ЖИВ ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ОТКРИО ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ:

ЖИВ ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ОТКРИО ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ: Александар Дорин у швајцарском затвору!

Коме је сметао Александар Дорин? Кога штити и чије интересе заступа Швајцарска? Да ли је случајно Насер Орић ухапшен па испоручен Босни и Херцеговини, а Дорин, српски аутор са швајцарским држављанством отет из куће да би се спречило одржавање Конференције о Сребреници и истина о „пројекту Сребреница“?

Александар Дорин (Фото: ФБ)

Све су ово питања која захтијевају одговоре, али њих и даље нема због својеврсне завере ћутања.

Дорин је требао путем видео линка да учествује на конференцији „Сребреница 1995-2015: чињенице, недоумице, пропаганда“, у организацији Фонда стратешке културе из Москве и Музеја жртава геноцида из Београда.

(Фото: Фејсбук)

Међутим, аутор и новинар српског порекла, познат по бројним студијама које побијају званичну верзију о догађајима у Сребреници из 1995. године, нестао је из свог стана у Базелу 17. јуна, под још нерасветљеним околностима.

Доринов стан је опустошен, а паркет и оквири од врата су разваљени. Претпоставља се да су они који су то урадили тражили документа о Сребреници, која поседује Дорин.

Швајцарске власти су првих дана након нестанка Дорина негирале било какву своју умешаност, односно тврдиле да не знају гдје је он. У јавности се потом појавила и информација како је Дорина киднаповала нека страна обавештајна служба.

Преко адвоката ипак се сазнало да се Дорин налази у заточеништву у Истражном затвору, а терети се за наводно „диловање канабиса“.

При његовом хапшењу конфисковани су сви његови списи и документи. То није било довољно произвољности, па се чак и његова кућа запленила и запечатила. Потпуна непропорционалност насиља и време када се то све дешава показују да је то само изговор за његово хапшење.

 Фото: In4s

По свему судећи, Дорин је жртва политике швајцарске владе, којој се управља са неке друге локације.

Портал ИН4С објављује одговор Окружног јавног тужилаштва из Базела на упит једне правнице из Келна која је покушала да ступи у контакт са Дорином.

На њен упит о Дорину, Тужилаштво из Базела је одговорило да је захтев прослеђен браниоцу који је додељен по службеној дужности.

Правнице из Келна је преписку доставила немачкој новинарки Хелги Фукс, која се бори за пуштање Дорина из заточеништва.

„Полазим од тога да се Дорин још увек налази у истражном затвору. Напоменули су могућност пуштања из затвора – мада морам признати прилично сам у недоумици у вези тога“, навела је правнице из Келна у писму Хелги Фукс.

 Фото: In4s

Иначе, због суздржаности швајцарских власти, нејасноћа, разних дезинформација на социјалним мрежама и различитих информација интернет портала и разноразних медија Хелга Фукс изражава велику сумњу у исправност судског поступка, као и страх за Доринов живот.

Подсећамо, коаутор књиге о Сребреници – Зоран Јовановић је на мистериозан начин у јулу 2013. године убијен, када је дошао до докумената и видео записа о Сребреници.

Остаје да се види какве су намере швајцарских власти (које су у почетку негирале умешаност у киднаповање Дорина) и осталих тајних служби којима не одговара да истина изађе на видело.

Посебно у овом тренутку када Енглеска покушава на све начине да сатанизује Србију, као „геноцидну нацију“. Свако изношење истине о Сребреници изгледа да се плаћа главом!

Доринова књига – „Сребреница – како се заиста збило“ негира наводе да је у Сребреници убијено између 7.000 и 8.000 људи, тврдећи да је у питању око 2.000 убијених војника армије БиХ, а да убиства цивила није било.

Прочитајте још:

Шеф НАТО снага: Путин ће нам доћи главе

Николић писао краљици Елизабети због Сребренице

Извор: Ин4С

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: