Lavrov zapretio: Ne možete terorističkim trupama da smenjujete demokratski izabranog predsednika

Lavrov zapretio: Ne možete terorističkim trupama da smenjujete demokratski izabranog predsednika

sergej-lavrov02

Rusija se izjasnila, ona neće dozvoliti da se u Siriji dogodi prevrat poput onog u Ukrajini.
SAD žele da zamene Asada sa američki nastrojenim političarem. Nema veze što je Asad demokratski izabran. Ako izabrani lider neke države ne svira onako kako Zapad diriguje, Zapad angažuje nasilan prevrat. Barem postoji jedna država koja se konačno digla protiv takve imperijalističke taktike.

Moskva osuđuje napore za zbacivanje političkog režima Sirije uz upotrebu terorističkih grupa u regionu, rekao je ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov.

Ministar spoljnih poslova je rekao da odbijanje SAD da napravi kompromis sa sirijskim vlastima predstavlja „otvoreno iskazivanje ideologije“, te da dobrovoljno razoružavanje Sirije u hemijskom naoružanju, potvrđuje internacionalnu saradnju države.

Rekavši da bi borba protiv terorizma trebalo da se izvodi bez „duplih standarda“, ministar je naglasio da su napadi na snage Islamske države bez odobrenja Damaska prekršili međunarodne zakone.

Rusija će nastaviti da pomaže Siriji i drugim državama koje su pod terorističkom pretnjom, dodao je Lavrov, rekavši da je borba protiv rastućih ekstremističkih snaga na Bliskom istoku glavni prioritet međunarodne zajednice.

Moskva je takođe zamolila EU i UN da se pozabave pitanjem prodavanja nafte od strane terorista u okupiranim regionima. Lavrov je rekao da nove informacije o prodaji nafte od strane terorista na teritorijama Sirije i Iraka govore da se eksploatacija nastavlja i da Rusija nije impresionirana načinom na koji UN vode istragu.

Ministar je takođe kritikovao odluku EU da suspenduje svoj embargo na kupovinu nafte od Libije, rekavši da tamo još uvek postoji region u kojem proizvodnju nafte kontrolišu teroristi.

(Webtribune.rs)

Eine Antwort

 1. У место коментара послужићу се делом такста који одсликава садашње стање у свету.

  КАО ДА СЕ ПРОШЛОСТ ПОНАВЉА

  Већ дуже време, светску сцену потресају догађаји који нас подсећају на давна времена и многе претке оних народа који су стално били у неком сукобу, више него неки други. То је простор на тромеђи Европе, Азије и Африке, назван Блиским истоком.
  На поменутим просторима увек је дошљак агресор, што се мање одражава на просторе далеки северних и јужних народа: просторе Канаде, скандинавских земаља, на северу и Аустралије, Новог Зеланда, и других на крајњем Југу. На овим просторима се спорије смењују освајачи и дуже се задржавају, јер се дошљак појавио у другој форми, мање са оружјем а више економсим освајањима.
  Увек је освајача привлачило туђе богатство, како природно тако и нагомилано код тамошњих становника.На поменутој тромеђи (Блиски исток), много чешће су се мењали агресори и освајачи. Њихова се моћ повећава са пљачом тамошњег становништа.
  Историја бележи да се та моћ повећавала у време експанзије освајача, али му је .тај простор био и гроб. Његова се моћ, на том простору, угасила. Као да је то неки природни процес. Када мало боље зађемо у тај проблем, освајач је кренуо у освајања тих простора са веома јаком војском – плаћеницима, које је финансирала држава и њен богати део, а који врши сву власт. Увек је ту војску идејно окупљала владајућа религија, која је и била најмоћнији део тог освајачког друштва. Такву војску пратио је шљам тог друштва – једноставно речено банда пљачкаша и све што иде са њом(лопови, ловци на људске главе, убице, трговци дрогом, курве – који ће освајачу донети профит).
  Сами одредите у чију су се ризницу сливала опљачкана богатства и ко са тим отетим богадством више векова финасира те походе. Да ли у интересу човека – верника или пљачке и личне моћи!?
  Док се ово пише, поред је радио .који објављује: „Барак Обама је одобрио да ваздухопловне снаге САД повећају бомбардовање снага ‘неверника’, који угрожавају њихове фирме тамо, а које црпе нафту (легално јер је то аминовала ОУН, својим одлукама). Позива савезнике да се ангажују (јер су им фирме угрожене) и тако се на овом простору поново отвори ново ратно поприште – закључи овај писац“.
  Мало се који државник сме упустити у осуду овога, јер је освајач још увек веома јак и он је тај који диригује већим делом света преко ОУН. Ту је место где треба тражити одакле креће зло, заоденуто у лажну бригу и лажна међународна права, где је сила увек изнад права. Сами оцените колико у овоме има моћи умног, а колико животињског
  Цензура у Уједињеним нацијама – Аргентинска председница разоткрила лажи Запада
  • субота, 04 октобар 2014 20:30
  • Napisala Србијански глас
  Зашто је већина међународних телевизијских канала обуставила емитовање и превод говора председнице Аргентине на седници Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку?
  Одговор је једноставан. Кристина Фернандез де Кирхнер је прешла “црвену линију” Сједињених Америчлких Држава и њихових савезника!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: