Са искреним болом обавештавамо Вас да је госпођа Милена Милановић преминула

Gesendet: Donnerstag, 06. August 2015 um 15:40 Uhr
Von: „Milena Milanovic“ <srbiusvetu@ptt.rs>
An: „‚Ljubisa Simic'“ <ljubisa.simic@gmx.de>
Betreff: Pismo redakcije Srpski pisci u rasejanju

Поштовани сарадници лексикона „Српски писци у расејању“,

Са искреним болом обавештавамо Вас да је госпођа Милена Милановић, културолог и публициста, преминула 30. јула ове године у Београду. Следећи њену личну жељу, испраћена је у најужем кругу породице, а у суботу, 8. августа у 11 часова одржаће се парастос у цркви Светог Саве у Београду. Датум комеморације ћемо накнадно објавити.

За њом су остала бројна сведочанства истрајне борбе за неговање и представљање српског идентитета у свим областима материјалног и духовног стваралаштва, чија су круна енциклопедијски зборници пројекта „Српска енциклопедија ХХ века“ – Срби у свету- Ко је ко (Београд / Лос Анђелес, 1999), Познати српски лекари (Београд / Торонто, 2005), Срби који су обележили ХХ век – 500 личности (Београд, 2006) и Српски писци у расејању 1914-2014 (Београд, 2015).

Лексикон Српски писци у расејању 1914-2014 допремљен је из штампарије 1. августа, непосредно по одласку наше драге Милене, која је сву своју снагу до краја усмерила на завршетак овога пројекта.

Посебну захвалност дугујемо представницима књижевних удружења из Лондона, Торонта, Франкфурта/М, Чикага, Париза, Мелбурна, Цириха, Темишвара…, који су дали драгоцене прилоге и податке и тиме обогатили садржај овог лексикона. Матица ће, по први пут, упознати многе ауторе чији животописи сведоче сву драму српске историје ХХ века. Верујемо да је остварен најважнији циљ пројекта и да ће лексикон бити једна од најважнијих јединица будуће Српске енциклопедије.

Редакција лексикона наставиће са радом на започетим пројектима госпође Милене Милановић, чије ће дело бити трајна инспирација у свим нашим акцијама и надамо се да ћемо у Вама и даље имати одане сараднике.

Ваш примерак лексикона можете преузети у редакцији, Курсулина 1 у Београду, а за све информације можете се јавити на тел. 063/758-40-60 или 011/244-20-76 или e-mail: srbiusvetu@ptt.rs

Редакција Лексикона

Олга Белосавић Милановић, уредник

Љиљана Ковачић, секретар

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: