Eine Antwort

 1. НАЈВЕЋА АМЕРИЧКА ВРЕДНОС ЈЕ ХЛАДНИ РАТ

  Ако сте пажљиво пратили понашање и изјаве амбасадора једне од држава великих светских играча на вечитом „бојном пољу“ сукоба и ратова, лако можете доћи до закључка о задњем дипломатском скандалу, које је приредио председник владе Албаније. као да је добијо потпуне инструкције, како да се понаша у првој својој посети након многих година Београду и Србији. Управо је говорио истим језиком, које су годинама говорили представници (амбасадори) САД у Београду и америчка администрација.

  Србија и њен главни град Београд, памте многа ратна разарања, чије су се јубиларне године поклопиле управо ове јесени 2014. године. То не би смели тако лако заборавити и прећи преко тога, јер је то мерило, које показује ко им је непријатељ и који се неће мењати, а ко им је пријатељ и да им то не морају рећи. Како се то веома дуго догађа, као по истом плану, то Србија мора имати на уму, ако жели да непријатељи буду што мање суровији, али да никада не забораве оне, који им никада нису били непријатељи.

  Како се у читавом свету догађају многи процеси, који се тичу односа између великих и малих држава, у времену рата и мира, другачије речено, између ратног сукоба и привидног мира, јер планета не памти и један период без људских сукоба. Покретачи и велики играчи на светској сцени су се кроз историју мењали, али попследња два века на позорницу светског збивања, не случајно, долазе Сједињене Америчке Државе. Управо зато што су за „највеће своје вредности изабрале рат“. Тој својој „вредности“ подредили су читаво своје понашање према остатку света. Они који планирају и спроводе те ратне планове су заштићени да им се ништа не догоди током рата, и да им нико од ближих не настрада. Веома су заинтересовани за ратни профит и вредности, које ће наследној касти богатих и изопачених донети. У рату ће учествовати плаћеници, коме ће дозволити да жртву пљачкају и да са њом раполажу, само када каста преко својих агената обезбеди своју већинску добит. Тако се на једној страни концетрише моћ појединаца, који се повезују са сличнима из других држава, и како су то давно многи открили, ствојена је Светска влада у сенци.

  Значи да је дипломатски скандал у Београду, који је изазвао председник владе Албаније, маска како би се тиме бавили, јер је непосредно пре тога, ултимативно и на веома груб начин, чинио амерички амбасадор у Београду Мајл Кирби, да би на овом простору унизила Србију и њену владу, а „пријатељској“ Албанији, преко њеног председника владе „уздигла вредност“ једне вазалне државе. У исто то време објављују се бројни чланци о „великом економском расту Албаније“, како би јој и тиме додали „посебну вредност“.

  Како су Јужни словени добро упознали вазално понашање албанаца током турске владавине, па у време свих каснијих сукоба све до данашњег дана, када се скоро ништа није променило у њиховим односима, онда је јасно због чега су САД баш Албанију изабрали за свог оданог пријатеља јер само помоћу таквих могу одржати своју „највећу вредност .- сукобе и рат“. Докле год на простору Косова и метохије постоје окупационе власти, та се територија сматра окупираном, а окупатор је за Србију остао непријатељ, и једини орган са којим Србија решава осдносе, јер је тај окупатор и непријатељ шиптарског косовског становништва. Докле год су опкупационе трупе на том простору тешко да се могу решити међусобни односи срба и шиптара, јер је окупатор наклоњен Шиптарима. Узалу су Шиптари подизали споменике „свпјим добротворима“, а када се буду уверили, на крају ће увидети своју заблуду.

  Зашто се стално дестабилизују односи између албанаца и словенских народа? Управо се они од стране окупатора на Косову морају дестабилизовати због тога што је споро, али ипак сигурно, на видело изашла прљава сарадња између Шиптара и окупатора и, да би себе заштито Међународни суд је присиљен да се позабави и злочинима према српском становништу, као и спрези нечовечногг понашања шиптарске врхушке и дела окупационих власти – управо против неалбанског становништва.

  Затварање очију пред видним дестабилизујућим потезима, који се догађају на Балкану, а после насилног разбијања СФРЈ, на крају ће се, као бумеранг, одразити на искреносат и стабилне осносе у Европи. Овим се читава Европа дестабилизује, а то чине снаге, које могу опстати само у сукобима, Због тога се „Хладни рат као највећа америчка вредност“ – окренуо према Европи, која ће на крају од такве политике претрпети и највеће губитке. Стабилизација Европе ће бити одгођена у недогледно време и све ће се сручити на ЕУ, чија „светла будућност“ није на видику.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: