ЕКСКЛУЗИВАН ИНТЕРВЈУ СА ГОСП. БРАНКОМ ДРАГАШЕМ АНАЛИТИЧАРЕМ И БАНКАРСКИМ ЕКСПЕРТОМ ОД МЕЂУНАРОДНЕ РЕПУТАЦИЈЕ-ЗА ГЛАС ДИЈАСПОРЕ ДУШАН НОНКОВИЋ

Поштовани господине Драгаш,
госпођica Марија Грујичић је дошла на ту сјајну идеју да направим интервју са Вама па пошто сам утиска да није само сјајна већ и паметна реших да Вам доставим неколико питања у форми интервјуа којег би објавио без икакве цензуре и коректуре у Гласу Дијаспоре
ЕКСКЛУЗИВАН ИНТЕРВЈУ СА ГОСП. БРАНКОМ ДРАГАШЕМ АНАЛИТИЧАРЕМ И БАНКАРСКИМ ЕКСПЕРТОМ ОД МЕЂУНАРОДНЕ РЕПУТАЦИЈЕ-ЗА ГЛАС ДИЈАСПОРЕ ДУШАН НОНКОВИЋ
Господине Драгаш, обраћам Вам се као оснивач и уредник Гласа Дијаспоре (https://dijaspora.wordpress.com-Internet Prezentacija Srpske Dijaspore) са молбом да ми одговорите, у виду интервјуа, на неколико актуелних питања за које мислим да су од приоритетног значаја по народ Србије


1.ГД:

Како би се могло народу повратити поверење у политику и политичаре после овог радикалног заокрета од 180 степеви Вучића и Николића, прво најокорелијих радикала па потом предизборних родољуба и антиевропејаца, да би се по доласку на власт преобразили у жестоке проевропејце. Да ли имате неке убедљиве аргументе да се то, следећој гарнитури политичара ма које идеологије били, неће десити? Да подсетим, и Вучић и Николић, су биле громаде српског патриотизма за које се то више не може рећи, напротив

Драгаш:
– Суштина проблема налази се у томе што се тоталитарни систем власти није променио. Курта и Мурта немају више никакву идеологију, нити имају политичку идеју. Њихова основна политика је заснована на пљачкању државе и отимању од сиромашних грађана. Уколиско желимо да спасимо Србију, морамо да срушимо тоталитарни систем. Тренутно на политичкој сцени Србије нема снага које су заинтересоване да промене систем. Сви они критикују данашње издајнике и заговорнике еУроинтеграција, али њиховим доласком на власт, ништа се суштнски не би променило. Одлично познајем све политичке актере и због тога им не верујем. Преварени смо неколико пута. Зашто се то поново не би десило? Коју гаранцију нам дају да се превара неће поновити? Моја политичка идеја обезбеђује грађанјима сигурност да их политичари више никад не могу преварити. Ради се, наиме, о томе да тоталитарни систем урушимо развојем директне демократије. То је демократија у којој нема више плаћених политичара. У електронском добу више нема потребе за плаћеним политичарима. Решење за излазак из политичке кризе представничке демократије је увођење дигиталне директне демократије. Грађани тада не би гласали за политичке странке него за конкретне људе са њиховим радним биографијама. Ти изабрани људи вршили би државну дужност само једну годину. Спроводили би дугорочни програм полиштичког и економског развоја Србије који су направили и усвојили стручњаци из земље и расејања. На тај начин би се искоренили политички волунтаризам и хазардерство, кратковидост, шибицаренје и корупција. Грађанске институције би коначно победиле политичку самовољу. Истовремено бисмо добили дугорочну стратегију развоја Србије, предлажем Стратегију за наредних 50 година, која би морала да се спроводи без обзира на то ко би вршио власт у Србији. Србија и српски национални интереси би доминирали над интересима дневне политике. Како то да постигнемо? Једини начин је стваранје нове, модерне, просвећене, радне и моралне српске елите. То су људи који имају светске стручне референце и поверење српске јавности, који су дужни да изнесу нову политичку идеју и стратегију развоја Србије, али који никада оперативно не смеју да се баве политиком.
2. ГД:
Ово није питање економске природе али ипак бих Вас замолио као вема добро информисаног човека са аналитичким способностима за ваше мишљење о могућностима ревизије Сребренице, Маркала, Рачка, као и реализације топографске мапе на основу анализе млечних зубића о загађености бомбардовањем нуклеарним одпадом на територији Србије како би на основи научних доказа имали документацију која би могла послужити за тужбу виновника свих тих неистинитих пропагандом изнуђених квази аргумената како би се добио наводни алиби за нелегалну интервенцију НАТО – бомбардовања без објаве рата и одобрења Савета Безбедности ?
Драгаш:
Учествовао сам у одбрани Србије 1999. године. Сулудом и погрешном политиком Милошевића да нас НАТО зликовци бомбардују. Суверену и слободарску европску државу која је подарила културу Европи, осветнички су бомбардовали осиромашеним уранијумом. Зар је то европска цивилизација? Европа мора да се стиди пред тим злочиначким чином. Србија је морала, одмах након бомбардовања, да направи биланс штете која је начињена и да тржи одштету. Према мојим прорачунима нанета је штета у износу од 150 милијарди евра. Посебан проблем представља негативан утицај ососиромашеног уранијума на здравље нације. Данас је рачун дошао на наплату и годишнје преко 30.000 људи оболи од тешкох болести које су највећим делом последица НАТО агресије. Парадоксално је то што је саветник Клинтона, данас потпредседник САД, Џо Бајден слао свога сина на Космет, који је недавно преминуо, упркос томе што је знао да је Космет контаминиран. Ако је жртвовао свог сина због каријере, шта можемо очекивати за Србе?
Када је реч о Сребреници и другим местима у којима је починјен злочин, морају да се отворе све архиве, научницима се мора оставити да истражују и морају сви политичари да се искључе из овог важног историјског процеса. Сви злочинци морају да се процесуирају и да одговарају пред судовима држава у којима су починили злочине. На овај начин сазнаћемо праву истину о насталим злочинима. Извешћемо кривце пред суд јавности и истина о злочинима ће бити доступна јавности. Покушај да се Срби оптуже за геноцид и да се на тај начин политичком самовољом и манипулацијом прикрију прави геноциди других нација морамо да спрeчимо. Српски политичари су оданији бранкротираном евроатлантском пројекту и слушају наредбе бриселске администрације него што заступају интересе сопственог народа. Српски политичари су починили највећи злочин према своме народу. Треба их извести на суд историје и осудити их за велеиздају државе. Мора им се одузети имовина и извршити лустрација.

3. ГД:
Да ли би могли конкретизовати сарадњу са дијаспором?
Драгаш:
Велике су предрасуде о расејању. Наши људи у Србији само траже да им се пошаље новац. Дијаспора годишње шаље преко 5 милијарди долара, поред тога доноси у гепецима робу. На тај начин омогућавају својим рођацима да преживе. Рођаци добијеним новцем одлазе у стране хипермаркете и купују робу из увоза, тако Србија годишље направи спољнотрговински дефицит 4,6 милијарде евра. Када би се направила супституција увоза домаћом производњом, годишњи новац из дијаспоре би се усмеравао за покретање производње у Србији и тим новцем могло би се запослити 1.250.000 људи.
Шта нама треба од дијаспоре? Треба нам њихово знање и њихове везе. То је највећи капитал који они поседују. Пошто никоме не верују у Србији, потпуно их разумњем и оправдавам, позивам наше људе да се умрежимо, да почнемо заједно да радимо, да нам достављају пословне контакте и да преносе нова знања и технологије у Србију. Основао сам асоцијацију БАЛКАН БИЗНИС ЦЕНТАР управо за ту намену својом професионалношћу доказујемо да знамо да радимо на светским тржиштима. Када се будемо упознали кроз заједничке послове и када се наши људи буду уверили у поштење и добре намере, онда ћемо лакше заједнички да сменимо издајничку и корумпирану власт у Србији која је највећа препрека брзом препороду привреде Србије. Србија има све ресурсе за брзи привредни препород. Треба само на чело државе да дођу људи који знају да праве паре за државу и који воле своју нацију. Таквих нових људи имамо и у Србији и у расејању.

4. ГД: Ви знате да без поседовања кључева своје куће и амбара не можете бити ни њен власник нити прави суверени домаћин. Привреда Србије је заснована на лиценцама односно туђим иновацијама које нам се могу по жељиз Брисела ускратити односно нас уценити и проузроковати привредни колапс односно незапосленост. Како би ту овисност и уцењивост осујетити? Којим конкретним мерама?
Драгаш:
Србији треба нова народна власт. Власт која ради у интересу народа, уместо што слуша наредбе бриселске администрације. У садашњем тренутку Србија нема интерес да уђе у Европску унију. Ми јесмо европска држава, али наш национални интерес није да уђемо у банкротрану Европску унију. Велики послови се добијају на Истоку, у Африци и на арапском тржишту.

Српска привреда је потпуно разваљена. За првих пет месеци ове године БДП је пао за 1,8%. Уколико стопе привредног раста буду ниске, требаће нам треба 150 година да се вратимо у 1989. годину.

Налазимо се у огромном проблему, милион људи је незапослено. Стручњаци беже из Србије, влада општа неликвидност, држава није заинтересована за производњу, сваке године губимо до 5 милијарди евра у трговинској размени са иностзранством. Преко 600.000 ха земље је необрађено. Када би само засадили пшеницу и добили принос на тој необрађеној површини од 5 милиона тона пшенице, могли бисмо на извозу те пшенице да зарадимо 1.2 милијарди евра. Тај новац када бисмо уложили у привреду. Отворили бисмо 300.000 нових радних места. Уместо што 800.000 људи седи на буджету и чека плату, преквалификовали би се да раде у производњи и да праве паре за себе на тржишту и пуне буџет плаћањем пореза.

Имам комплетан економски програм за спас Србије.
Нема велике приче. Ево, кроз бројеве, да боље објасним. Србија има 7,1 милион становника и режим приказује да годишње правимо 33 милијарди евра БДП. То није тачно. Реалан БДП је 15 милијарди евра. Нама треба такав привредни развој који ће нам донети БДП од 240 милијарди евра годишње. Ко то може да уради? Политичари? Па, они су паразити и трутови. Олош! Намам требају људи који знају да направе тих 240 милијарди евра. Тако се излази из кризе. Све остале приче су таламбасање и лупање глупости. А то више не можемо да слушамо.
5. ГД:
И на крају, да ли ће те основати фондове за финансирање научно-истраживачких установа, центара, без којих нема ни конкурентне иновативне робе на међународним тржиштима. Без собствене робе нема ни опоравка земље а без истраживачких услова нема ни повратка наших брилијантних иноватора који раде за добробит других па и наших душмана. Наше „Николе Тесле” стварају добробит другима па и онима који су нас уранијумском муницијом немилосрдно бомбардовали. И ако, одакле онда узети потребни новац?
Драгаш:
Највећи капитал је ЗНАЊЕ. Односно, људи који имају знање и везе по свету. Нова економска политика ће створити услове да Србија постане инвестициона дестинација. Финансијску слободну зону треба да створимо од Славије до Калемгдана и порез на финансијске трансакције нека износе само 1%. Десетине милијарди слободног новца ће долазити и одлазити и ми ћемо на тим финансисјским трансакцијама да зарађујемо. Сви порези се смањују. Лудаци на власти не знају да је једини излаз из економске кризе смањивање пореза, док они непрестално повећавају порезе. ПДВ у три године треба смањити са 20% на 5%. ПДВ на лекове, храну, обарзовне услуге и здравствене услуге треба смањити на 3%. Порез на добит на крају године се плаћа само 3%. Нема атиципативног плаћања пореза. То је невиђена глупост.Нема двојног опорезивања. Када на добит платиш 3% , можеш да дигнеш готовину или трансферишеш новац где ти хоћеш. За инвеститоре који улажу у производњу и који запошљавају људе нема три године плаћања пореза. За наше људе из расејања, који улажу у производњу и запошљавају људе, нема плаћања пореза 5 година.
Читава администрација државе се компјутеризује. Уводи се СДП – Служба државног промета и убрзава се обртање капитала на тржишту. Формира се Банка за развој, која ће одобравати по каматној стопи од 3% за све пројекте из привреде, док ће проналазачи плаћати камату 1,2%. Укида се обавезна резерва и банке свој ослобођени новац могу слободно да пласирају у привреду. Референтна каматна стопа се смањује на 1% и држава престаје да се задужује. Уводи се платни промет у еврима, доларима, рубљама и јуанима, али може се плаћати у злату и сребру. Формира се слободно тржиште злата, сребра и дијаманата.
На овакав начин добијамо велика средства у обрту, која су нам потребна за брзи привредни развој, тржиште постаје ликвидно и оштро се кажњавају сви који урушавају тржиште.
Проналазачи ипредузетници лако долазе до финансијских средстава по јако ниским каматним стопама.
Е, то нам треба!
Србију треба 3,5 милиона људи које ћемо запослити и који ће правити 240 милијарди евра.
Тако постајемо богати. И то је једини начин. Нема другог начина.

6.ГД:
Дали предвиђате неке тужбе против оних који су отежавали и који још увек отежавају истрагу о трговини органima kidnapovanih?

Драгаш:
Већ сам рекао да сви злочинци морају да одговарају. Све их треба похапсити и конфисковати им имовину. Криминал из врха државе се решава сменом корумпиране и неспособне власти. Социјални криминал, кога имамо све више, решава се запошљавањем људи, привредним развиојем и растом животног стандарда.

7.ГД:
И још само то, дали имате објашњење за суздржаност Русије кад је у питању пружање финанцијске помоћи про Руским организацијама у Србији кад се зна колике је силне милионе Америка делила својим петооктобарским миљеницима?
Драгаш:
Добро је да Русија буде Империја. То је важно за спас Србије и Срба. Ако Русија не буде Империја, ми ћемо завршити под једном шљивом. Тако су одлучили крсташи. Српски политички олош ради на томе. Нова народна власт мора да направи нову спољну политика. Ми морамо чвршће да сарађујемо са Русијом, али ми не смемо да будемо руска губернија. Србија мора да задржи своју слободу и сувереност. Руси су наша млађа, велика браћа, али наши интереси морају да се математички исказују. Не могу Руси више да воле Србију од нас Срба. Српски политичари неће да раде са Русијом, јер им то не дозвољава Велики Брат. Русима је Србија сттратешки важна на Балкану. Морају нови људи да оду у Москву и да се саљ Путином све договоре. Знам одлично прилике у Кремљу и могу да вам кажем да Путин од 2000 године нема са ким у Србији да разговара. Политички дилетанти и издајници намерно уништавају Србију. Ми морамо овде да се сами изборимо да на изборима срушимо издајнички режим и да на другачији начин разговарамо са Путином. Нема сумње да ће нам он помоћи.
8.ГД:
Зар и Путин не би морао прибећи истој стратегији са којом је Америка била по свом плану успешна уколико не би да доживи судбину Гадафија?
Драгаш:
Политички успех Путина је везан за његово разумевање доба у коме живимо. Потпуно је јасно да се Империја у растројству политички, економски, културно у духовно урушава. Неко је морао да се супростави насилничкој спољној политици НАТО зликоваца. Путин није имао избора. Он је стао на чело народног отпора против Великог Брата. И та борба може да доведе до светског рата. Путин је искористио непажњу Великог Брата и одлично се наоружао. Он је сада способан, уколико буде требало, да војно брани независност Русије. Не верујем да ће се поновити сценарио са Гадафијем, јер Путин је много већи играч и сада је преузео иницијативу. То је добро и за међународне односе, јер више немамо снажног и безобразног полицајца који малтретира све грађане у крају и који силује демократију. Ново доба је настало. Путин је весник те нове борбе против империјализма Вол Стрита, медијских лажи ЦНН, бомби НАТО бандита и потпуно сумануте политике Беле Куће. Неолиберализам је на самрти. Треба да му помогнемо да што пре рикне и да се ослободимо беде. Мислим да Србија има велику прилику за свој ртазвој. Требају нам самона власти људи који разумеју шта се у свету дешава.
9. ГД:
Како је то могуће да Руски консул у Сарајеву изјави да је у Сребреници био геноцид и ако по дефиницији то није јер се није радило о генетском уништењу већ о злочину који је следио после стравичног злочина па и геноцида над србима. Молим Вас, одкуд то да баш Руски дипломат заступа Америчке интересе по цену опстанка Српске?
Драгаш:
Србија нема времена да се осврће шта је који бирократа изјавио. Немамо ми више живота за губљење. Ми морамо да што пре разумемо ово о чему сам овде говорио и да што пре то применимо. Мене не смеју да преносе национални медији у Београду, граду у коме сам рођен. Морамо што пре ослободити србију унутрашње окупације. Вођа је потпуно полудео и пролупао. Он не зна више пта прича. Он није способан да води државу. Он не зна да управља собом и опасан је по наше националне и државне интересе.
То је данас важно да схвате наши људи у Србији и расејању. Морамо да се удружимо, повежемо и деламо. Нема сујете! Нема губљења времена! Нема крађа! Имам конкретан политички и економски програм за спас Србије. Имам тимове стручњака који то могу да спроведу. Стручњаци су из србије и расејања. Велики посао је пред нама. Требају нам стручни, поштени и вредни људи који знају да раде у тиму. Један човек ништа не може да постигне.
Позивам све ваше читаоце и пријатеље да вам се јаве и да се сви удружимо за спас Србије.
Наши преци то траже од нас.
Наши потомци то захтевају.
Немамо времан за апатију у кукање. Немамо времена за наклапања. Сваки човек нам је важан. Јваљајте се и повезујте. Србија је зрела за нову политику и нове људе. Немој да нам долазиш са проблемиима, понуди нам решења!
Верујем у Србију и Србе!
Верујем да смо смели да победимо сами себе.
10. ГД:
Господине Драгаш,
нема овде од овог свега што сте навели,
скоро ништа, што не би могао подписати па
ипак ме то све подсећа на закључану собу
коју би да молујемо по својој вољи а
немамо кључева у својим рукама јер су у
рукама насилника који нема никаквог
интереса да је уредимо. Како конкретно
доћи до тих кључева? Без кључева све
остаје само лепа намера уз оправдану
критику!?

Драгаш:

Кључеви су – ДИРЕКТНА ДЕМОКРАТИЈА. Стварање нове српске елите, која ће бити
стручна, продуховљена и вредна. Не требају нам естрадне патриоте. Они који
наплаћују своје српство. Гадим се тих гмазова. Слали су људе у ратове
да гину, док су се
они криминално богатили. Данас имају своје дневне новине, недељнике,
телевизије и уносан бизнис.
Спас Србије мора да иде преко избора. Морамо да изађемо на изборе и да
победимо. Основали смо
покрет и назвали га ЕКОНОМСКИ ПОКРЕТ. Удружили смо се са неурохирургом
проф.др Даницом Грујучић и
створили покрет ЗДРАВА СРБИЈА.
Спремамо се за предстојеће изборе.
Требају нам људи који ће имати стручне референце и моралне квалитете.
Сваки човек нам је драгоцен.Правимо стручне тимове за спас Србије.
Ко жели да заједно учествујемо у томе нека се јави. Не требају нам они
који све критикују и
неће ништа да ураде.Све приче су испричане. Ми живимо у Србији и сваки
дан смо на терену.
Србија сваки дан нестаје. Мора се зауставити тај негативан тренд.
Верујем у нову политичку идеју и тимски рад стручних људи.
Не верујем у једног човека. Вођу. Лидера. Који ће да лупи руком од
сто. Та песница може да буде и песница
диктатора.
Србији не треба култ личности и диктатура.
Србији треба рушење тоталитарног политичког система.
Србији треба дирекна демократија.

Хвала, Душан Нонковић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: