ORDEN SVETOG SAVE URUCEN HUMANITARNOJ ORGANIZACIJI SRBI ZA SRBE U GRACANICI

Srbi za Srbe

ORDEN SVETOG SAVE URUCEN HUMANITARNOJ ORGANIZACIJI SRBI ZA SRBE U GRACANICI

Vidovdan, 28.06.2015. godine, Gracanica, Kosovo i Metohija

Orden Svetog Save, najvise odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva, svecano je urucen danas u porti manastira Gracanica predstavnicima Humanitarne organizacije SRBI ZA SRBE za dugogosnji dobrotvorni rad i pomoc srpskom narodu sirom Srbije i Balkana od strane Njegove svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja.

Svecana ceremonija dodeljivanja ordena Svetog Save drugog stepena obavljena je nakon svete arhijerske Liturgije, a orden je primio predsednik Humanitarne organizacije SRBI ZA SRBE gospodin Igor Rasula zajedno sa ostalim clanovima ovog udrusenja koji su prisustvovali ovom svecanom cinu.

Humanitarna organizacija SRBI ZA SRBE vec punih deset godina vrednim dobrotvornim radom prikuplja i obezbedjuje vrednu pomoc za socijalno ugrozene visedetne srpske porodice sirom Srbije i regiona. Zahvaljujuci svojim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Svajcarskoj, Nemackoj i SAD, kao i brojnim donatorima sirom sveta, organizacija Srbi za Srbe prikupila je do sada vise od 1,2 miliona evra i pomogla preko 1.400 ugrozenih i siromasnih porodica koje zajedno broje vise od 10.000 dece.

Posebno treba naglasiti vrednu humanitarnu i ekonomsku pomoc koju je organizacija SRBI ZA SRBE u proteklih deset godina obezbedila ugrozenim porodicama na Kosovu i Metohiji i Krajini, koje su zahvaljujuci pozrtvovanom radu clanova organizacije obezbedili mogucnost da se veliki broj porodica vrati na svoja ognjista sa kojih su prislino proterani u poslednjim nemilim ratnim dogadjajima.

  • Orden Svetog Save je najuzvisenije priznanje koje smo u dosadasnjem radu i postojanju nase organizacije primili od strane Srpske pravoslavne crkve. Ovaj orden ne pripada samo clanovima organizacije, vec svakom nasem donatoru, kako u Srbiji tako i sirom sveta, pripada svakom pojedincu koji nam je pomogao da istrajemo u nasem dobrotovom radu, a naravno, ovaj orden pripada i svim herojima naseg vremena, koji daleko od ociju javnosti podizu i grade svoje porodice sa mnogo dece i trude se da istraju u ovom teskom vremenu u kojem zivimo – istice gospodin Igor Rasula, predsednik Humanitarne organizacije SRBI ZA SRBE.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je pocetkom marta ove godine veliku humanitarnu kampanju “Posalji SMS na 7763“, u vrednosti od 100 dinara za jednu poruku, putem koje se prikupljaju sredstva za pomoc socijalno ugrozenim porodicama sirom Srbije. Takodje, putem svog zvanicnog sajta www.srbizasrbe.org organizacija svakog meseca okuplja na stotine donatora sirom sveta koji redovnim mesecnim uplatama obezbedjuju sredstva za realizaciju novih projekata pomoci porodicama i deci sirom Balkana.

Izvestaj organizacije na zvanicnom sajtu:

http://www.srbizasrbe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2930&Itemid=73

Izvestaji iz medija:

http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=186662

http://www.rts.rs/page/rts/ci/Dijaspora/story/1516/%D0%92%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/1962017/%22%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B5%22+%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%92%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0% BE%D0%BC+%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B3+%D0%A1%D0%B0%D0%B2%D0%B5.html

http://www.vesti-online.com/Vesti/Drustvo/502107/Orden-Svetog-Save-humanitarnoj-organizaciji-Srbi-za-Srbe

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/571266/Orden-Svetog-Save-humanitarnoj-organizaciji-Srbi-za-Srbe

Pozivamo vas da podrzite sve planirane akcije na pomoci ugrozenim porodicama sirom Balkana:

http://www.srbizasrbe.net/donacije/

Deca su nasa buducnost!

Humanitarna organizacija

SRBI ZA SRBE

Posalji SMS na 7763 i doniraj 100 din. (samo u Srbiji – Telekom, Telenor i VIP mreze)

www.srbizasrbe.org (preko 9 miliona poseta)

www.facebook.com/srbizasrbe (156.000 clanova)

www.youtube.com/user/SZSwebcast (prijavite se na nas kanal)

www.serbsforserbs.org (na engleskom)

www.serbenfuerserben.org (na nemackom)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: