Арсеније Станковић: Вучићу, одлука Уставног суда је и за тебе обавезна или Чекајући одговор премијера Србије

Арсеније Станковић: Вучићу, одлука Уставног суда је и за тебе обавезна или Чекајући одговор премијера Србије

pol arsenovic 620x0

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Константин Арсеновић упутио је посланичко питање председнику Владе Републике Србије господину Александру Вучићу, везано за остваривање права војних пензионера за ванредно склађивање месечних принадлежности за 11,06 одсто од 1.1. 2008. године, којим је тражио одговор премијера Републике Србије Александра Вућића да ли Влада Републике Србије има у плану да предузме мере како би се отпочело са решавањем овог питања.

У тексту посланичког питања потпредседник Народне скупштине навео је да

„Војни пензионери Србије више од шест година не могу да остваре законом утврђено право о ванредном усклађивању пензија за 11,06%. То право им је у два наврата признато одлукама Уставног суда Србије и пресудом Управног суда Србије, а потом је то право признао решењем и Врховни касациони суд.
Напомињем да су сви државни и други органи којима су поверена јавна овлашћења дужни у складу са чланом 171. Устава Републике Србије и чланом 104. Закона о Уставном суду, да поштују и извршавају одлуке Уставног суда. Непоступањем по овим одлукама и пресудама наноси се огромна штета и држави и војним пензионерима, јер се основни дуг непрекидно увећава (судски и адвокатски трошкови, камате и вештачење)“.

Када потпредседник Народне скупштине Републике Србије, највише законодавне власти демократске земље, пита премијера хоће ли или неће Влада да поштује законе властите државе, онда се са правом, без немере да се да било каква злонамерна квалификација, поставља оправдано питање да ли су владе које су биле од 1.јануара 2008. године, укључујући и актуелну, свесно отишле с оне стране принципа владавине уставности и законитости као једног од темељних принципа савремене демократије!

Дакле, приморан да постави овакво питање премијеру, потпредседник Скупштине Србије, уважени генерал Константин Арсеновић устао је у одбрану уставности и законитости и обелоданио оно што већина грађана Србије осећа на својој кожи све време транзиционе пљачке – „Пети октобар“ означио је почетак срамног и нехуманог преливања друштвеног и државног капитала у џепове појединаца.

Војни пензионери, поред избеглица са ратом захваћених простора чије је страдање незабележено у новијој истрији Европе, вероватно су највећи губитници- остали су без огњишта, постали су бескућници а насрнуло се и на законима стеченим правима.

Како мучан и горак утисак, у осиромашеној држави, остављају снимци физички и материјално – захваљујући 5. октобру- набилдованих политичара који се поливају леденом водом. Све сами хуманитарци ( уваженог и племенитог спортисту господина Ђоковића изузимам ), који су уместо да решавају државне проблеме решавали једино проблем властитог богаћења!

Посебном жестином против и мржњом према војним пензионерима и Војсци Србије истакли су се поједини министри војни који имају своја имена и презимена. Али, авај, чини се да је штит власти непробојан! Нико не одговара за своја недела!

Традиционално инертан војни механизам и Удружење војних пензионера Србије, коначно су схватили, или је дошло до грла, да се на непримерено понашање власти мора адекватно одговорити. Главни одбор удружења ВПС донео је закључак о организацији јавних протеста против Републичког фонда ПИО и Владе Републике Србије. А када протести почну, тешко да ће све бити по старом. И ред је да неко поврати углед Војске која је увек била уз народ и то је показала у овогодишњим поплавама. Ако премијер оправдано преноси поруку свету да Србија није за поткусуривање интереса великих сила, онда би морао да зна да је гарант такве поруке, који никада није издао интересе свог народа, Војска Србије, а војни пензионери и те како велики потенцијал кога су се политички дилетанти тако лако одрекли!

На потезу је премијер Републике Србије!

Comments

comments

Eine Antwort

  1. Управо о овом питању које се покреће, а правно је утемељено, о њему стварају јавно мњење неки глумци, мали политиканти, новинари да би на томе зарадили. Више се њих на овоме иживљава него оних који трезвено размишљају, ако изузмемо оштећене и преварене.
    Овај пример остаће убележен у историју ове државе, када је и како она престала бити правна држава.
    Од ове се болести теже се лечи, а веома лако оболева и то је потврда која више штети него је вредност онога које су непромишљени и погрешно образовани партијски стручњаци, који нас дуже време као друштво уништавају и штету наносе држави. То управо желе сви наши противници из свих времена, а људи овде им служе да остваре свој прљави циљ.
    Демантујте ме ако образа имате.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: