Српска радикална странка заказала је велики протестни скуп на Тргу републике за Видовдан, 28. јуна, с почетком у 18 часова

Српска радикална странка заказала је велики протестни скуп на Тргу републике за Видовдан, 28. јуна, с почетком у 18 часова, под називом „Видовданска буктиња српског радикализма“. Након скупа организована је и протестна шетња београдским улицама.

Српски радикали најоштрије осуђују чињеницу да је Кори Удовички најавила отпуштање око 9.000 радника из јавног сектора, међу којима неће бити отпуштени они који су политички подобни и страначки кадрови који су примљени током последњих годину дана, рекао је Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке на данашњој конференцији за медије.

„Ми сматрамо да, уколико треба правити уштеде, те уштеде се пре свега морају правити укидањем агенција и тако што ће се са државног буџета скинути бројне невладине организације. Невладине организације су листом непријатељске према интересима грађана Србије. Оне руше суверенитет, оне врше субверзивне делатности. До петооктобарске револуције њих су финансирале стране владе и у том периоду су се могле, макар формално, називати невладиним организацијама јер их није финансирала Влада Републике Србије. али после 5. октобра већина тих организација је прешла на терет буџета грађана Србије,“ рекао је Шаровић.

Српска радикална странка упозорава јавност да је пут ка ЕУ погубан и да се пред Србију стално постављају нови услови, а листа услова допуњена је најновијим условима Хрватске:

„Први услов је измена српског закона о суђењима за ратне злочине, други је осуда изјава и потеза Војислава Шешеља, трећи је корекција граница на Дунаву, односно захтев Хрватске да им Србија поклони више од 10.000 хектара најплоднијег српског земљишта, о чему смо ми већ раније говорили. Следећи је откопавање гробница и питање несталих особа, повратак отетих, како они кажу, културних добара, процесуирање за ратне злочине, већа права хрватске мањине у Србији, завршетак сукцесије и отварање досијеа и архива Удбе,“ закључио је Немања Шаровић.

Српска радикална странка још једном позива представнике режима да се окану пута ка ЕУ, јер тај пут доноси несагледиве штете за српски народ.

Видео запис:

https://www.youtube.com/watch?v=exzwCLipTnc


Члан Председничког колегијума
Председник Београдског окружног одбора
Магистратски трг 3, ПАК 200130
Тел.: +381 11 30 77 247
Мобилни: +381 64 29 40 646, +381 64 80 77 189
Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: