Путин заврће гасну славину Србији?!

Објављено: 31. октобар 2014, 09:50

Путин заврће гасну славину Србији?!

МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин одлучио је да смањи Србији испоруку гаса за 28 одсто, а ту одлуку је донео незадовољан исходом посете Београду, јер је премијер Србије Александар Вучић одбио да потпише протокол којим се регулише враћање дуга од 200 милиона долара за гас до марта следеће године, преноси дневни лист Данас.

 Путин заврће гасну славину Србији?!

Вучић је, тврде Данасови извори блиски Влади Србије, одбио да потпише гаранције да ће Србија до марта вратити тај дуг, јер сматра тај Путинов захтев неумесним и нефер, с обзиром на чињеницу да Русија преко Нафтне индустрије Србије (НИС) увелико профитира на Србији.

Како лист сазнаје из поузданих извора, Вучић је Путину као разлог за одбијање да потпише обавезујући документ навео чињеницу да Русија узима огроман профит преко НИС, што је омогућио штетан уговор о продаји те компаније склопљен између Русије и Србије 2008. године.

Прочитајте још:

Доктори покрали три милиона евра!

Oтказ добиjа 5.500 људи, у пензиjу одлази 19.500

Вучић је о свему томе обавестио чланове Владе Србије на последњој седници. Према утисцима које су пренели саговорници Данаса, премијер је био љут због Путиновог захтева и рекао је да је јако разочаран одлуком руског председника да смањи испоруке гаса Србији.

Министар енергетике Александар Антић због тога би требало би да напише протестно писмо руској компанији задуженој за испоруке гаса.

Извор: Данас

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: