Директор издавачке кућа „Анисија“ Славица Благојевић; С дубоким поштовањем и чашћу Вам представљам издавачку кућу „АНИСИЈА“

С дубоким поштовањем и чашћу Вам представљам издавачку кућу „АНИСИЈА“ регистовану 29.09.2014. године, при Народној библиотеци Србије у Београду са истовременом базом података при Медјународној библиотеци у Лондону одакле ће се књиге берзом књига оптремати светском читалаштву. Суиздавач издавачке куће „Анисија“ је „Просвета“.
Желим да Вас упознам са првим ауторима едиције библиотеке: „Венедикт и Анисија Цреповић“:
1. Милоје Поповић Каваја: „660 Твит-афоризама“
2. Протојереј Старвофор проф.др Димитрије Калезић: „У заједници светих“ из дана у дан
3. Радомир Андрић: књига песама „Слагалица“
4. Славица Благојевић историјски роман о монахињи: „Ја, Анисија“ са другим томом књигом песама „Пошаст витезова“
5. Ауторски радови учесника манифестације „Петрус настамба уметника од 2004 до 2014. г приредила Славица Благојевић:
„Ка Петрусу“
6. Исти опус рада други том: „Петрусне двери“ историчари о петрушкој области и селу Лешју.
7. Трећи том: „Под кивотом петрусним“ дело са археологијом археолога који су вршили ископине на локалитету у Лешју
8. Иван Раловић: роман „Игра клонова“.
Бићу слободна да додам ПОЗИВ уз молбу, ако вам време дозволи да присуствујете првом ауторском издању издавачке куће „Анисја“,Лешје:
С ПОШТОВАЊЕМ И ЧАШЋУ ВАС ПОЗИВАМ:
Радује ме да могу са вама да поделим прво ауторско издање издавачке кућа „Анисија“ са суиздавачем „Просвета“ желим да вам представим и позовем на промоцију књиге Милоја Поповића Каваја, публицисте, генералног секретара новинара Европе на сајму књига у Београду у хали 1.
Дана 27. Октобра 2014. г. (понедељак) са почетком у 10 сати временском периоду до 11 сати на штанду „Просвета“ Београд промивисаће се књига афоризама Милоја Поповића Каваја под насловом: „600 Твит-афороризама.
ИЗВОЛИТЕ, ДОЂИТЕ НА ОБОСТРАНО ЗАДОВОЉСТВО. ДОБРО СТЕ ДОШЛИ.
Оснивање наеобине – Петрус настамба уметника, Лешје потврђује да византијска и неохеленска цивилизација чине окосницу како српско-грчких узајамности тако и балканолошких студија у свим областима – у историји, религији, језику, књижевности, уметности, народној култури. И да посла има још. Средњи век баштне петрушке био је центар српске средњевековне културе (духовности, економије и политике). У години обнове духовности 2004. године, после шестовековног тиховања заживела је и култура.
У средишту њене филозофије је Анисијин став да човек не треба да се боји, докле год се „фина осећања дотичу твог (његовог) духа, твога тела“.
Настамба Анисије представља сопствену кућу – молитвеницу као место потпуног остварења и добија посебан значај издаваштвом аутора који су чланови Књижевне заједнице – Настамба уметника „Лештијанска пустиња“ Лешје. Мислим да ничега нема пријатнијег него кад се свако у своме дому весели слушајући настањене уметнике, како читају и како слушају песму, причу, музику, то ми се чини у души од свега најлепше да је.
Пут до мале српске мале свете Горе лештијанске је увек исти. Једини услов повратка је да путнику на уму стално буде молитва. А књижевна дела, песма и јесте молитва. Један од добрих дарова, културној ризници Србије могла би бити награда монахињи Анисији за коју би конкурисали универзитетски ствараоци земље Србије, јер је рад насеобине као некаква пловидба кроз време, и посета онима чији дух обитава у средњем веку.А добра књига је попут меха пуног добрих ветрова на путу до читаоца.
На крају представићу вам Анисију, кћерку војводе Црепа Вукославића а унуку жупана Вукослава обласних господара војно петрушког утврђења града Петрус. Монахињу која је клетвом Хиландараца, као и њен брат Венедикт Цреповић замонашена. Успокојила се 1426/1427 при манастиру св. Атанасије лаврама Атонским у грчкој свето Гори. У историјским аналима заборављеног петрушког властелинства о њој других података нема. Арфекат клетве моћ је значаја њеног живота.
„Мој језик је црквенословенски. Срце је моје живи извор ватре у њему куца водни сат“!
Срдачан поздрав. Унапред се захваљујем на сарадњи и времену.

Директор издавачке кућа „Анисија“
Славица Благојевић
Лешје, 21.10.2014. године

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: