НИЈЕ НАМ КРИВО БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО НИТИ ВЕРА НИТИ ЈУГОСЛАВИЈА ВЕЋ ЗЛОУПОТРЕБА СВЕГА ТОГА ОД СТРАНОГ ФАКТОРА И ПОХЛЕПА ДОМАЋИХ ПОЈЕДИНАЦА

ПОЛИТИЧКИ БУКВАР ЗА ПОЛИТИЧАРЕ ДИПЛОМАТЕ И МЕДИЈЕ
 
Коју поруку шаљу наши политичари кад кажу да Југославија није била добра држава?
Зар се стим није рекло; дођите и рушите је! Зар то не даје повод за мешање страног фактора у унутрашње послове. Зар такав став накнадно не оправдава бомбардовање Југославије, зар то није био позив за Бомбардовање!? Па и више од тога! Зар такав став није и даље морално оправдање “милосрдном анђелу” што jе по сваку цену рушио Југославију, да се руши нешто што “не ваља”!?
А сад се испоставило да је лоша била али да је још лошијим замењена на штету свог народа а у интересу „милосрдног анђела“ и страних профитера!?
Прихватили смо да је братство јединство лажно било и за све и сав покољ криво и ако је у Сарајеву поред једне трећине српског, хрватског и муслиманског становништва била и једна трећина мешаних брачних парова-људи се не венчавају из мржње већ као свугде у свету углавном из љубави. Сада немамо братства и јединства, страни фактор је убијао и са једне и са друге стране и трпао, једним другима, те злочине у чизме па сад живи у Сарајеву преко деведест процената муслиманског идентитета и то не смета никоме као да није засновано на протеривању недужног света. Дозволили смо страном фактору да нам наметне својим паролама туђе мишљење, по директиви светских манипулатора истином у смислу ; завади па владај да би се по свакој цени, уместо љубави гледали преко нишана-Сад нам је боље!?
Заводили су нам привредну блокаду како би нам доказали како за нас није самоуправљање те да ће они боље управљати нашим фабрикама! Сад нам је овако боље!? Узeли су нам не само радничко самоуправљање и фабрике већ и наше кључеве од куће и амбара да би нас гладовањем приморали да им и све остало благо u бузашто дамо. Сад нисмо ничега својега господари! Сад нам је боље!? То је све резултат прихваћања парола да нам Југославија не ваља па и да је братство јединство било горе од оног што му је следило, убијања преко нишана, уместо братства и међусобног венчавања. А и животни стандард смо добили на дну дна по тој цени коју смо под пропагандом спољнјег фактора, њихове пароле прихватили и тиме својим таквим понашањем заслужили. Како би и могло доћи другачије кад смо пароле душмана свога за своје преузимали. Сад смо добили наплату за све те наше идиотске глупости које смо делимично наивно, делимични из незаинтересованости а делимично из егоистичких побуда појединаца жмурке прихватали и што је још фаталније преузимали их као своје! Сад смо довели, с таквом политиком и својом успаваношћу, прихваћањем туђих парола, до тога да смо остали не само без Југославије већ и без кључева своје куће, амбара и имања, без К/М, Војводине па на крају ће мо остати и без Србије баш тим неговањем тог што нам сервирају паушалним паролама раздора који нам је посејао страни фактор, госпчодар немилосрдног анђела, а ми и даље уважавамо њихове пароле на сваком кораку паушалним уместо индивидуалним осуђивањем као да немамо своју главу да сњом размишљамо у нашем интересу већ се морамо служити њиховим шупљим паролама.
Шта нам је радити у овој и оваквој ситуацији?
Мора се тражити враћање статуса Југославије у стање прије насилног разбијања Југославије. Убијањем на Словеначкој граници, ненаоружаних и недужних цивила морало би се осудити по интернационалној одредби да се не може засновати држава на злочину па ни Словенија а камоли ове све друге бивше ЈУ-републике које су извршиле сецесији захваљујући страном фактору, убицама које су долазиле из иностранства прије свега из Аустрије да би викендом ратовале као снајперисти убијајући цивилно становништво-Постоји ТВ интервју немачке телевизије, ТВ Штерн, Гинтер Јауха где један такав снајпериста говори да је у Босни, као снајпериста, побио на стотине људи и да је пуцао са одређеног места на све што се крећало а да га нико после те емисије није позвао на одговорност-Срби су били до те мере демонизовани да им је тим злочинцима то долазило као одликовање са којим су ишли у јавност. Убијање ненаоружаних је такав злочин преко којег се не сме прећи а камоли основати нова држава. Преко те чињенице не сме цивилизовани свет-УН нити ићи нити бити слеп.
То значи да ми морамо тражити пред УН да се доведу све бивше републике ЈУ у пријашњи савез у оквиру Југославије па да се онда без ичијег мешања са стране, изврши реформа онога што у тој Југославији није било добро па по потреби да се изврши и сецесија али мирним путем без крвопролића под надзором УН. Само на тај начин, без да сецесији предходи злочин, може се оформити нова држава. Ако прихватимо да је Југославија била крива за сецесије а стим и злочинне који су таквим сецесијама предходили а и следили као злочини насилног одцеплјивања онда на Балкану неће бити никад мира. А, страни фактор ће то користити за своје интересе у интересу дестабилизације по оној, завади па владај. Наша влада, дипломатија медији и наравно интелигенци морају, где год да им се пружи прилика, захтевати да се почне реформа Југославије од њеног стања прије избијања оружаних борби у сврху сецесије жртвовањем при томе и своје цивилно становништво – ако ово зло насилних сецесија победи и као такво буде прихваћањем легализовано само у једном случају служиће као повод другим насилницима и терористима као легално средство за остваривање својих сулудих и насилних цилјева. Разбијање Југославије је извршено по налогу страног фактора у интересу Глобализма а не народа на том подручју. Докази су за то, између осталог, Злочин на Словеначкој граници па затим у Маркалама, почињен гранатом испаљене из оближњег подрума али онда подметнуте српској страни! Сребреница је по истом моделу режирана а за Рачак имамо видеодоказе немачког новинара Нанс Хенча који је оптужио својим видеоинтервјуом, као аутор фотографија и УН полицајац, свог, односно Немачког министра Шарпинга да је манипулисао његовим доказни материјалом који јасно говори да није било масакра већ оружаних борби између УЧК терориста и српске полиције. Цивилизовани свет не сме дозволити да се на криминалу и злочину засниваје и најмања државе јер ће то давати повод и другим терористима и криминалним групама да оснивају своје државе насиљем, на свом злочину. Злочин се не сме награђивати ничим а по најмање државом уколико свет не жели да цивилизација огрезне у злочинима само зато што се подмећу ради личног профита узурпатора моћи, продајом оружја зараћеним странама.

Дозволили смо да се злоупотребом разбије Југославија, братство, самоуправљање, несврстаност, изазове верски и етнички раздор, братоубилачко крвопролиће, расцепа и оно мало што је добро било узму кључеви наше куће и амбара а наша јавност и даље држи злоупотреби широм отворена врата да несметано маршира даље до последње нам капи крви.
 Душан Нонковић-Теодоровић

2 Antworten

 1. Живимо поштовани Душане у време диктатуре рационалне релативизације реалности ма каква она била да била. У ничеовском стилу алегорије рефлексивне слике времена и духа у којем је стварао, може се анализом доказати да моћ сасвим циљним методама лежи у лажи, у нареном рационалном кривљењу реалности од стране моћи. Као у великом касину где злози не играју никакву другу вредност осим жетона на коцкарском столу несрају не само људи или се читави народи доводе у положај егзистенцијалног нестанка, већ постоји систем метода који по аутодинамици примене релетаивизације свих вредности и манипулацијом реалности доводи до низа сукоба који у домино-ефекту обезбеђују интересе креатора игре.

  Угрожава се и духовна и морална основа живота, нихилизам постаје вредност у којој је гаранција неслућених профита, ширења моћи и самим тиме постављање велике већине у положај потпуне реалне обезправљености. Воља за моћ индивидуе или групе је уско и недељиво повезана вољом за неистином, где лаж није ништа друго до средства остваривања крајњих интереса мањине на уштрб и против интереса целине.

  Експеримент којем смо изложени, методи, стварање и радикализација конфликтних линија је старија ид краја 80их почетка 90их на Балкану, почела је много раније кроз строго тајне методе и прикривене операције још давних 60их и 70их. Манипулација истином у име вредности и одбране истих је имала за циљ расплансавање конфликта који су само на граници две последње деценије доживеле свој врхунац у дрмаском заплитању чији су креатори и њихови методи усађени кроз начин институционалних, системских, уставно-правних промена 60их и 70их. У име вредносних принципа борбе против идеолошког непријатеља и одржавања псоебне употребне вредности Балкана и Југославије, а из система прикривених операција стварао се циљни хаос који траје кроз све промене.

  Труманова доктрина, НСЦ10-2 директива 292 12.март 1948

  http://wp.me/P3pD8b-gr

  https://viktorkossnachrichtendienste.wordpress.com/

 2. Поштовани уредниче!
  овим делом текста желим да вам се приружим са својим мишљењем.
  Хвала вам, што нас подстичете да размишљамо!
  Ово је део текста:
  Капитализам Запада, у зони свог глобалног утицаја, гради односе, где нико није потпуно слободан и, намеће државама. Због тога се свака држава, којој се намеће однос јачега, на већ изграђеном принципу, подчињава и присиљава на послушност.
  Велике европске економије увек намећу услове Ту нема једнакости у правима, монопол је у руикама јачега, доминира на тржишту и једини је, који са њим управља, сви други се томе подчињавају.

  У савременом жаргону, као у кафани, политичри и новинари употребаљавају једну глупост, иза које не стоји ништа, а то је „Србија иде у Европу“. Да ли и сами разумеју ту своју поштапалицу, јер Србија нигде не иде, већ у њу продиру интереси великих економија, а из Србије бежи радна снага, посебно стручна, јер су се Србији намтнули унутрашњи односи, које је остварио вишегодишњи процес разбијања СФРЈ и СРЈ, а сада Србије насилно отимајући њене просторе стварајући мале заједнице, како би је учинили потпуно зависном.

  Ни једна влада није успела да заустави одлив мозгова и радне снаге, јер су санкције, па и рат противу Србије и, отимање дела њене територије, дело великих сила. Сви покушаји да се тај негативни процес реши, наишао је на уцену, притисак и претњу, великих сила.
  Ова задња уцена Немачке, Грчкој влади, „да ће јој помоћи да превазиђу дужничку кризу, само да признају независно Косово“ На крају и позајмњена средства, да би грчка исплатила свој дуг ММФ-у, на крају ће поверилац прифитирати, а Грчка и даље тоне у дугове и зависност.

  Постоји решење да и они „који стоје пред закључалом кућом собећањем како ће је изнутра лепо и квалитетно моловати и опремити по највишим стандардима…“, ако у опоравку запуштене куће буду применили обратан процес, који је ту кућу и довео у ово стање. Тај обратан процес је, да се заустави раст градова, део становништва, које бежи са руралног подручја у градове, смишљено заустави и живи, ради и привређује на том простору, али, достојан живот, а градови се присиле, да морају вратити све оно што су том простору отели.

  Ако нисмо у стању, да савладамо старе и лоше навике, да од сопственог материјала градимо сопствену кућу, да сопственим кадром, стручњацима и врсним мајсторима, произвођачима, чија се вредност посебно цени ван земље, градимо сопствену државу и без страног капитала, успећемо и без ангажовања владиних стручњака, само, ако то наш човек схвати.
  Никаква пропганда и публикација овоме није потребна, ако таквих клица и идеја у народу постоји, то треба развијати и морамо бити сигурни, да ће нам такав приступ успети, да би се ослободили зависности од агресивних економија крупног капитала.

  Ако то не схватимо, да само у нама лежи моћ опоравка, а то не искористимо, не можемо никога кривити, па ни владу, ни њене „стручњаке“.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: