Док се други шепуре својим научницима ми срби трпамо своје геније под тепих – Ко то уопште још зна да је после Нијагаре друга хидроцентрала на свету а прва у Европи била изграђена у Србији-Ужицу

Кад би се само десет наших имућних људи по свету досетило да буду мецени барем десет наших наjвећих генија у науци и уметности, као што се то госпођа Милка Кресоја досетила да буде оснивач и мецен центра Никола Тесла, била би Србија у очима света не супер сила већ мега сила позната по науци и култури, по свету хваљена а не демонизована као што је то сада случај. За Русију је Путин највећи бренд а Србија има Николу Теслу највећег генија којег је под небом угледало свет-нека ми други великани који му стоје раме уз раме опросте али Никола Тесла је по мом мишљењу све за копље надвисио. Док се други шепуре својим научницима ми срби трпамо своје геније под тепих. Остаје само нада да ће дело госпође Милке Кресоја бити инспирација и другим нашим пословно успешним људима широм света и на сличан начин допринети народу из којег су потекли да заузме оно место у светској науци, култури и историји које му и припада.

Погледајте ова два видео приказа па да се уверите да не претерујем:

https://www.youtube.com/watch?v=lv3mjy_mALs&app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=cgi5xjybxg0

2 Antworten

  1. А кад је стигла јавна расвјета у Шибеник, са хидроцентрале Јаруга код Скрадинског бука на Крци. Је ли то било 1908. до 1911.?

    Била је то друга хидроцентрала у свијету и прва у Европу, као и јавна расвјета.

    • Само та чињеница доказује наш омаловажавајући однос према свему што је наше па и успесима и научним достигнућима.Зар треба онда да се чудимо да нас велики део света ове планете сматра за дебилима на које се усудје свако да пљуне и да га сатанизује.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: