Д. Станојевић – Дијаспора ће чекати још мало на сарадњу Владе у супротном, почињемо самоорганизовано да штитимо народ (ВИДЕО)

Ексклузивно: Д. Станојевић – Дијаспора ће чекати још мало на сарадњу Владе у супротном, почињемо самоорганизовано да штитимо народ (ВИДЕО)

среда, 01. јул 2015. | КМ Новине 0

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://www.kmnovine.com/2015/07/dragan-stanojevic.html&layout=button_count&show_faces=false&width=100&%20action=like&font=arial&colorscheme=light

Поводом декларације о заштити културе сећања на српске жртве, Председник Скупштине  дијаспоре и Срба у региону Драган Станојевић је, у ексклузивној изјави за ‚КМ Новине‘, акцентовао неопходност укључења српске Владе у сарадњу са тим политичким телом, образлажући истовремено и мотив саме декларације.

Усвајањем декларације, на Видовдан 2015., почиње борба за престанак деморализације српског народа / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине

Српска дијаспора ће чекати још неко време на побољшање сарадње са српском Владом, које до сада није било задовољавајуће, напротив Скупштина дијаспоре је била у блокади „али имајући у виду опасност која се надвила над српским народом, ми морамо још мало сачекати и бити стрпљиви али ћемо покренути иницијативу да се Влада још једном покаже према српској дијспори“ каже Станојевић.

Дијаспора зна и може. Фото: Стево Мрђен

Према његовим речима, Скупштина дијаспоре ће дати времена српској Влади али ако се у наредних неколико месеци не предузму конкрени кораци „ми ћемо бити принуђени да се самостално организујемо и да сами одређујемо принципе и приоритете свог рада. Надамо се да до тога неће доћи али ако дође, ми смо спремни изјавио је за ‚КМ Новине‘ председник ове Скупштине.

Говорећи о декларацији која је донета са циљем заштите културе сећања на српске жртве, Станојевић је рекао да је декларација спремна већ неко време али се чекао Видовдан,

Декларација (клик за увећање)

дан српске дијаспоре, када се представници највиших тела српског народа у расејању окупљају како би званично и усвојили такав документ.

Декларација ће бити предата и Влади Републике Србије а „ми тражимо да се уведе национални да сећања на српске жртве, да се у Београду сагради меморијални центар српских жртава, да се у различитим државама света отворе сталне изложбене поставке“ које би говориле о српском страдању и уопште да се активно ради на унапређењу сећања и поштовања свих српских жртава.

Морамо да организујемо борбу против фалсификације историјских чињеница. Видимо шта се дешава око Сребренице, око злочинаца који су уништавали и убијали српски народ, а могу да направим и аналогију са Украјином о претварању злочинаца у жртве и да се од злочинаца праве свеци“ каже Станојевић.

Прави циљ овога јесте да „ми у расејању помогнемо држави да истина изађе на видело и да зауставимо даљу деморализацију народа јер ово што се сада ради, катастрофално је за наше будуће нараштаје“ указао је Драган Станојевић у изјави за ‚КМ Новине‘.

Видео / Фото: Стево Мрђен

Advertisements

Eine Antwort

 1. УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА НОР-а ВОЖДОВАЦ
  ОБЕЛЕЖАВА ДАН БОРЦА 4. ЈУЛИ 2015.

  Свој дан 4. јули Борци НОР-а, њихови потомци, поштоваоци и следбеници антифашистичке борбе, обележавају у години дубоке светске и наше кризе, која већ дуго траје и која је захватили све области људског живота.

  У овом периоду дошло је до прекрајања историје прошлости новијег времена, где су историјске чињенице Другог светског рата посебно угрожене
  .
  Лажно помирење је у ствари нови раздор, које су покренуле снаге губитника Другог светског рата, да би лажима и подвалама, ратну колаборацију и њене вође, лажима приказали и рехабилитовали, а у исто време су се упустили у сурову борбу против правих бораца и антифашиста. Иде се дотле и настоји, да се суровом пропагандом Други светски рат омаловажи, борци и хероји тог рата руже бројним памфлетима, мењају се називи улица и тргова заслужених хероја и у више случајева, дају им се називи лицима из породице Карађорђевић, често и оним лицима која су то најмање заслужила.

  Таквом процесу у српском друштво усложило је односе, покидало пријатељства, угрозило морал и културу друштва, тако да нам је нација угрожена што из вана, а много више изнутра.

  Потомци, који ће у будуће анализирати ово време, као што се и сада то чини, утврдиће ко су носиоци овог процеса и следбеници нове колаборације српског друштва, а тада ће се отворено говорити колико је ко и у којој мери ружио сопствену државу, да би се додворио њеним непријатељима.

  Због тога је историјска потреба да се окупимо око Удружења бораца антифашиста, јер је ово време кризе видно активирало снаге нацифашизма и њене идеплпгије, угрозивши светски поредак. Несрећна Европа, а са њом и малоумни Срби, нису одмах увидели каква је опасност идеологија нацизма и данас историја поново апелује на нашу свест, јер је идеја расне искључивости, нетрпељивисти и мржња у Другом светском рату довела да смо се међусобно убијали и тако постали злочинцинци своје врсте. А како се последњих десет година основни принципи сарадње све више игноришу, а они принципи које је човечанство створило нестају и ми видимо како нам се силом намеће много ружнога, од нас захтева да се томе супроставимо, али организовано…

  Милан Марковић, Београд

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: