EU VIŠE NIJE DEO REŠENjA, VEĆ DEO PROBLEMA

EU VIŠE NIJE DEO REŠENjA, VEĆ DEO PROBLEMA

Srbija umesto trećerazredne države u birokratizovanoj i nedemokratskoj Evropskoj uniji, svoje mesto treba da traži u „Novoj Evropi“, koja bi se prostirala od Lisabona do Vladivostoka i u čijem temelju bi bile suverene države, rekla je dr Sanda Rašković Ivić na velikoj međunarodnoj konferenciji „Nova Evropa“, koju je u beogradskom hotelu „Hajat“ organizovala Fondacija Dostojanstvo.

Predsednica Demokratske stranke Srbije je istakla da Evropska unija više nije deo rešenja, već deo problema i da se u to najbolje uverila Srbija koja je pod stalnim pritiscima i ucenama EU.

„Umesto puta u EU, rešenje treba tražiti u Putinovoj ideji objedinjavanja evropskih i evroazijskih integracionih procesa. Država bi u takvim integracijama imala jasne nadležnosti, a interese građana ne bi više branili misteriozni evrokomesari, već demokratsko izabrani predstavnici građana“, navela je ona i istakla da „Srbija teba da bude srce i kičma ovog integracionog saveza, a ne siromašna periferija EU“.

Predsednica DSS je na kraju izlaganja pozvala na saradnju ljude koji baštine slične ideje i naglasila da će oni uvek imati saveznika u stranci koju vodi.

Na uvodnom delu konferencije „Nova Evropa“, čija je osnovna ideja da udruži političku i intelektualnu elitu evropskih zemalja i da pokuša da pruži konkretne odgovore na nove geopolitičke izazove i stvaranje čvrste saradnje na liniji Pariz – Berlin – Moskva – Beograd, govorio je i Aleksandar Konuzin, bivši ambasador Ruske Federacije u Beogradu.

On je rekao da „uspeh suverenističkih stranaka na izborima za Evropski parlament dokazuju da građani više neće da budu bezlične, statističke brojke, već politički subjekti koji su ukorenjeni u sopstvenoj naciji i državi“.

Na konferenciji su bili prisutni brojni intelektualci iz Srbije, Rusije, Francuske, Nemačke i Austrije, kao i novinari iz ovih zemalja.

PODELITE SA OSTALIMA:
 OSTALE AKTUELNOSTI

Eine Antwort

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: