Цензура у Уједињеним нацијама – Аргентинска председница разоткрила лажи Запада

Цензура у Уједињеним нацијама – Аргентинска председница разоткрила лажи Запада

Цензура у Уједињеним нацијама - Аргентинска председница разоткрила лажи Запада

Зашто је већина међународних телевизијских канала обуставила емитовање и превод говора председнице Аргентине на седници Генералне  скупштине Уједињених нација у Њујорку?

Одговор је једноставан. Кристина Фернандез де Кирхнер је прешла „црвену линију“ Сједињених Америчлких Држава и њихових савезника!

Главне тачке говора госпође Кирхнер, објављене су ипак на друштвеним мрежама:

„Овде смо били пре годину дана, када је као“ терористички режим „означена влада сиријског председника Асада, а подржали смо „побуњенике“ (у Сирији), које сте дефинисали као“ револуционаре „.

Данас смо се окупили заједно како би искоренили ове револуционаре за које се испоставило да су терористи.

У прошлости сте уврстили Хезболлах на списак терористичких организација, а то је велика, призната странка у Либану!

Ви сте оптужили Иран да стоји иза експлозије која је уништила Израелски центар АМИА у Буенос Ајресу 1994, иако аргентинска истрага никада није успела да докаже учешће Ирана у том нападу.

Ви сте усвојили резолуцију против Ал-Каиде након терористичких напада 11 септембар Земље попут Ирака и Авганистана разорене су и њихови становници су убијени, док обе земље још увек пате због тероризма!

Показали сте након израелског напада на Газу, када је Израел починио страшне злочине и узроковао смрт многих палестинских цивила, да је ваша пажња усмерена на ракете које су погодиле Израел, а који ниу узроковале никакву штету, ни жртве!

Данас, дакле смо се окупили како би усвојили резолуцију о нашој одговорности и међународној борби против „Исламске Државе Ирака и Леванта“, организације која користи подршку савезника великих земаља чланица Савета безбедности Уједињених нација „, рекла је аргентинска председница Кристина Фернандез де Кирхнер и тиме заслужила да се хитно обустави пренос и превод њеног говора у Уједињеним нацијама.

Аргентинска председница Кристина Кирхнер се у свом говору од пре неколико дана усудила рећи чињенице у вези своје земље, односима с Ираном, али и уопштено на Блиском Истоку.

Готово да је настао смак света када се усудила да доведе у питање случај постављања бомбе против Жидовског центра АМИА (које је иначе служило као база за изралеске обавјештајце) у средишту аргентинског престонице. Тада су иранске власти оптужене да су организовале терористички напад. Инцидент је довео до година напетих односа између Аргентине и Ирана, све док на власт у XXI веку на власт није дошао покојни супруг аргентинске председнице, Нестор Кирхнер, који је затражио од Иранаца да заједно раде на решавању случаја.

Аргентина и Иран су се договорили да раде заједно како би решили ту ситуацију, али је одлука лоше примљена од стране Вашингтона и Тел Авива.

У свом говору, Кристина Кирхнер је то навела као случај успешне дипломатије и правосудне сарадње. Осудила је америчко уплитање у целу ствар, рекавши да Вашингтон врши притисак само како би се избегло дипломатско решавање иранско-аргентинске кризе.

Осим тога, напоменула је како су је прошле године, за време неколико састанака аргентинске и иранске делегације, Американци етикетирали као „пријатељицу терористичке државе (Иран)“, а сада се Џон Кери састаје са министром спољних послова Ирана без икаквих проблема.

Председнци је посебно истакла да је Вашингтон први противнике сиријских власти и Асада прозвао „борац за слободу“, док их данас називају „терористима ИСИИЛ-а“. Због тога је оптужила Сједињене Државе да често мењају концепт „пријатеља“ и „непријатеља“ или „терористи“ и „герилац“ са релативном лакоћом, зависно о потребама.

Госпођа Кирхнер је такође поновила потребу да Палестина постане пуноправна чланица УН-а као суверена држава (данас само чланица посматрач). Остали аспекти њеног говора су се усредсредили на питање Малвина / Фокланда и спору са Великом Британијом.

Кристина Кирхнер је такође затражила од међународне заједнице да иде дубоко у борби против ИСИЛ-а и Ал-Каиде, али да се иде у саму суштину проблема, те да се пронађу финанансијери и стварне вође тих група.

Изјаве Кристине Кирхнер су посебно важне, јер долазе од стране председнице једног народа који је историјски био под великим утицајем моћних лобија из Вашингтона, а посебно Тел Авива.

Нема сумње да је већ након првих реченица завладала права паника у телевизијским кућама и екипама које су њен „наопак“ и „скандалозни“ говор преносиле из палате Уједињених нација. Једини излаз је био погасити све камере и правити се да се ништа не дешава, али је садржај ипак изашао у јавност.

Censura all’Onu: Cristina Kirchner svela le menzogne dell’Occidente

http://www.informarexresistere.fr/2014/09/30/censura-allonu-cristina-kirchner-svela-le-menzogne-delloccidente/

Interessanti riflessioni di Cristina Kirchner all’ONU. Perché i media non ne parlano?

http://iranmondo.blogspot.com/2014/09/interessanti-riflessioni-di-cristina.html

AMIA bombing

http://en.wikipedia.org/wiki/AMIA_bombing

2 Antworten

  1. Ово су сада последњи дани зликоваца света,

  2. Корупција, изопаченост на самом врху „светске заједнице“, пример за „углед“

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: