UZBUNA U ALBANIJI – Povodom intervjua Akademika Burovića –

UZBUNA U ALBANIJI
– Povodom intervjua Akademika Burovića –

Dana 01.06.2015, novinarka Dragana Matović, na stranicama beogradskog lista VEČERNJE NOVOSTI, učinila je intervju svetski poznatom albanologu akademiku, prof. dr Kaplanu Buroviću, autoru albanološkoh teza, po kojima Albanci nisu ni autohtoni na Balkanu, ni poreklom od Ilira, ponajmanje i od Pelazga, kako to petendiraju albanski kvazi-istoričari, koji su se bavili i bave se sa falsifikovanjem istorije albanskog naroda, da bi ga huškali potiv suseda.
Albanološke teze Akademika Burovića su prihvaćene na sve strane sveta od naučnih institucija, univesiteta i akademija nauka, šta više i od samih albanskih istoričara i akademika, koji drže do svoje časti i dostojanstva naučnika. U odbrani tih teza, albanolog dr Aridan Kljosi, pre dve godine položio je i svoj život, sred Tirane, dok se sve druge pristaše albanoloških teza Akademika Burovića sataniziraju, persekutiraju svakako, proganjaju mobingom, ne samo od albanske rulje, već i od albanskih vlasti, koje im u tome prethode, pa ih i huškaju.
Intervju Akademika Burovića su odmah prenela sva srpska medija, posebno sajtovi, gde je i komentiran, usvojen i prihvaćen. Svi mu čestitaju ne samo za strogo naučan stav i akademsku akribiju, za dokumenta, činjenice i prudentna naučna argumentiranja teza da Albanci nisu autohtoni ni u samoj Albaniji, kamoli i na Kosmetu, i da nemaju nikakve genealoške veze ni sa Ilirima, kamoli i sa Pelazgima, već i za njegovu izuzetnu smelost i samoodricanje, za posvećenost i požrtvovanje naučnoj istini. Ne samo Srbi, već i stanci. Tako Francuski institut ASSOCIATION FRANÇAISE D’ETUDES SUR LES BALKANS, upravo za te teze proglasio ga ne samo za istoričara i velikog čoveka, koji je žrtvovao svoj život za otkrića i naučnu istinu, već i za Mandelu Albanije: “Etant donné que les Albanais du CDB rendent beaucoup hommage à des personnalités, je voudrais que l’on rendent hommage à ce grand homme Kaplan Resuli – Burovich, qui a sacrifié sa vie pour la recherche…Kapllan Resuli est Mandela d’Albanie.”
Albanološke teze Akademika Burovića detaljno ih imate u njegovom kapitalnom delu na srpskom jeziku KO SU ALBANCI?, objavljeno 2007, drugo izdanje 2013, englesko izdanje 2008. Na albanskom jeziku one su objavljene u njegovom delu ILIRËT SHE SHQIPTARËT, Ženeva 1993, znači pre 22 godine.
Engleski akademik prof. dr Fox Mulder, čim ih je pročitao izjavio je preko medija: “Historian and dissident Kaplan Burovic is a reliable and confidential source of Albanian history” (Istoričar i disident Kaplan Burović je verodostojan izvor za albansku istoriju).
Albanske falsifikatore istorije učinilo je ovo da pobesne od vemena, pa od vremena huškaju svoju bagru, uličare i besprizornike, da urliču protiv Akademika Burovića najprljavijim jezikom, da ga psuju i vređaju, pa i da mu prete da će ga ubiti, njega i njegovu decu. Albanske vlasti, koje u ime „demokratije“ nastavljaju sa proganjanjem i persekutiranjem ovog književnika i naučnika, blokiraju mu medija, spaljuju knjige i naređuju svima da prenesu na albanski jezik njegov intervu, dok sajtove instruiraju i da ga komentiraju pseudonimima, iza kojih se kriju ne samo uličari, već i sami albanski akademici Tirane i Prištine. Aktuelno u Albaniji imamo pravu uzbunu protiv intervjua Akademika Burovića. Na sve strane bruje sva medija, počev od Radio-Televizije Albanije, do poslednje radio-stanice i poslednjeg lista, sajta.
Napominjemo da intervu NOVOSTI oni nisu dosledno preveli. Oni ga prepričavaju, menjajući ga kako im to treba, pa i falsifikujući ga.
Samo na sajtu lista BALKANWEB, sigurno kosmetskih Albanaca, ali na kome „komentiraju“ i Albanci Albanije, do sada su nastupili ništa manje već 250 „komentatora“. Na sajtovima drugih listova imate ih isto tako stotinama. Svi oni pretendiraju da su Albanci autohtoni, Iliri i Pelazgi. Njihovi dokazi, dokumenta, činjenice i naučna agumenta za ovo su:
1.- Akademik Burović nije nikakav akademik, nema ni srednje obrazovanje. Njegova dela ne piše on, već SANU, dok ih on samo potpisuje. A objavljuje mu ih neka slovenska mafija, koja ga plaća debelim honorarima, pa njima on vodi luksuzan život u Ženevi – Švajcarska. A znaju sasvim dobro da se po drugi put diplomirao na Universitetu u Tirani i da je upravo od jedne albanske Akademije nauka i umetnosti proglašen ne samo za akademika, već i za počasnog člana te Akademije.
2.- Najprljavije psovke i uvede, čitava kolekcija, enciklopedija psovki i uvreda, protiv Akademika, pa i protiv njegove pokojne majke, protiv supruge. Do danas nema te ličnosti u svetu da je tako prostački i prljavo opsovana i vređana. Albanac Bahri Brisku treba da se uvede u enciklopedije kao autor najprljavije paskvile na svetu.
3.- Pretnje da će ubiti ne samo njega, već i njegovu decu, koju je još Enver Hodža proganjao i masakrirao sablazno.
Ovo su njihova dokumenta, činjenice i naučni argumenti da su autohtoni, Iliri i Pelazgi.
Doduše, istina je da su tu i tamo, pokoji komentatori istupili protiv ovih laži, psovki, uvreda i pretnji, naglašujući da to nije ljudski, ponajmanje da se time dokazuje i autohtonija Albanaca, njihovo poreklo od Iliri i Pelazga. Ima i takvih, ali vrlo-vrlo retki, koji smelo kažu da se slažu sa tezama Akademika Burovića. Oni, koji su se usudili da to kažu svojim pravim imenom, odmah su uhavaćeni za grlo i, ako nisu promenili tu izjavu (kao Atrea Kocani), likvidirani su fizički, ili su primorani da izvrše samoubijstvo, kao pomenuti dr Ardian Kljosi.
Činjenica je neosporna da su pre Akademika Burovića rekli i dokazali da Albanci nisu ni autohtoni, niti Iliri, ili Pelazgi, i mnogi strani naučnici, svetski poznati albanolozi, kao što su G.Majer, N.Jokl, G.Waigand, H.Krahe, G.Bonfante, H.Hirt i puno drugih, ali do danas ovi Albanci nisu ni zucnuli protiv njih nikako. Ni imena im nisu spomenuli, jer im ih sigurno i ne znaju, izuzev onih albanskih akademika, koji se kriju iza imena ovih huligana.
Činjenica je neosporna da su i sami albanski naučnici, pa i Bog albanske albanologije, akademik, prof. dr Eqrem Çabej, rekli pre Akademika Burovića da Albanci nisu autohtoni, ni Iliri, ni Pelazgi. Ne samo kad su to rekli, već ni dan-danas ovi Albanci nisu ni zucnulu protiv njih. Zašto? Kako?
Niko od stranih albanologa nije rekao ni reč protiv Envera Hodže i njegove klike na vlast. Niko od albanskih naučnika, albanologa, ni E.Çabej, koji je prošao i kroz zatvor Envera Hodže, nije zucnuo ni jednu jedinu reč protiv Envera Hodže !
Akademik Burović, koji je od Envera Hodže, potpuno nevin (!!!), osuđen na smrt i izdržao nekoliko decenija u monstruoznim zatvorima Albanije, gde su svakodnevno nastojali i da ga fizički likvidiraju, jedini je od političkih osuđenika koji je uzeo smelost (još iz zatvorske ćelije !) da tresne Enveru Hodži u njušku da on nije komunista, već jedan bandita, koji ne poštuje nikakve zakone, pravila i principe. A kad mu je ovo rekao iz zatvorske ćelije, okovan u gvožđe i beton, može se zamisliti što mu je rekao kad je izašao iz zatvora preko njegovih do sada objavljenih 134 knjiga.
Inde ira !
Enverovci na vlast u Albaniji ne mogu da pobiju dokumenta, kojima Akademik Burović dokazuje da crna banda Envera Hodže, udavljena u svakojake zločine, nije bila ni najmanje komunistička, zato su organizovali albansku bagru, uličare i besprizornike, da urliču na sva usta protiv Akademika Burovića, tobože zato što kaže da Albanci nisu autohtoni, Iliri i Pelazgi. Na ovaj način oni misle i nastoje da prikriju pravi karakter svoje angažovanosti i svog besa protiv njega.
Albanska enverovska mafija na vlast učinila je više atentata na Akademika Burovića, u Albaniji i van njenih granica. Preko medija ovi Albanci otvoreno pozivaju svoje „junake“ da pođu u Ženevu i da ga ubiju. Peko interneta već mu je opevano i opelo. Preko interneta! Primer je ovo bez presedana u istoriji čovečanstva.
Vreme je da se svetska zajednica, u prvom redu Srbo-Cnogorci i Makedonci, koje je tako dostojanstveno i legitimno, naučno, branio ovaj Akademik, dignu na noge i traže od albanskih vlasti da prekinu sa persekutiranjem, proganjanjem i zločinima protiv Akademika Burovića i njegove porodice, njegove dece. Poslednje je vreme za ovo! Ulicama Podgorice, Beograda i Skoplja, pa i Atine, treba da odmah počnu demostracije pred albanskim ambasadama sa poklikom: „Mičite ruke od Akademika Burovića !“
Ilija VUČJAKOVIĆ

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: