Molim pomognite da UN proglasi dan borbe protiv paušalnog prosudjivanja kao dan borbe protiv najveće i najubitačnije propagande po ljudski rod!

Molim pomognite da UN proglasi dan borbe protiv paušalnog prosudjivanja za dan individualne odgovornosti kao dan borbe protiv najveće i najubitačnije propagande po ljudski rod!

Paušalnim prosudjivanjem još nikad nije bio rešen ni jedan problem već samo pooštren!

Dušan Nonković : Paušalnim prosudjivanjem još nikad nije bio rešen ni jedan problem već samo pooštren. Ono služi samo za stvaranje konflikata i pripremu rata. U paušalnom načinu razmišljanja leže svi problemi ovoga sveta od običnoih konflikata do surovih ratova. Kultura paušalnog prosudjivanja služi zločincima svake vrste kao zavetrina, senka iz koje deluju i iza koje se kriju. Paušalnim prosudjivanjima nikada nećete moći otkrit pravog krivca ili zločinca već samo konkretnim optužbama i konkretnim merama. Paušalno gledano svi su i nilo kriv. Šta ima jevrejska familija koja je završila u gasnoj komori Hitlera sa familijom Rotšilda, Rokvelera i njima sličnim? Ništa! isto toliko koliko svaki srbin sa Dražom, Titom i ko zna skim još. Svako mora individualno da snosi svoju odgovornost za posledice svog ličnog delovanja. Dosta je više se skrivati iza paušalnih osudjivanja. Pa ni svakog šiptara ne može se stavljati u istu ladicu sa UČK teroristima ili izjednačavati sa Tačijem, Ramudinajem i ko zana sa sve kakvim. Ko prihvata da paušalno rasudjiva radi u interesu onih koji imaju za cilj sve da zavade kako bi svima vladali. Paušalno prosudjivanje je „falše flage“lažna zastava porobljivača, neprijatelja mira, sloge i suvereniteta. Napuklu cev vodovoda se ne sanira stim što se ustanovi da je negde napukla već stim što se ustanovi gde je napukla! Siguran sam da bez paušalnog prosudjivanja ne bi bilo ni rata. Kad bi se ceo svet okrenuo protiv paušalnog prosudjivanja da onda ne bi bilo ni toliko negativne i nepravedne propagande nit bi bilo tolikih provokacija, izazivanjem nepravde paušalnim optuživanjem. Prihvaćajući u svoj rečnik paušalni način govora i prosudjivanja stavlja sam sebe u službu svog neprijatelja ne primećujući da je sebe svrstao pod zastavu svog okupatora koji zahvaljujući svojoj paušalnoj propagandi uspeva da zavadi narode i države po onoj; zavadi i vladaj. A kad mu to uz ogromne žrtve pa i zločine ne podje za rukom svali svu krivicu na paušalne mase ili čak nade svoje sklonište u njima. Uvek je kriv neko drugi samo ne onaj koji je uz pomoć medija formirao paušalna prosudjivanja. Svi su krivi samo ne oni koji su doveli Hitlera na vlast!
Bilo bi nefer kad ne bi priznao da se i sam ponekad ne uhvatim u paušalnom prosudjivanju što znači da sam u tom momentu podlegao zlotvorskoj propagandi. Zato predlažem da se pri UN proglasi dan borbe protiv paušalnog prosudjivanja kao dan borbe protiv najveće i najubitačnije propagande po ljudski rod! Sa time bi se čovečanstvu ukazalo na izvor nepravde odnosno glavno oružje za stvaranje mržnje, konflikata pa i ratova putem paušalne propagande te na taj način pojačala svest za ličnu odgovornost svakog pojedinca.

Dušan Nonković-Teodorović

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: