају највише медаља на ОИ и то значи да је Америка добра земља? Какве везе има тенис са Србијом, са Светим Савом, Његошем, борбама за слободу и равноправност? По чему су Срби уопште Срби? – По томе што учествују у историјском слободарском континуитету, чувају језик и боре се за будућност. Спорт је мондијалистички инструмент за уништење националних култура и за држање сиромашних људи даље од образовања. Ђоковић је велики српски патриота који је узео држављанство Монака и који годишње утаји око 7.000.000 евра пореза Србији. Ви, наши људи који живите у расејању, тражите у спорту погрешну утеху и компензацију за понижења која доживљавате на Западу. Читајте Шилера и Његоша и откријте да ли сте људи и браћа.

    • Ovde se radi o njegovoj kritici da ne kažem satanizaciji Novaka Djokovića gde on u njegovom intervjuu to podvači kao nekom činjenicom što njegovoj deci pozli kad čuju odnosno gledaju Djokovića-To nema nikakve veze sa kritikovanjem socijalnih odnosa društva kao što bi Vi to ovde hteli da vidite.Vi izgleda niste pažljivo pogledali taj intervju Ducija-On se tu čak pita, čime je novak doprineo Srbiji kao i to da se Duci ne oseća prezentovan Novakom – To je ta poenta koju Vi nećete da vidite! A eto Novak pomaže i finacira film o Nikoli Tesli što je u ovo doba internacionalnog satanizovanja srba melem za srpsku a i svaku poštenu dušu sveta!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: