Можемо ли да подигнемо српским жртвама споменик или нам је њихов убица дражи?

У претходном тексту је мали пропуст – треба да стоји: „50% Шиптара од нјих 850.000 на Косову и Метохији су држављани Албаније…“

  1. јул 2015. 07.23, slobodan jarcevic <vladaukninu@gmail.com> је написао/ла:

Оно што треба истицати – а што ЕУ обећава да поштује – је чињеница, да су 50% Шиптара на Косову и Метохији држављани Албаније, а не Србије и Југославије. Комунистичка власт их је доводила од 1945. до 1980. Никад нису подносили молбу за пријем у држављанство Србије, него су их чиновници у канцеларијама општина, аутоматски, уписивали у књиге рођених, венчаних, умрлих – као држављане Србије, што је противуставно. Од око 850.000 Шиптара на Косову и Метохији су држављани Албаније и треба им дати лична документа за странце (фалсификован је попис, да има Шиптара на Космету – 1.700.000). О овоме је Влада РС Крајине обавестила УН 1993. и предложила С. Милошевићу, да обави нови попис становништва уз међународну контролу, и да региструје стране (албанске) држављане на Космету. Он није послушао савет из Книна. Нажалост свих Срба и Правде.

  1. јул 2015. 06.32, infocentar pancevo <infocentarpancevo@gmail.com> је написао/ла:

Можемо ли да подигнемо српским жртвама споменик или нам је њихов убица дражи?

понедељак, 06. јул 2015. | КМ Новине 0

Хоће ли српске жртве макар добити локацију у Србији за постављање спомен обележја које би указивало на њихово  страдање или је убијање Срба западна “вредност“ коју морамо да прихватимо?

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији јавно позива медије, државнике, политичаре, припаднике војске и полиције, академске грађане, грађане да подрже захтев породица жртава и потпишу петицију за доделу локације за подизање споменика жртвама од стране терористичке УЋК и НАТО агресије.

Обавештавамо вас да ће чланови Удружења од 8. до 15. јула 2015. године испред републичког парламента Србије, даноноћно бити на СТРАЖИ ИСТИНЕ И ПРАВДЕ и истакнути платнене пароле са фотографијама и именима преко 2500 жртава цивила, војника, полицајаца под називом СРПСКИ ЗИД ПЛАЧА- КОСМЕТСКЕ ЖРТВЕ и тиме наставити потписивање петиције.

Конференција за медије ће се одржати 8. јула 2015. године у 11 испред републичког парламента Србије.

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији је премијеру Р. Србије Г-дину Вучићу предат захтев са књигом за потписе и очекује да премијер буде потписник претиције.

Апелујемо и молимо медије да нам пруже безрезервну подршку у овој акцији и заједно наставимо борбу за истином и правдом.

Управни одбор

Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији

Read more: http://www.kmnovine.com/2015/07/spomen-srpskim-zrtvama.html#ixzz3fDsKyI74

Пише: Иван Максимовић
Read more: http://www.kmnovine.com/2015/07/spomen-srpskim-zrtvama.html#ixzz3fDrE7o9s

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: