ИСТИНА ИЛИ ЛАЖ – Мило Ломпар (video)

https://www.youtube.com/watch?v=FH3SwAKUsZw

Advertisements

Eine Antwort

 1. ПРОЦЕСИ КОЈИ УВЕК ИМАЈУ СУПРОТНО ДЕЈСТВО

  Задњи дани априла 2015. године откривају нам, да сви процеси које неко покреће и силом то намеће, увек имају супротно дејство. Актуелни политичари као да нису тога свесни. Њихово појављивање и изјаве, у намери да оставе позитиван утисак на масу, имају супротно дејство и ефекат.

  Кренимо редом. Дугачак је списак таквих процеса, које су покренуле, али не случајно, Сједињене Америчке државе. Претходног дана амбасадпр САД Кирби, говорећи о догађају у Зворнику да је тероризам глобална опасност. У исто време амерички сенатор Рена Пол, један од кандидата на предстојећим изборима идуће године, за место председника испред републикабске странке, говорећи присталицама, казао „да је уклањање с власти Садама Хусеина и Муамера ел Гадафија била грешка“. Доста је овај сенатор у свом говору посветио овом проблему и на крају да се послужимо његовим речима: „Сваки пут када уклонимо секуларног диктатора, завршимо у хаосу са радикалним исламом у порасту“. Ако је то речено сада, а како ће то ценити даља будућност, када се буду анализирали садашњи процеси. Верујем да ће се то тумачити као злочин, и то злочин не само према другоме, већ и према сопственом човеку
  Она сила, која је покренула, али сада свој глобални процес, да ратовима и некажњеним ратним злочинима, нападне чланице УН, без или са њиховом одлуком, и отпочне свој рат, за своје интересе, некажњено убија и пљачка државу, за собом оставља хаос, управо је она кривац за покретање мржње и жеље за осветом тамошњег човека, а отпор тога народа, сила жели да прикаже као „тероризам“. Сада сами себи поставимо питање: ако нека држава нападне другу, под било каквим изговорима, да би јој наметнула вазалство и државу пљачка, који би назив требало дати том рату? Није ли то отворен терор једне државе над другом? Отпор који се тиме порекеће је увек процес, који произлази из претховног. Значи, тероризам је продукт терора.
  Али тако не гледа онај мали део људског друштва, који се претвори у владајућу мањину над огромном већином, а жртва је увек она већина.

  Непред смо говорили о рату и сукобима. Али постоје и други процеси, који покрећу сукобе. То је процес, који је покренула врхушка на западу, са цињем свог уједињења у отвореној глобалној борби за наметање силе над правом. Ујединила се та мањина, оформила своје институције, али, и обезбдила снагу и методе за наметање тог процеса. Она то чини прво у својој, а онда и туђој кући. Њима се придружују појединци и њихове скупине, које сада у прекрајању историјске истине налазе свој спас.
  Немачка је прво покушала да кривицу за почетак Првог светског рата пребаци на србе, али је изгубила из вида, да су јој савезници у Другом светском рату управо били потомци победника у Првом. Знали су то добро, ато им је био потребан почетак новог насртаја у прекрајању историјске истине, а у томе ће им помоћи њихови савезници из тог рата. Тако је процес прекрајања истине и историјских догађаја током Другог светског рата изазвао нови процес, који се енергично томе супроставља, па се на мала врата појавише новопечени историчари, а не само они, који ће градити неку „истину“, о прошлости па ће се на крају све то догодити онако како је то у садашњем времену покренуо запад.. .. .
  .
  Само онај ко није у стању да схвати, или то неће, а после насилног преврата, у Србији наступи процес либералног капитализма, а он се никако не може ослањати на тековине социјалне револуције (јесте да се и она изродила), али је оставила дубок траг код огромне осиромашене већине, која се томе сада супроставља. Како се тај процес одвија, а све се више откривају средине и носиоци тог процеса, који прекрајају истину из периода Другог светског рата. Сада нам се појављују појединци, али са два лица, док им је одговарало радили су једно, а сада (осетили су вредност шушкавог страног новца), на врем су се укључили у ново настали процес
  Данас 30. априла у .дневнику „Блиц“ појави се нама познато лице, са испруженом руком и дрским погледом, још дрскијим речима, како нам соли памет и одређује „светлу“ будућност србима, а не пише се србином. Живи веома богато јер се вешто користи парама српске сиротиње, која је „добровољно“ пристала да богатом апанажом издржава претедента на непостојећи краљевски престо, да би се те сиротињске паре нашле у рукама човека, који се читаво време слови као „члан крунског савета“, како нам је познато многи су се због тог новца, а и других разлога, продали. Тако је та, некада важна установа државе, сама себе маргинализовала у друштву, јер су „велики“ постали мали политиканти.
  .
  Врхунац прекрајања историјске истине у Србији покренуле су присталице пораженог четничког покрета (Пећанца и Д.Михаиловића), који су се током рата ставили у у службу окупатора. А како је Немачка била окупатор, која и покреће прекрајање те истине Другог светског рата, са циљем „помирења“ у Србији је подстакла еуфорију присталица поражених у том рату, да омаловаже победнике и прикажу их у кривом светлу, да би на њихово место устоличили своје прваке, који су над српским народом током рата, извршили више злочина него што је то окпатор лично чинио.. Србија је прекривена споменицима прошлости, који говоре ко је и од чије руке настрадао. Тако нам је историја у камену уклесана. Сада се руше ти споменици, каљају се имена хероја, које је народ и песмом прославио, да би се на го место уздизали злочинци из тог времена Надри историчари новог поретка, граде своју историју и кукавички то помећу српском народу, а то се никако не може подредити неком помирењу. То, слично као и у рату, покрену процес и оне друге стране, која сада пише и обнавља ту ратну историју. Будућа поколења, или ће потпуно занемарири прошлост, што сумњам, јер ће се народ Србије наћи у неком новом времену, када ће бити присиљен да би очувао властити идентитет и постојање поново бавити својом прошлошћу. То се може обезбедити само правом историјском истином, а не лажном.Сва је прилика, да ће присталице четничког ратног вође Д.Михаиловића, оптуженом и осуђеном за конкретне злочине, рехабилитовати свог вођу, али то српски народ неће прихватити. Будући процес ће још више утицати на цепање народног корпуса, а то ће слабити његову моћ и умањити негову отпорност противу вечитих непријатеља, који неће моћи да прекине ни једно насилно прекрајање истине.

  Протести у САД, Немачкој и у многим другим, до сада моћним метрополама, наговештавају крупне и за будућност важне процесе, који ће тек доћи. Због тога умни човек не може бити равнодушан. Ако се сврста на силу чије време истиче, биће и сам губитник и нестаће у том вртлогу промена.Ако се нове снаге буду понашале као њихови преци, да сукобима и ратовима граде будућност, што је очигледно да ће се то и догодити, јер су толико ослабљене снаге прогреса, чија елита још увек је иза бодљикаве жице и пуни бројне казамете садање „светле“ садашњице у коме доминирају људски паразити..

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: