OBAVEŠTEHJE, OTVOREN PRVI GEREONTOLOŠKI CENTAR ZA OBOLELE OD ALSAJMEROVE BOLESTI U SRBIJI

Poštovani naši građani, koji živite daleko od svoje domovine, obraćamo Vam se da Vas obavestimo o otvaranju prvog gerontološkog centra specijalizovanog za lica obolela od Alchajmerove bolesti u Srbiji tj. Vojvodini, smeštenog desetak kilometara od Novog Sada. Verovatno da imate nekoga od Vaših najbližih kome je potreban ovakav jedan smeštaj koji je opremljen po Evropskim standardima.
Kapacitet doma je 30 korisnika smeštenih u dvokrevetne sobe.
U domu je zaposleno stručno i tehničko osoblje, ukupno 16 zaposlenih. Struktura zaposlenih je sledeća:
Direktor
Socijalni radnik
Radno-okupacioni terapeut
Fizio terapeut
4 medicinske sestre
4 gerontonegovateljice
Spremačica
Kuvarica-servirka
Administrator
Lekar opšte prakse
Zbog ciljne grupe kojoj je namenjena usluga smeštaja u ovu ustanovu, program rada je zamišljen tako da se uz uobičajenu zdravstvenu negu sprovodi i radno-okupaciona i fizioterapija. U radno-okupacionoj terapiji sprovodiće se razne igre koje će uticati na očuvanje kognitivnih sposobnosti, sprovodiće se terapija muzikom kao i crtanjem. Svakom korisniku pristupati će se individualno, biti će uključen u one aktivnosti koje su primerene za njegovu fazu bolesti kao i njegove neke lične sklonosti tokom života (npr. neko ko je voleo da peva biće mu omogućeno da se toj aktivnosti više posveti). Fizioterapija je zamišljena kao svakodnevno razgibavanje i jačanje muskulature, bilo aktivnim vežbanjem posebno osmišljenih vežbi, bilo pasivnim razgibavanjem nepokretnih korisnika u krevetu. Cilj sprovođenja radno-okupacione i fizioterapije je da lica obolela od AB što duže očuvaju svoje kognitivne sposobnosti, uspori se napredovanje same bolesti, što za posledicu ima njihovu samostalnost u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, npr. odevanje, hranjenje, šetnja i sl. Kroz što duži vremenski period. Uz pravilnu medikamentoznu terapiju, primenu radno-okupacione i fizioterapije, kao i pružanjem dobre zdravstvene nege obolelima omogućavamo dostojanstveno i kvalitetno življenje.
Pored gerontološkog centra, mi kao firma posredujemo i u kućnoj nezi starih i bolesnih lica bez obzira na starosnu granicu gde Vam nudimo usluge: lekara, medicinske sestre, fizioterapeuta, gerontonegovateljice, gerontodomaćice, frizere, pedikire, sanitetski prevoz u zemlji i inostranstvu. Nega bolesnih može biti pokrivena 24h, bez obzira gde je nega potrebna, da li u zemlji ili inostranstvu. Za sve informacije možete se javiti na naše telefone od 09 do 17 h, na telefone 021/496-333, 021/400-148, 063/271202 ili se informisati i na našem sajtu http://www.agava.rs, email: info@agava.rs
Agava d.o.o., Novi Sad

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: