Zašto je Američkoj administraciji toliko stalo da zločin u Srebrenici preobrazi u genocid i pored toga što po naučnoj definiciji genocida nije bilo

Zašto je Američkoj administraciji toliko stalo da zločin u Srebrenici preobrazi u genocid i pored toga što, po naučno dokazanoj definiciji, genocida nije bilo. Izgleda da ovde neke, glupave ili čak zle glave Američke administracije iz svog ličnog interesa, pokušavaju po svakoj ceni da preobraze zločin u genocid i pored toga što na toj teritoriji nema populacije sa genetskom, naslednom, tipičnom razlikom zasnovanoj na naslednim genima. Tu se neko pravi lud i neće da pravi razliku izmedju masakra i genocida i ako je nauka tu razliku naučno nepobitno definisala.

Nema tu da se genocid gleda na strogi i ko zna kakav sve način, genocid je genocid a zločin zločin! To su sasvi jasno definisani pojmovi naučno dokazani koje ne treba nipošto mešati i smisao zamenjivati. Genocig dolazi od reći gen što je nasledna, genetska, osobina tipičnih naslednih karakteristika koje se mogu kod živih bića samo krvnim putem naslediti odnosno naslednim biološkim putem nasledit. Prvo tu nema nikakvih genetskih (naslednih) razlika izmedju naroda, verskih pripadnika pogotovo ne sa područja Srebrenice! Drugo, genetsko odnosno uništavanje naslednih osobina podrazumeva totalno uništenje po, genetskoj, (naslednoj) liniji što podrazumeva i iz korena unišenje i dece i žena i muškaraca u smislu totalnog iskorenjavanja po naslednim osobinama, kako to reč već u svom korenu objašnjava a toga u Srebrenici sa srpske strane nije bilo. Da bi se, uz to sve, i u tom slučaju, moglo nazvati genocidom mora postojati i plansko uništenje jedne takve populacije medjutim toga svega u Srebrenici nije bilo a ono što više odgovara definiciji genocida je ubijanja srba u Bratuncu, Kravicama, okolini Srebrenice jer su muslimanske snage pod komandom Orića ubijale i decu i žene sa ciljem istrebljenja srba i to iz korena ne ustuknivši ni pred maloletnom decom. Čak i Oluja više liči na genocid nego na masakar u Srebrenici koji genocid nije jer tu nema razlike u, genetskom, naslednim karakteristikama koje bi se mogle razlikovati u biološko naslednom smislu. To što se u Srebrenici naziva genocidom je definisano po volji Američke administracije kako bi na taj način stvorili kvazi uslove za intervenciju NATO snaga u ulozi svetskog policajca i na taj nači sprečili tužbu protiv zločina kojeg su počinili pod zastavom takozvane globalizacije a u stvari vojnog neokolonijalnog pohoda bombardovanjem i voćenjem rata bez dozvole Saveta bezbednosti UN. Taj svoj zločin bi da skinu sa sebe pa su izmislili i implementirali Srebrenički Genocid pretvaranjem zločin konstrukcijom u Srebrenički genocid kako ne bi morali jednog dana plaćati oštetu za višestruko počinjeni zločin. Iz tog istog razloga komadaju i Srbiju sa ciljem podpunog uništenja Srbije jer gde nema ko da ih tuži nema ni zašto da im se sudi. Veštačkom konstrukcijom genocita u Srebrenici preti podpuno uništenje ne samo republike Srpske već i kompletne Srbije, nešto poput Indijanaca svog autotonog naroda kojeg su opljačkali i sveli na nivo rezervoata.

Dušan Nonković-Teodorović

8 Antworten

 1. Dušane, hoćete biti ljubazni da iz teksta uklonite brojne pravopisne greške. Kao jednom intelektualcu, ne priliče Vam. Imate najmanje 15-tak grešaka.
  Hvala.

  • Poštovani prijatelju, ja radim mnogo pa i grešim mnogo ko ne radi ništa taj i ne može da greši-Radim dnevno i po 12 sati na volonterskoj bazi pa budite barem toliko razumni da te greške i naznačite masnim slovima ukoliko ste dobronamerni da pomognete. Ili Vam je samo stalo do kritike? Sa mojim greškama ili bez, moji su članci veoma deobro posećeni-Samo jedan je u toku današnjeg dana već više od osam hiljada puta „kliknut“ A ja i nisam intelektualac već seljak agronom koji pokušava da služi narodu iz kojeg je potekao. U tu svrhu sam i osnovao Glas Dijaspore dok su naši intelektualci ko hrci spavali u našem sudbonosnom vremenu. Time bi samo da poručim, ne čekajte da vam neko kaže šta treba da radite već otvorite oči i radite na vlastitu inicijativo svako po svojoj mogućnosti i intelektualnoj sposobnosti-Bolje je i praviti greške nego ništa ne raditi i sedeti skrštenih ruku da im drugi poradi njihove obaveze. Jqa živim tu negde već 5 decenija u inostranstvu-van Srbije i ne stidim se svojih grešaka ako ste mislili me svojom primedbom postideti. Vidite, možda ste pismeni po pitanju pravopisa ali ste totalni analfabet po pitanju kulture jer da niste onda bi me obavestili diskretn preko inbokasa

 2. Nije mi namera bila da Vas vređam, a umesto da ste trošili vreme na odgovor mogli ste greške ispraviti i moj komentar izbrisati. Ja cenim vaš radi za zalaganje i zaista mi nije bila namera uvrediti Vas. Izvinite što poruka nije otišla u inbox.
  S poštovanjem,

  • To prepuštam Vama da bi i Vi imali nešto korisno po naš narod učiniti-Ja sam svoj deo posla uradio pa izvolite i vi svojuradite-Da Vasm nije bila namera da vredjate onda bi me diskretno preko inboksa upozorili, zar ne?

 3. Mislite kako želite.
  Ne znam na osnovu čega zaključujete da osoba koja Vam piše ne radi ništa za dobrobit svog naroda? Vidite, grešite, ali zaista ne želim da se više nastavljam. Bilo mi je lakše da Vam napišem ovde već da klikćem i tražim kontak i gde je inbox.
  Pošto smo skrenuli totalno sa teme, želim da kažem da je tekst i poenta dobra i da bi i drugi, „veliki“ mediji trebali da pišu o skrivenim (ili i nisu baš skriveni) interesima Amerike i NATO.

  Hvala Vam što otvarate oči ovom narodu, koji je već totalno zaslepljen.

  • Pa na osnovi toga što ne kritikujete suštinu već pravopis i zato što vam je kritika jednostrana neizbalansirana negativna kao da je pravopis važniji od suštine. A i po tome jer da za dobrobit naroda radite ne bi me štetili odnosno onoga što se pokida za dobrobit naroda. Tako ja vidim tu stvar-što ne mora biti i tačno.

 4. АМЕРИЧКО ДРУШТВО, за разлику од других друштава, почива на злој срећи мањине и несрећи већине.Центар одакле нам долази много шта прљаво, а малоумни и затуцани примитивац у томе не види опасност.
  Локални ратови, новијег времена, покреће крупан капитал, који на несрећи и невиним жртвама ствара своје богатство. Њихов паразитски живот, грађен на суровој експлотацији их чини људима без морала и опасним за околину, живећи на крвавим новцима и ратном профитерству, тај се свет толико изопачио и постао је опасан по сопствену врсту. Њему је потребан комплес као овај у „Сребрница“, помоћу којег заводи односе, који људе завађају, а њима одговара. То су „ватрогасци, који бензином гасе пожар“. Свет се мора плашити таквих, јер су, пре свега, опасни за своју средину, а онда и за друге.
  Садашњи свет, који се налази и у великој кризи, грађен је на добро умреженим јавним и тајним друштвима, војном силом оличеном у НАТО алијанси, системом јавне и тајне безбедности, НВО – чији сектори деловања имају широку лепезу друштвене активност, сектама, мафијама, трговцима белим робљем, изазивачима криза, трговцима дрогом, олигархиским системом располагања туђим капиталом, преким судовима, мрежом јереси од којих ни једна религија није поштеђена. Када се мало боље то повеже, открива се да сви путеви воде ка центру силе, која своје одлуке вешто намеће и контролише сва кретања. На крају се све своди, као и код других човекових сродника, па је човеколика животиња, управо, животиња.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: