UBIO GA URANIJUM NA KOSOVU? Bajdenov sin dobio tumor zbog NATO bombi – A već decenijama moljakam da se napravi mapa uranijumom zatrovanih područja, i našoj deci se to dešava samo niko o tome ne piše. A države je dužnost da ih zaštiti a kartu ne pravi…

You Are Here: Home » Novosti » UBIO GA URANIJUM NA KOSOVU? Bajdenov sin dobio tumor zbog NATO bombi

UBIO GA URANIJUM NA KOSOVU? Bajdenov sin dobio tumor zbog NATO bombi

http://p2.adhitzads.com/5571e26451537326579603dvezice.net158112

Na teritoriju Kosova i Metohije NATO je tokom bombardovanja 1999. godine bacio veliku količinu uranijumskih bombi

Tan2015-5-31_35911737_0-620x350

Najstariji sin američkog potpredsednika Džoa Bajdena, Bo Bajden (46), umro je od tumora na mozgu, a nije isključeno da je tešku bolest zaradio dok je boravio u američkoj misiji na Kosovu.

Bajdenov sin Bo bio je službenik na Kosovu, pa postoji mogućnost da je i on jedna od žrtava uranijumskog NATO bombardovanja.

Poznato je da je ogroman rast kancegorenih oboljenja u Srbiji zabeležen u proteklih deceniju i po, a pojedine nezavisne stručne komisije to tumače time što je na teritoriju Kosova i Metohije NATO tokom bombardovanja 1999. godine bacio veliku količinu uranijumskih bombi.

S toga je Kosovo i Metohija jedan od najzagađenijih prostora uranijumom, a čak su i prištinske vlasti objavljivale izveštaje o velikom porastu kancerogenih oboljenja u poslednjoj deceniji.

Foto: AP/Tanjug

Zbog porasta obolelih vojnika koji su učestvovali u NATO akcijama na Kosovu prvi su uzbunu podigli Italijani, a prema podacima iz 2013. godine ugroženo je 70.000 vojnika iz baze u Riminiju koji su učestvovali u ratnim operacijama na Kosovu, ali i u Somaliji i Iraku.

Preminuli Bajdenov sin je takođe učestvovao u američkoj invaziji na Irak, a potom je postao glavni državni advokat savezne države Delaver.

Bajdena su prvi ozbiljniji zdravstveni problemi snašli 2010. godine, kada je pretrpeo blaži moždani udar. U međuvremenu mu je otkriven rak i 2013. godine se uglavnom povukao iz javnosti, a prošle godine je u jednoj teksaškoj bolnici bio na operaciji. Iza njega su ostali supruga Hali i dvoje dece – Natali i Hanter.

(Vezice.net / Izvor:alo.rs)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: