Равногорски Покрет – регион Београд покренуо петицију Проналажење посмртних остатака Ђенерала Драгољуба Михаиловића

Славица Јовановић

Равногорски Покрет – регион Београд покренуо петицију Проналажење посмртних остатака Ђенерала Драгољуба Михаиловића

Равногорски Покрет - регион Београд покренуо петицију  Проналажење посмртних остатака Ђенерала Драгољуба Михаиловића

Равногорски Покрет – регион Београд покренуо петицију

Проналажење посмртних остатака Ђенерала Драгољуба Михаиловића
Петиција за проналажење посмртних остатака Ђенерала Драгољуба Михаиловића и проналажење посмртних остатака свих жртава комунистичког режима након 12.септембра 1944 на територији Републике Србије,обележавање гроба Драгољуба Михаиловића и свих гробница,у сваком граду,којих по досадашњим званичним истраживањима Комисије има 215.Потписници петиције захтевају да се по хитном поступку обелодане документа Озне и Удбе о свим стратиштима и масовним стрељанима након 12.септембра 1944.
Равногорски Покрет-регион Београд
Advertisements

Eine Antwort

 1. МЕСТО КОМЕНТАРА –

  ЛАНЦА НАТО БАЗА ОД БАЛТИКА ДО СРЕДОЗЕМЉА
  ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА ГРАДИ (СВОЈУ) БУДУЋНОСТ

  Давно, од Кинеског зида, па мажинове и сихфридове одбранбене линије, „величанственог“ Берлинског зида, а сада одбранбених НАТО база од Балтика до Средоземља (тренутно заборавих хришћанску поделу на западну и источну цркву), свет је живео и живи животом џунгле, хаоса где (опасан) примитивац, гради свој чопор, разјарених и вечито супростављених. Покреће походе, осваја и пљачка друге народе, пали им (сада бомбардује) и руши све што има, са јединим циљем да оствари надмоћ над другима и постане неприкосновени вођа чопора. У томе се средства не бирају.

  Шта овај део, давно одвојеног света, покреће? Они кажу да заштите угрожене иза те линије, или да своју моћ прошире и на тамошње просторе. Ако ништа од тога није, онда, иза тога остаје наслеђено из прошлости, који тамо преовлада, и који стално подгрева поделе и сукобе. У Европи је та линија раздвајања давно успостављена, која је подели на две цивилизације – Западну и Источну – међусобно супростављене. С другог континента, долази сасвим другачија подела, у коју се меша и ова европска, где је све подређено приватности. и где је читав систем, а посебно после 1945. године, када су се иза леђа остатка света, Рузвелт и Черчил договорили о креирању наредног светског поретка, али по њиховом назору и њиховим интересима. Од тог времена, гради се светски поредак под будним оком САД и В. Британије, остали се систематски подчињавају.

  Од тог времена настаје обрачун ова два подељена света, а страдају народи који живе у захвату увек вруће зоне, која означава ту црвену линију запоседнуту бројним базама, стратешки распорећене, од Балтичког до Средоземног мора. То је задња гвоздена завеса.

  У овом периоду долазило је до бројних правила игре великих ривала, која се нису поштовала. Маргинализована је Организација Уједињених Нација до те мере, да је у време бројних локалних сукоба, у којима учествује Запад, била њихово оруђе. Западна алијанса, повезана војним савезом, којег сада можемо упоредити са многим освајачким походима из прошлости, гради нови колонијални поредак на веома суров начин. За собом оставља многа згаришта, рушевине и свет у безнађу, увек пребацују кривицу на измишљене противнике, који угрожавају „свет“, а у томе прикривају властиту мрачну улогу

  Такав светски поредак многима смета. Све је више земаља, које се међусобно повезују да би себе заштитиле од новог поробљавања..

  Србија у новом престројавању има снажну опозицију. Притисак споља долази с многих страна, али је најнеповољнији онај који долази из Берлина, који ради на томе да у садашњем ровитом времену оствари све оно што то није остварио кроз три рата у прошлом веку. То најављује неки нови почетак процеса, којег само рат може прекинути. Управо су тако и планирали стратези европских централних сила. „Велика Албанија“ је стари план преко кога Берлин настоји да реши и своје проблеме.
  Ако је то тако, онда је насилно отимање територије од Србије и формирање квази шиптарске државе на КиМ, коју држе под окупацијом контролишући југоисток Европе

  Берлину се жури. Криза се отегла, сурово и неповољно прети исходом У овом времену настоје да прекрајањем историје прошлог века, у намери да са себе скину сваку кривицу, Германи су покренули стари процес и на Балкану. Користећи старе унутрашње поделе, које су користили и током ратова, уз снажну подршку острашћених поражених савезника, граде нови поредак на Балкану.

  Собзиром да је овај процес, уствари, наставак незавршеног Другог светског рата, јер у Немачкој нацифашизам није поражен. Он је тај који покреће ове мрачне планове прошлости. Ако то покреће и појаву антифашизма, код народа који су и највише страдали, умни део света мора схватити од кога долази опасност по светски мир.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: