АЛО АЛО АЛО ЗОВЕ ЏОЗЕФ БАЈДЕН

АЛО АЛО АЛО ЗОВЕ ЏОЗЕФ БАЈДЕН
Комнен Коља Сератлић
Понедељак, шести октобар, недосањани дан неких вођа петоoктобарске пироманске револуције, на неки начин је постао историјски датум. Српски календари, лични и колективни, су испуњен светлим и црним историјским датумима. Уосталом, сваки дан у Србији је историјски, иако Срби не знају истину ни о једном свом датуму, од боја на Косову до данас.

У које време је звао Бајден, за мене ће ости тајна. Међутим, цело послеподне овог, сада историјског датума (људи, народе, посебно ви Србенде, да ли сте свесни, звао је Бајден), шестог октобра 2014. године, све до касних ноћних сати, где год да сте „уперили“ даљински, појавио се нама драги лик Бајдена (Бајден је звао, Бајден је звао, Бајден је звао, узвикивали су ТВ водитељи са пеном на уснама) .

Сувишно би било, чак увредљиво и непристојно, да је позвани питао: „Одакле зовеш, драги пријатељу“. Мало ко зна да Бајден живи у Србији. Понекад скокне у неку земљу, упали припремљени фитиљ (овога пута ћемо прескочити ко све припрема фитиље), након чега наступа експолозија, од које многе мајке закукају и завију се у црно. А, тако ми Бога, ни те земље никада више неће бити онакве какве су биле и оне су завијене у црно. Као црне или најцрње, од оцрњених више од педесет земаља, издвајам Ирак, Либију, Украјину.

Да је упитан одакле зове, Бајден би подсетио на долазак у Србију у јуну 2009. године и на текст једног списатеља под насловом: „Џозеф Бајден је (стално) у Србији“. Та сензационална посета остаће у сећању да је Бајден у Дечанима примио православну веру, затим држављанство Србије. Тада, председник Скупштине (која га је дочекала на улазу), дама у прелепој хаљини и ЛДП-овци пожелели су да виде Бајдена као посланика. Неки су молили онога „препланулог“, који Обмањује, да га именује за амбасадора САД-а у Београду. Један новинар, најстаријег листа на Балкану, пожелео је да Бајден буде у том листу аналитичар, коментатор. Један таблоидни дневни листић је пожелео да га види као колумнисту у том листу. Оне јахачице апокалипсе су му понудиле и нешто више (није оно што сте помислили, политика је њихово занимање, што је исто), а то је да обједине НО и да на челу буде Џозеф.

Тада сам лично пожелео, а што је била и жеља наших принчева и принцеза, да станује на Дедињу (уосталом, Дедиње је увек било кобно за Србе). Зашто смо то пожелели, зато што је Београд у саобраћајном и сваком другом колапсу, а када је најављено да Бајден долази, посебно када је улазио у Београда, живе душе није било на улицама, трговима у кафанама и кафићима. Саобраћај је стао. Ово није шала, ово је истина и сви они којима је до истине, потврдиће да је град буквално замро, да је био пуст. Биле су такве безбедоносне мере да су ушле у Гинисову књигу.

Такође, тада сам сазнао да су се Шиптари мало љутнули на Џозефа, због уласка у Дечане, поготово што га они нису тамо дочекали, јер је то, како кажу, „њихова културна баштина“. „Какве везе (нова шиптарска теорија, прим. ККС) имају Срби са православним светињама на Космету“. Но, Џозеф је знао шта ради. Није хтео да стави кече на главу, да прекрсти ноге и да са шиптарским првацима, као своједобно учекаовац Холбрук, седне на диван. Неће он да му приговарају као Холбруку, Олбрајтовој, Кушнеру и још некима, да је примио опране доларе. Посебно их је повредио што је одбио да се настани у Приштини, јер је, како је једном приликом изјавио, превише контаминирана.

Шта је стварно Бајден „сручио“ у телефонску слушалицу, остаће тајна, макар у овим временима, или до момента када Бајден проговори, а убрзо ће проговорити, ако га не послушају.

Знам засигурно да је дао нека упутства у вези највљене посете председника Русије Путина. Морате Путину рећи у сред Београда, односно сасути му у лице да се борите за територијални интегритет Украјине и да сматрате Крим делом те земље. Ако сте то потврдили и у ГС УН (Председник Србије), затим на разним седницама, ако сте се правдали и уверавали Кирбија у све то (уосталом упозорила вас је и председник немачког Маршаловог фонда САД-а, Донфирд Карен, на Београдском безбедоносном форуму, да нисте неутрални), онда нећемо прихватити никакво накнадно оправдање ако то не урадите.

Такође, Бајден је напоменуо: дозволили смо вам да га примите у посету, на коју је он пристао, јер га ниједна земља Европе не жели, он је за нас демократске земље фашиста и диктатор, неки су га назвали Хитлером. И ви сте, на један врло умешан нчин то потврдили, односно дозволили да у емисји државне РТВ1 „Око“, хрватски проф. Пуховски и Србина Свилановића, такође, кажу, „да Путин долази у посету, јер га ниједна земља Европе не жели да прими – сматрају га фашистом и диктатором“.

О вама Србима, какви сте и да волите да лажете, да се не држите договора, каже Бајден, посебно је писала Карла дел Понте у својој књизи.

Ево неколико Бајденових, „пријатељских“, изјава о Србима:
“Ми се суочавамо не са верским ратом, већ са простачким гласним чином српског експанзионизма и агресије… Ово је фашистичко разбојништво у маршу“; Срби су неписмени, дегенерици, силоватељи, убице беба, касапини и агресори.“; “Крајности српске бестијалности… силовање Босне и махнити српски фашизам иза њега…. српски варваризми.“;  “Све Србе треба сместити у Наци-концентрационе логоре!“; Требало би да одемо у Београд и да извршимо окупацију земље у јапанско-немачком стилу.“ (1999) “Године кршења руку и буцања у груди око будуђег статуса Косова можда су коначно при крају. У неколико наредних месеци, умешна дипломатија да се Косову осигура независност могла би да донесе победу муслиманске демократије и бољу будућност за југоисточну Европу и да потврди да је америчка моћ разборито коришћена.
Шта на крају рећи, осим да је Џозеф Бајден велики пријатељ српског народа.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: