U Titelu SNS i RADIKALI u Mionici DSS i SNS – ŠTA NAM TO GOVORI?

U Titelu SNS i RADIKALI u Mionici DSS i SNS – ŠTA NAM TO GOVORI?

Projektovati tu situaciju i na stranke saveznog nivoa je, gledano sa tačke korektnosti, nekorektno pa i nedopustivo ako nam je stalo do objektivnosti odnosno realnih činjenica. To su različita dva para cipela i ne bi trebalo da služe kao parametar lojaliteta stranke u celini prema narodu odnosno interesima naroda ali ipak je nepobitna činjenica da takva saradnja, na lokalnim nivoima, više polarizuje stranku nego što je ujedinjuje i ako u po kojim konkretnim slučajevima to može biti u korist naroda. Taj gubitak na lojalnosti narodu može se nadoknaditi samo konkretnim i obavezujućim programom stranke u korist dobrobiti naroda i doslednim sprovodjenjem u delo stavki i odredbi od vitalnog značaja po život i životnu sredinu naroda u celini. A kolko ja to vidim ne samo da je DSS već su to sve patriotske stranke šantave na tu nogu a o drugima da i ne govorim. U programima svih stranaka nema najbitnijih odredbi od vitalnog značaja po narod što ukazuje na meru suvereniteta stranaka kad je u pitanjju interes naroda. Ili jednostavnije rečeno, pokazuje u kolikoj su meri, te sve naše stranke, gospodari ključeva svoje kuće i ambara.
Nema te stranke u Srbiji koja ima odredbu o realizaciji topografske mape o zagadjenim područjima nuklearnim otrovom i ako već decenijama ukazujem na bitnost takve mape ne samo kao dokaza o nezasnovanosti zločinačkog akta bombardovanjem zastarelom nuklearnom municijom već i zato što to sve što je NATO ostvario bilo ostvarljivo i bez bombardovanja tom zastarelom uranskom municijom koja je do samog pada Berlinskog zida bila predvidjena za uništenje na ekološkoj osnovi. Da se ipak bombardovalo uranskom municijom treba tražiti argument u činjenici da je jeftinije upotrebiti tu municiju za suludo bombardovanje deklarišući tu zastarelu municiju za potrebe NATO-a vojnih intervencija i ako su te sve vojne intervencije bile ostvarljive i bez uranijumske municije. Da je do toga ipak došlo je razlog ta činjenica da je profitabilnije prepustiti tu otrovnu i zastarelu municiju mafijaškim strukturama u okviru NATO-a koje su je na taj način sanirale, uklonile, što su je rasule po teritoriji bivše Jugoslavije a naplatile poreznom obvezniku tih NATO članica što se može razumeti samo kao neka vrsta privrednog kriminala koja ima za posledicu i učešće u ratnom zločinu. Da se na tu temu stavlja točka u programima svih stranaka Srbije i pored pomrlih italijanskih vojnika i mnogih nedužnih civila pokazuje sa jedne strane ne postojanje suvereniteta u okviru stranaka pa i tih koje se nazivaju patriotskim a sa druge strane dovodi do zaključka da svim tim našim strankama vuče konce iz senke neki tajni NATO oficir koji stavlja tačku na sve što ne bi bilo u interesu NATO okupatora.
Javnost treba da zna da sam javno svim patriotskim strankama a posebno i direktno; SRS, DSS i Dverima dostavio zahtev za uzimanje u svoj zvaničan program realizaciju topografske mape o zagadjenosti nuklearnim otrovom analizom mlečnih dečijih zubi koji se i onako bacaju a koji sadrže cezijum koji se ne razgradjuje i ostaje milenijumima kao talog u kostima. Ta metoda skoro da i ne košta ništa do da se skupe zubi iz što većeg broja opština na područjima bivše Jugoslavije i podvrgnu spektografskoj analizi. Mislim da će mo se složiti oko toga da nema bitnije stvari od egzistencijalnog, vitalnog značaja, do znati u kakvom to životnom prostoru živimo ako ne zbog bilo čega drugog onda zbog eventualne evakuacije naroda sa tih prostora. Političari moraju znati da ih narod u buduće neće po njihovoj retorici ceniti već po delima koje sprovode u život!
Mapa o zagadjenosti životne okoline spada u tako jedno delo koje već decenijama čeka na realizaciju!

Dušan Nonković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: