UTABANIM STAZAMA SE NE MOŽE DOĆI DO NOVIH OTKRIĆA

UTABANIM STAZAMA SE NE MOŽE DOĆI DO NOVIH OTKRIĆA

Da je Kolumbo plovio utabanim rutama ne bi nikad odkrio Ameriku! E sad koliko je to otktiće i sreća po čovečanstvo je jedna sasvim druga priča.
Sve učestaliji ratovi sve širih dimenzija su jasni putokazi koji nam pokazuju da sa našim utabanim stazama nešto nije u redu. Umesto da se okrenemo novim obalama spasa mi plivamo u krug, povučemo se korak dva unazad da bi se zahuktali svom silom u istu katastrofu. Ponašamo se kao davljenik koji prepliva polovinu reke pa zbog zamora i straha da je ne bi mogao preplivati donese odluku da potraži spas u vraćanju na polaznu tačku i ako je odstojanje do obale spasa kraće. To znači da su nam umom ovladale emocije vodjene instinktom a ne raciom. Tako podležemo kolektivnoj histeriji i panici umesto da budemo vodjeni racionalnim odlukama kako bi emocijalne potrebe došle do što uspešnijeg razvoja a društvo u kojem živimo bilo stabilnije a stim i sigurnije. Ta labilna veza izmedju Racia, Emocija i Instinkta omoguje zamenu medjusobne dominantnosti. Dominantnost instinkta nad emocijama vodi u haos, histeriju pa i u rat. Dominantnost racija nad emocijom vodi stabilnosti celokupnog društva. To jezgro našega uma; Racija, Emocija i Instinkta u medjusobnoj komunikaciji sadrži mehanizme odgovorne za naš obstanak odnosno svakidašnji život donošenjem bezbroj odluka po kojim se ravnamo. Manipulisanjem tog jezgra spolja, može se uticati ne samo na naše individualne odluke već i na kolektivne, zadovoljstvo i kolektivnu histeriju. Sve zavisi od individualne podležnosti takvim manipulacijama. A to kako će mo kao individua ili društvo reagovati na manipulacije iz vana, na profesionalno usmišljenu propagandu svana sa odredjenim ciljem zavisi opet od kulturnog nivoa individua u većini a stim i od njenog nivoa društve u celini kako bi bio u stanju da prepozna uzrok, nameru i cilj manipulacije i na taj način bio u stanju da preduzme odgovarajuće mere predostrožnosti kako ne bi bio zloupotrebljen u interesu nepoželjnog faktora sa strane. Ko kontroliše emocije taj kontroliše i narod. Ko kontroliše hranu taj kontroliše i emocije! Na toj osnovi počiva i dresura najkrvoločnijih životinja. Tu se stimuliše hranom emocija, recimo tigra, do te mere dok mu instinkt ne zameni racijo koji umesto instingta donosi odluke neobhodne za preživeti. Tu dolazi do zamene „procesora“ Instinkta sa „procesorom“ Racija koji bez ikakvih emocija odlučuje i odredjuje sledeći korak koji je neminovan za preživeti.
Tu podležnost čoveka manipulacijama koriste već odavno bezobzirniji, jači nad slabijima. Sa razvojem novca dolazi i do porasta u razmeni robe a stim i do što većih koncentracija novca u što manje ruku što im opet omogućava i sve efikasnije metode za manipulisanjem emocijama u šta spada strah ali i sreća i zadovoljstvo. U čijima rukama je novac u tim je i mogućnost za veštačko izazivanje emocija sa dominantnim faktorom, racija ili instinkta, reda ili nereda. Drugim rečima stvaranje panike, histerije i nereda ili stabilnost i zadovoljstvo društva. Problem im je u tome što stabilno društvo ne mogu kontrolisati niti nametati svoju volju. Društvo u kojem emocijama dominira racionalna kontrola ne da se vodati na uzici. Iz tog razloga su gospodari novca i moći, zainteresovani samo za selektivno postojanje stabilnih država. Samo je nekoliko privilegovani primera radi a svi ostali im moraju piti vodu iz dlana jer je to u interesu gospodaru njihovih emocija sa kojima upravlja po svojoj volji.
Da bi Srbija mogla krenuti novim putem spasa mora se društvo u celini prvo pobrinuti da bude gospodar svojih ključeva svoje kuće i ambara kako mu ne bi drugi upravljali emocijama, vodali na uzdi da bi im pili mutnu vodu iz krvavih dlanova.
Stanovnik Srbije je najbogatiji stanovnik Evrope računajući resurse po glavi svog stanovnika. Šezdesetih godina je Italija nudila Titu da unajmi Vojvodinu na sto godina i da će se obavezati da će samo njom prehraniti preko 60 miliona italijana i preko 20 miliona jugoslovena. Sad Srbija ima Vojvodinu sa Šumadijom i nije u stanju da prehrani samo 8 miliona svojih stanovnika, sačuvala mu barem minimum dostojanstva. Umesto da živimo najbolje u Evropi živi nam narod najgore.

Dušan Nonković

2 Antworten

  1. Kristifor Kolumbo 1492. je otkrio Ameriku iskrcavši se na ostrvo Gvanahani/Zeleni mir u Kubanskom arhipelagu, kao što sam ja hodao po našem satelitu Mesecu. Radi se o prinicpu isticanja njega što je krajnje zlonamerno i potpuno pogrešno. Vikinzi su još oko 1000. godine došli do Severne Amerike i osnovali svoju koloniju na ostrvu Novo nađena Zemlja dakle ,,Nev Faundlend“. Dalje i ti Vikinzi su bili sasvim bezznačajni za to otkriće jer su Ljudi još u antici tokom drevnog vremena plovili preko obe obale Atlantskog okeana koji se tako zove po drevnoj Atlantida koja je imala prestonicu Atlantis i bila je konfederalno carstvo sastavljeno iz 10 kraljevstava. Potpuno istovetni stilovi oblačenja, muzički instrumenti, istovetne legende i srodni jezici, isti religijski predmeti, isti način zidanja zgrada i piramida, Egipatski bogovi pronađeni u Severnoj Americi, način pravljenja sarkofaga sa obe obale istog okeana, statue zmiji Kobra koje nežive u Južnoj Americi a baš tamo, nalaženje kokaina u Egipatskim mumijama a biljka koka raste u Južnoj Americi, krst Ankh kojeg sada koriste Satanisti u svojim ludačkim ritualima je bio prisutan od : današnje SDAmerike, preko Meksika, Egipta do Mongolije . . . a kraja nigde. Klinasto pismo u Južnoj Americi kao ono u Međurečju . . .planina Atlas u severnoj Africi, legende koje i danas žive o bogatom ostrvu koje je potonulo za jednu noć i to u : Severnoj Americi, Južnoj Americi, Africi, Španiji. Baskijski jezik je i u 15. veku još ustvari bio Latinizovani i Arianizovani jezik Meksika a Baskijski misionari Zapadne Romakatoličke crkve su na svome jeziku razgovarali sa Ljudima Centralne Amerike i onih su ih sasvim razumeli ! ! ! Izgleda da su i Kinezi došlo do Amerike a još u antici su drevni Srbi imena Sirbiri i Sirbidi došli prešavši Beringov moreuz na poluostrvo Alaska : ,,Zemlja lovaca/Alasa“. Ovo su sve 1000000 % utvrđenje činjenice a Kristifor Kolumbo je jedan bezznačajan i sasvim nikakav lik !

    • Ovaj članak nema nikakve veze sa Kolumbom do samo naslova! Ipak bi trebalo pročitati ceo tekst prije nego što se napiše na njega komentar.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: