У Куманову убијени и британски и амерички војни инструктори!

Мирослав Неделковски, један од најпознатијих македонских новинара, на недавно одржаној престижној међународној бечкој конференцији у организацији Независне асоцијације новинара у борби за мир, објелоданио је ексклузивне информације о недавним сукобима у Куманову.

Nakon sukoba u Kumanovu 30 Albanaca optuzeno za terorizam Неделковски: У Куманову убијени и британски и амерички војни инструктори!

Како тврди Неделковски велики притисак западних центара моћи био је,  да се права истина о сукобима сакрије од јавности у Македонији и региону.

„Група од  150 терориста напала је државу. Као и у конфликту 2001, ова група је укључивала више иностраних плаћеника, већином америчких и британских инструктора, који су дошли из базе Бондстил на Космету“, рекао је током свог обраћања Неделковски и наставио: „Наша (македноска) полиција кренула је да уништи групу. Тај процес трајао је током суботе и недеље. Већ у недељу ујутро амбасадори западних земаља почели су да притискају на наше руководство да обустави борбу и дозволи евакуацију терориста“.

Неделковски даље у свом обраћању тврди да је македноска влада одбацила захтјеве страних амбасадора и у потпуности ликвидирала, или ухапсила комплетну терористичку групу и додаје: „Под великим међународним притиском, почетне вијести о више од 35 ликвидираних терориста, убрзо су редуковане на само 14, односно коначних само 10. У понедељак рано ујутро шеф мисије ЕУ, амбасадори САД, Британије, Француске, Њемачке и Италије инсистирали су на сусрету са нашим премијером и предсједником. Они су ескплицитно тражили да имена убијених Американаца и Британаца, идентификованих у акцији не буду објављена“.

куманово Неделковски: У Куманову убијени и британски и амерички војни инструктори!

Када се све доступне чињенице саберу, изгледа да сукоб у Куманову представља превентивни удар македонских власти на терористичку групу убачену као могућу подршку македонској опозицији, свега неколико од како је отпочела са припремом скопског Мајдана. Томе у прилог иде и коментар одличног познаваоца прилика у Македонији београдског новинара Жељка Цвијановића.

У свом осврту на инцидент у Куманову, Цвијановић наводи: „Груевски је у Куманову први ударио, и то мушки; и то не на некакав башибозук, који је био отписан чим је ушао у Македонију, већ на елиту албанских терориста, међу којима су била и четири ратна команданта ОВК, типови који тамо имају статус ходајућих споменика. Ако се тај њихов статус помножи са бројем сати који је сваки од њих за последње две деценије провео по камповима за обуку НАТО, долазимо на адресу још једне јаке фирме на коју је Груевски ударио и десетковао јој питомце.“

Како наводи Мирослав Неделковиски, све више Македонаца увиђа подлу и лицемјерну игру западних центара моћи према њиховој земљи, те је подршка учлањењу Македоније у НАТО и ЕУ, са 90% од прије неколико година, тренутно је пала испод 50

Eine Antwort

  1. Не треба да сумњамо у ово напред што је објаљено, али је за све народе света, где се осети туђа чизма, велика поука. Па све ово доказује зашто је свет овакав какв јесте, јер плаћеници су оруђе владајуће клике и тамо треба тражити човека без ума, који говоре да за капитализма ни једна жртва није узалудна, због тога су амбасадори САД, Британије, Француске, Њемачке и Италије инсистирали и тражили да имена убијених Американаца и Британаца, идентификованих у акцији не буду објављена.
    Само ово сазнање довоњно говори ко ствара хаос оптужујући срамно другога.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: