Немачки новинар: Американци хоће да дигну у ваздух нуклеарну електрану у Украјини и да за то оптуже Русе

Одштампај

Немачки новинар: Американци хоће да дигну у ваздух нуклеарну електрану у Украјини и да за то оптуже Русе

Udo-Ulfkotte

Бивши дописник једног од најтиражнијих немачких листова „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ Удо Улфкоте објавио је књигу „Купљени новинари“, у којој описује како амерички и немачки политичари утичу на немачке медије како би ови приказивали догађаје у свету на одређени начин. Од новинара се захтевало да њихово извештавање пре свега буде проамеричко и антируско, тврди Улфкоте.

„Имао сам три инфаркта, а сада више не морам да издржавам своју децу. Из дана у дан сам гледао у новостима како Американци по ко зна који пут припремају нови рат. Овога пута у Украјини и против Русије. Све је то једна иста игра. Чак је и највећим глупацима пала у очи једнострана пропаганда САД против Москве после трагедије малезијског Боинга. Стално то слушам. То је неморално!“, рекао је новинар одговарајући на питање зашто је тек сада одлучио да обелодани своје мишљење.

„Сада Американци размишљају чак и о томе како да у Украјини дигну у ваздух нуклеарну електрану и да затим изјаве да су то урадили сепаратисти или Руси“, изјавио је Улфкоте за портал vz.ru.

„Можда би требало да и ја, као Едвард Сноуден, отпутујем у Москву и затражим азил. Сачекаћемо да видимо како ће реаговати руководство банана-републике Немачке, јер су они искомпромитовани, а у мом бестселеру свако може да прочита како се овде симулира слобода штампе и да је демократија у Немачкој само илузија“, закључио је новинар.

Руска Реч

2 Antworten

 1. „ПРАВДА“ И НЕПРАВДА НЕПИСАНИ ЗАКОН ЈАЧЕГА

  Људска врста никако да разреши дилему правде и неправде. То се догађа када о томе одлучује јачи, као код других сисара. Онда је правда и неправда увек на његовој страни, па се може закључити да је „правда“ и неправда неписани закон јачега.
  Безброј примера се може навести да би се ово потврдило. Узмимо пример разбијања СФР Југославије, тада се „непослушним“ србима заводе оштре санкције. Блокирана је са свих страна поткупљеним суседима, да би се, а сада, посебно Србија, приморала на предају, што је она одбила да уради. Све држава, посебно суседне, које су јој завеле драконску блокаду и санције, које је и без много размишљања прихватила ОУН, коју чак нису тада ни консултовали, они, који су санкције и блокаде заводили. У Македонији, као вазална творевина, америчка војска врши обуку и припрема се за напад на Србију – то је њихова „правда“.

  Србија да би наставила да живи, ништа јој није преостало већ да смишљено изигра све то. Свој део буџета износи код пријатеља (Кипар), да би могла сервисирати своје обавезе и у исто време обезбедити потребне енергенте који су јој недостајали.
  На ту могућу солуцију дигла се кука и мотика, како од стране агресора, још више од људи који су се агресору продали. Био је то прави рат и са једне и са друге стране. Само што је агресор своја права и своју „правду“ легализовао, али као право јачега. Србија се проглашава кривцем, јер је шверцом бензина и цигарета разрешавала свој проблем, јер крши њихове одлуке, иза тога прави рат и без ичије сагласности, окупира део српске територије и одмах на њој гради се америчка база, и заводи окупација, а Србији се заводе још страшније санкције, лажне и изманипулисане оптужбе. Прогањају јој политичку и војну елиту. Уз помоћ, сада својих вазала, уништавају јој војну силу. Потпуно је разоружавају и своде на београдски пашалук из времена турака. Преузимају важне фирме, посебно смедеревску железару, и уз помоћ малоумних и алавих појединаца, посебно оних који су на превару постали акционари те фирме, и док је год имало на лагеру, скоро бесполатно, старо гвожђе од изрезане војне опреме и наоружања, железара је тој багри донела силан профит. И тако су преко ноћи појединци, који у Србији нису имали ни дана радног стажа, посташе богати. И то још увек траје. „Правда и право“ је само на њиховој страни.

  Колонијални ратови које већ дуго воде колонијалне силе, али не случајно на челу са САД, заводе у својим колонијама своје право јачег. На власт доводе своје вазале, опремају и наоружавају воску вазала, али се на крају не догађа све како су замислили. Изроди се и та сила. која на освојен посед доводи приватну војску плаћеника попут „Блеквотер-а“, па се све то открива и на крају САД су свету показале право своје лице и тиме су себи не само нанели штету, већ им свет више не верује и више их не вреднује како су то навикли. Више им ни један потез не доноси позитивне поене. Чак се износе монструозни планови те силе, која је преузела вођство у примени вивисекције над живим људима, па и над својим плаћеницима, што је давно то утврђено да се догаћало током заливских ратова.

  Сорос, као један од главних финансијских магната током те америчке некажњене експанзије и превара, на крају констатује: „Русија је изазов за егзистенцију Европе“ Иза тога је додао да нешто мора бити погрешно у ЕУ, ако је Русија у кратком времену постигла такав успех. Чуди нас да се заборавља на дуготрајну кризу и депресију која потреса свет, изазвана унутрашњом кризом светског глобалног монетарног система, којим управља управо Америчка држава, преко свог приватног капитала. Све им је у приватним рукама, па и врх државе, којом олигархија управља.
  Тако је председник РФ Путин истакао да се све догађа као „игра без правила, подсетио је и упоредио САД са „новобогаташима“ на које се „сручило огромно богатство“, а „они праве глупости“. Због тога се међународна заједница налази на историјској прекретници, када се у светском поретку мењају „правила игре“ и како је раније више пута упозорено, долази време „игре без правила“, више пута је то наговестио Путин.

  Сада се поставља питање: Због чега су лидери ЕУ несложни око мера са опоравак ЕУ? Изласка из Кризе? Па пре свега и Сорос је у својим изјавама то донекле открио. Немачка је у великој дилеми. Да ли ће наставити да буде полузависна или ће бити независна држава. Ако се одлучи да буде зависна онда је присиљена да буде амерички подрепак, или ће да настави свој пут, а то води укидању санкција према Русији. Све то ће довести до великог преокрета у садашњем времену, што ће, ако се срећно и без рата и крви заврши, постуји неко светлије будуће време, али да свако поштује правила која заједнички буду донета. То се може догодити само онда ако крајње незаситу и алаву државу свет буде игнорисао. Ту ће бити и крај појединачне доминације, па ће се у таквим односима и мали и велики лагодније осећати, ако имају разуман и хуман однос једни према другима. Да ли је могуће да се тако нешто у будућности догоди??!

 2. КАО ДА УМНИ ЧОВЕК НЕ ПОСТОЈИ

  Свако време из прошлости градило је своје институције. Оне које су „требале“ да разреше међусобне оносе на највишем нивоу. На крају и оне нису биле усавршене, јер их није обликовао само умни човек, већ је на ту институцију снажан утицај вршио малоумни, себичан и крајне суров појединац. Тако, а нарочито у време великих поремећаја и сукоба, свет запада у општу кризу.
  Шта би на ово рекао умни човек? „Западна војна алијанса (НАТО) може да распореди своје снаге где год пожели“, изјавио је нови генерални секретар те Алијансе Јене Столтенберг – као нови „ратни јастреб“ запдне алијансе. Он, у својој ратној пропаганди, величајући војну силу подсећа да „Алијанса располаже најмоћнијом армијом на свету и може да је упути било где, где за то искрсне потреба“ – вероватно алудирајући на Русију.
  Добија се утисак, да овај „ратни јастреб“ никада није чуо да су многи освајачи угрожавали руске просторе, почев од Монгола, Татара, касније Напалеона, германских царева, Хитлеровог похода, и сви су имали најмоћнију армију савремено опремљену. Посебно припремљена немачка армада кренула је као олуја, потчинила лако западни део Европе, затим према Русији – до Стаљинграда. Као што је почетком 19. века Наполеон заузео и Москву и запалио– само до Висле – и обадве „силе“ су морале назад бежати и нису се могле зауставити све до пораза.
  Свет је запамтио и злочине које су те војске чиниле у свом животињском бесу и за собом за историју оставиле, за увек, опомену да се тако нешто не догоди.

  Размишља ли Јене Столтенберг какав ће му бити крај, његов и „силе најамника“ којом он располаже?Тако бомбе заменише дипломатију. Преовлада малоумни и острашћени примитивац над умним човеком.

  У ово време води се крвави колонијални ратови на просторима Билског истока и Африке, после дуготрајних ратова које су водиле „коалиционе“ трупе на том простору.
  Зашто? Шта они тамо траже? Ратују ли да би том народу било боље или су им тамо интереси крупног капитала, који плаћа не само ту војну „силу“, већ уцењује своје вазале, па и ОУН, да се ставе на њихову страну, увек лажним оптужбама.

  Србија доноси Закон о забрани својим грађанима да учествују у неким војним формацијама, али само побуњеног народа, али не и у војној сили колонијалних господара. Закон је донет под притиском, селективан и неправедан. Недостаје србима храбрости да кажу праву истину. А зашто? Па западна алијанса витла камџијом и уцењује. То је нездрава и оболела коалиција, која се неће зауставити, јер је за то и организована, подржана лихварским капиталом, па као и Турци у прошлости, када заузму неки град покупе вредно за султанову камарилу, а војсци препусте град да га обесчасте, опљачкају и на крају запале. Имали икаве разлике у организацији те турске војне силе и Столтенбергове армаде плаћеника? Сви њихови ратови су потврдили ово.

  Да се поново вратимо на несретног генсека који не крије намере Алијансе да војно помогне сада већ паравојне снаге Украјине које су под контролом Кијева у сукобу са побуњеним народом, које та Алијанса назива сепаратистима.
  Овде треба подсетити да су током септембра у Украјини одржани војни манерви названи „Брзи трозубац“, у којима су учествовали припадници армија 16 држава, међу њима и САД – узалуд је Брисел тврдио да они нису организатори ових вежби.
  Столтенберг је нагласио:
  „Следеће године на састанку минисатара донећемо одлуку о стварању такозваног врха копља како ће бити назване јединице за брзо деловање, а чија потреба се посебно исказала у случају рата у Украјини…“

  Као што се може видети, множе се ратни јастребови, спрема се покољ невихих да би одабрани и самоуверени савремени примитивци, који више делују као животиња, а мање као људи, остали и влдају над другима. Ово је једна од потврда светског хаоса и одакле то долази и где му је легло.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: