Ибран Мустафић: Сами смо убили својих 1.000 муслимана у Сребреници

Ketrina Iluzija
Ибран Мустафић (Фото: Фронтал)
Ибран Мустафић (Фото: Фронтал)

Ибран Мустафић: Сами смо убили својих 1.000 муслимана у Сребреници

Сарајево – Између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице најмање је убијено од сународника током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који „ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе“, изјавио је један од оснивача СДА из Сребренице Ибран Мустафић.

Он је рекао да је о списковима „неподобних Бошњака“ знало муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а да му је постојање оваквог списка потврдило више десетина људи.
„Најмање 10 пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехољића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да то није рекао“, навео је за „Вести“ Мустафић, који је дугогодишњи члан организационог одбора за обиљежавање догађаја у Сребреници.
Према његовим ријечима, списак је правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било „господар живота и смрти“.

„Да сам могао да судим Насеру Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човјечанства. Он је и 1993. године, када је ова енклава умало освојена, побјегао из Сребренице. Побјегао је и 1995. године“, рекао је Мустафић.

Он је напоменуо да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи предсједник САД Бил Клинтон.

„Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег предсједника САД Била Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Бил Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на мјесто злочина“, рекао је Мустафић.

Он је истакао и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници. „Знам да је на том списку отац који је изгубио сина, с тим што сина уопште нема међу убијеним или несталима. Слично је и са човјеком који је умро у Холандији, а води се у групи несталих. Многи су се на то одлучивали зато што нису имали средстава за живот или уопште нису имали радни стаж. Друго, Сребреница је од 1993. до 1995. године била демилитаризована зона. Па, откуда онда толико бораца инвалида“, запитао је Мустафић.

Он сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убијених и несталих у Сребреници.

„Веома тешко, зато што је Сребреница одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година. Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од љета 1992. године кренули у провођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава“, нагласио је Мустафић.

Вести

Eine Antwort

  1. ПРЕДЊЕ СВЕДОЧЕЊЕ ЈЕ ХРАБАР ИСКОРАК КА ИСТИНИ – ЧЕСТИТАМ!

    ДОДАЈЕМ СВИЈ ЗАКЉУЧАК:

    Текст резолуције о Сребрници, који покреће Лондон, на столу амричког Конгреса, у исто време и пред немачким парламентом. Ако се буде подржала ова резолуција, па се буде о томе расправљало и у УН, остаје ранији мој закључак, да није дошло време повлачења окупационих снага са Балкана, а Срби и сви други, и даље остају жртве овог глобалног процеса, коме се не види крај. Иде се тако далеко и тако безобразно, да ће, на овим просторима оживети покушај да се жестоком пропгандом нападну народи, који су им се у прошлости супроставили, а посебно, који нису пристали да се нађу као савезници Хилера у Друом светском рату, сем шачице колаборациониста, који су у овом времену жестоко напали народне творевине, од којих су и сами имали користи. Када је уз спољну помоћ извршен насилни преврат, та шачица алавих и незаситих примитиваца, ставила се у службу и сами доприносе да се свој народ нашао „између опстанка и нестанка“ – како наслови Слободан Кљакић у савом објављеном чланку.

    Сви балкански народи су жртве истих непријатеља, без обзира на верску опредељеност, зато предње истичем као веома важно за будућност свих.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: