НИЈЕ НАМ КРИВО БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО НИТИ ВЕРА НИТИ ЈУГОСЛАВИЈА ВЕЋ ЗЛОУПОТРЕБА СВЕГА ТОГА ОД СТРАНОГ ФАКТОРА И ПОХЛЕПА ДОМАЋИХ ПОЈЕДИНАЦА

ПОЛИТИЧКИ БУКВАР ЗА ПОЛИТИЧАРЕ ДИПЛОМАТЕ И МЕДИЈЕ

Коју поруку шаљу наши политичари кад кажу да Југославија није била добра држава?
Зар се стим није рекло; дођите и рушите је! Зар то не даје повод за мешање страног фактора у унутрашње послове. Зар такав став накнадно не оправдава бомбардовање Југославије, зар то није био позив за Бомбардовање!? Па и више од тога! Зар такав став није и даље морално оправдање “милосрдном анђелу” што jе по сваку цену рушио Југославију, да се руши нешто што “не ваља”!?
А сад се испоставило да је лоша била али да је још лошијим замењена на штету свог народа а у интересу “милосрдног анђела” и страних профитера!?
Прихватили смо да је братство јединство лажно било и за све и сав покољ криво и ако је у Сарајеву поред једне трећине српског, хрватског и муслиманског становништва била и једна трећина мешаних брачних парова-људи се не венчавају из мржње већ као свугде у свету углавном из љубави. Сада немамо братства и јединства, страни фактор је убијао и са једне и са друге стране и трпао, једним другима, те злочине у чизме па сад живи у Сарајеву преко деведест процената муслиманског идентитета и то не смета никоме као да није засновано на протеривању недужног света. Дозволили смо страном фактору да нам наметне својим паролама туђе мишљење, по директиви светских манипулатора истином у смислу ; завади па владај да би се по свакој цени, уместо љубави гледали преко нишана-Сад нам је боље!?
Заводили су нам привредну блокаду како би нам доказали како за нас није самоуправљање те да ће они боље управљати нашим фабрикама! Сад нам је овако боље!? Узали су нам не само радничко самоуправљање и фабрике већ и наше кључеве од куће и амбара да би нас гладовањем приморали да им и све остало благо дамо. Сад нисмо ничега својега господари! Сад нам је боље!? То је све резултат прихваћања парола да нам Југославија не ваља па и да је братство јединство било горе од оног што му је следило, убијања преко нишана, уместо братства и међусобног венчавања. А и животни стандард смо добили на дну дна по тој цени коју смо под пропагандом спољнјег фактора, њихове пароле прихватили и тиме својим таквим понашањем заслужили. Како би и могло доћи другачије кад смо пароле душмана свога за своје преузимали. Сад смо добили наплату за све те наше идиотске глупости које смо делимично наивно, делимични из незаинтересованости а делимично из егоистичких побуда појединаца жмурке прихватали и што је још фаталније преузимали их као своје! Сад смо довели, с таквом политиком и својом успаваношћу, прихваћањем туђих парола, до тога да смо остали не само без Југославије већ и без кључева своје куће, амбара и имања, без К/М, Војводине па на крају ће мо остати и без Србије баш тим неговањем тог што нам сервирају паушалним паролама раздора који нам је посејао страни фактор, госпчодар немилосрдног анђела, а ми и даље уважавамо њихове пароле на сваком кораку паушалним уместо индивидуалним осуђивањем као да немамо своју главу да сњом размишљамо у нашем интересу већ се морамо служити њиховим шупљим паролама.
Шта нам је радити у овој и оваквој ситуацији?
Мора се тражити враћање статуса Југославије у стање прије насилног разбијања Југославије. Убијањем на Словеначкој граници, ненаоружаних и недужних цивила морало би се осудити по интернационалној одредби да се не може засновати држава на злочину па ни Словенија а камоли ове све друге бивше ЈУ-републике које су извршиле сецесији захваљујући страном фактору, убицама које су долазиле из иностранства прије свега из Аустрије да би викендом ратовале као снајперисти убијајући цивилно становништво-Постоји ТВ интервју немачке телевизије, ТВ Штерн, Гинтер Јауха где један такав снајпериста говори да је у Босни, као снајпериста, побио на стотине људи и да је пуцао са одређеног места на све што се крећало а да га нико после те емисије није позвао на одговорност-Срби су били до те мере демонизовани да им је тим злочинцима то долазило као одликовање са којим су ишли у јавност. Убијање ненаоружаних је такав злочин преко којег се не сме прећи а камоли основати нова држава. Преко те чињенице не сме цивилизовани свет-УН нити ићи нити бити слеп.
То значи да ми морамо тражити пред УН да се доведу све бивше републике ЈУ у пријашњи савез у оквиру Југославије па да се онда без ичијег мешања са стране, изврши реформа онога што у тој Југославији није било добро па по потреби да се изврши и сецесија али мирним путем без крвопролића под надзором УН. Само на тај начин, без да сецесији предходи злочин, може се оформити нова држава. Ако прихватимо да је Југославија била крива за сецесије а стим и злочинне који су таквим сецесијама предходили а и следили као злочини насилног одцеплјивања онда на Балкану неће бити никад мира. А, страни фактор ће то користити за своје интересе у интересу дестабилизације по оној, завади па владај. Наша влада, дипломатија медији и наравно интелигенци морају, где год да им се пружи прилика, захтевати да се почне реформа Југославије од њеног стања прије избијања оружаних борби у сврху сецесије жртвовањем при томе и своје цивилно становништво – ако ово зло насилних сецесија победи и као такво буде прихваћањем легализовано само у једном случају служиће као повод другим насилницима и терористима као легално средство за остваривање својих сулудих и насилних цилјева. Разбијање Југославије је извршено по налогу страног фактора у интересу Глобализма а не народа на том подручју. Докази су за то, између осталог, Злочин на Словеначкој граници па затим у Маркалама, почињен гранатом испаљене из оближњег подрума али онда подметнуте српској страни! Сребреница је по истом моделу режирана а за Рачак имамо видеодоказе немачког новинара Нанс Хенча који је оптужио својим видеоинтервјуом, као аутор фотографија и УН полицајац, свог, односно Немачког министра Шарпинга да је манипулисао његовим доказни материјалом који јасно говори да није било масакра већ оружаних борби између УЧК терориста и српске полиције. Цивилизовани свет не сме дозволити да се на криминалу и злочину засниваје и најмања државе јер ће то давати повод и другим терористима и криминалним групама да оснивају своје државе насиљем, на свом злочину. Злочин се не сме награђивати ничим а по најмање државом уколико свет не жели да цивилизација огрезне у злочинима само зато што се подмећу ради личног профита узурпатора моћи, продајом оружја зараћеним странама.

Дозволили смо да се злоупотребом разбије Југославија, братство, самоуправљање, несврстаност, изазове верски и етнички раздор, братоубилачко крвопролиће, расцепа и оно мало што је добро било узму кључеви наше куће и амбара а наша јавност и даље држи злоупотреби широм отворена врата да несметано маршира даље до последње нам капи крви.

 Душан Нонковић-Теодоровић

Eine Antwort

 1. Поштованни уредниче, мислим да предњем тексту одговара да се прикључи и овако размишљање о тренутним односима северних суседа и нешто даље, према балканским народима и њиховим државицама, насталим насилним разбијањем СФРЈ, СРЈ, а посебно Србије, као реваншизам прошлости. Зато сматрам да и овај текст може поближе да објасни односе према Србији, који долазе са територије Хитлеровог времена.

  СЕМЕ РАЗДОРА ПОСЕЈАНО ТОКОМ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА
  КЛИЈАЛО ЈЕ НА КРАЈУ 2О. ВЕКА

  Још не залечене ране, из времена Другог светског рата, које је изазвао нацифашизам, а крајем 20. века, рађа се опасан процес, од клица, које је Немачка, са Хитлером на челу, за собом оставила међу Јужним Словенима.
  Све се догађа по истом сценарију, само са новим играчима, запенушеним, и као звер, опасним људима, којима је у рукама нож, а у срцу зверска мржња.
  Пратимо понашање оних, који су у прошлости то зло семе овде посејали. Њихови потомци се у овом времену понашају као и њихови дедови и очеви у време Другог светског рата, јер им се остварују циљеви, које нису успели решити у прошлости.

  По завршетку Другог светског рата, као сведочанство времена, објављени су бројни зборници, фотографије, романи. У народу су сачувана сећања на страхоте тог ратног времена. Снимљени су бројни филмови, које је светска јавност прихватила, а и односи међу људима, који се престављају различитим нацијама и верској припадности је почео да брише разлике и без притисака, али су се појавили зли људи, са разних страна, чији су интереси другачији, и којима не одговара суживот обичног човека. То су људи, чија је духовна храна мржња, сукоб и раздор. И тако, долази до процеса, насталих из семена посејаног у прошлости, па се догоди покољ и још траје.

  Шта се догоди на подручју Хрватске у време грађанског рата? Скоро да је све исто, као и у периоду НДХ (Павелића), а сада ХДЗ (Туђмана) и то траје, а Хрватска се слови чланоцом ЕУ и НАТО-а. То мора забринути сваког умног човека. Сада се питамо: куда то, пре свега, и ком циљу, иде ЕУ, када њено чедо Хвратска, као повлашћена би преко ноћи примљена у све институције и на крају, постала прирепак Немачке у ЕУ. Та спрега, раније и сада, одсликава право садашње стање у том осињаку, званом ЕУ.

  Ратни план под шифром „Олуја“, чији су аутори високи стручњаци НАТО-а, а инструктори амерички генерали, замишљен као рат добро увежбане и опремљене војске, противу голоруког народа, са намером њиховог прогањања и то са територије коју су њихови преци населили далеко у прошлости. И догоди се прави ратни злочин. Изазивачи свега овога су управо они, који су и тужиоци и судије, па због своје прљаве улоге, то се није и неће покретати. За те „међународне“ институције неко је „пронашао дежурног кривца“, а то су Срби и Србски народ, над којим се надвило зло, које само себе штити.

  Хрватско парадирање на дан властитог ратног злочина, за сада се може правдати само, да би даљим суккобима наставили ново конфротирање, као иструмент, који ЕУ примењује у свим приликама и, средство уцене и једних и других. Неће бити далеко време када ће, нека нова владајућа елита, морати признати своје заблуде, које су увек, у интедресу силе, која им то намеће.

  Многе „личности“ из прошлости, па и садашњег времена, који су себе прокламовали у велике вође, остаће као епизоне сићушне личности. Две се такве личности углавном памте, остали одлазе у заборав. Људи, који су другима наносили зло, много се дуже памте од оних који су се том злу супроставили. Због тога ће Фрањо Туђман, коме сада подижу споменик, бити увек у срцима злих људи. Он се уздигао на чело, уз повампирено усташтво из времена Павелића и Степинца. Ако тамошњи народи, који живе на територији Хрватске, једном за свагда не схвате, да им је погубно и веома штетно, што за своје хероје узимају зле људе, онда им нико крив није што су најкраће живели у самосталнпј сопственој држави.
  Све док се туђин бави хрватском државом, њеном историографијом, и њеном будућношћу ту нема слободне државе. Ови простори, под вечитим страним туторством, остају веома зависни од других. То је њихова зла судбина.

  Да би и друге подсетио послужићу се једним делом из писма Џулијан Харстона, бившег помоћника генералног секретара УН, где он сведочи: „Прича о ономе што Хрвати зову операција „Олуја“ је једноставна. У првој недељи августа Хрвати, које су опремиле и обучиле САД, почеле су офанзиву, уз предходно бомбардовање из тешке артиљерије, што је, скоро без икаквог организованог војног отпора Срба, довело до преузимања и етничког чишћења две области које смо знали као сектори Север и Југ. Више од сто педесет хиљада Срба је избегло и по нашим сдашњим проценама више од 600 је убијено…углавном старих и ненаоружаних“. Он је био распоређен у тој области испред УН.
  Џулијан посебно наводи: „Драго ми је да сам сачувао ова писма, али тужан сам што се етничко чишћење прославља и даље, двадесет година касније, и што га мањина поново користи да нашкоди оној правој Хрватдкој коју знамо“.

  У таквим околностима и кризом захваћеног света живи садашњица без прспективе и будућности са многим „олујама“, које су захватиле планету, па обичан свет, у дугим колонама, са завежљајем на леђима и, малом децом у наручју, беже. Многи, на том путу нестају, постају храна рибама или животињама. А обесни свет се хвали својом хуманошћу и људским правима, само се питамо, а чијим то правима…

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: