АПЕЛ ЧИТАОЦИМА ЗА ПОДРШКУ ПОРТАЛУ ИН4С

Славица Јовановић

АПЕЛ ЧИТАОЦИМА ЗА ПОДРШКУ ПОРТАЛУ ИН4С

АПЕЛ ЧИТАОЦИМА ЗА ПОДРШКУ ПОРТАЛУ ИН4С

АПЕЛ ЧИТАОЦИМА ЗА ПОДРШКУ ПОРТАЛУ ИН4С
У обраћању поводом врло тешке ситуације у којој се налази портал ИН4С, слиједи дио обраћања главног уредника, Гојка Раичевића, прије свега читаоцима портала.

У апелу се наглашавају основне одреднице програмске политике ИН4С-а, као и разлози због чега је у датим околностима у Црној Гори готово немогуће остварити финансијски минимум за опстанак портала.

Цјелокупно обраћање главног уредника можете прочитати на следећем линку, а овдје преносимо дио тог обраћања:

Поштовани пријатељи,

Портал ИН4С, настао услед потребе да се пробије дисциплинована, опасна и врло штетна режимска медијска блокада, израстао је у један од водећих интернет медија у Црној Гори, Србији и Републици Српској. Одабир тема, као и начин на који их обрађујемо, обезбиједили су нам јединственост у медијском простору, а из чега је произашао чврст и јасан идентитет нашег медија.

Управо због тог аутентичног приступа и идентитета, ИН4С је суочен са сталним притисцима, те снажном опструкцијом различитих облика. Свакако, један од кључних разлога ометања и гушења портала је и то што се, између осталог, ИН4С врло пажљиво и доследно бави стањем права српског народа и културе у Црној Гори. Режим је успоставио не само атмосферу, већ и институционалне механизме за гушење свих оних који се јавно залажу за поправљање положаја српског народа, очување српске културе и идентитета. Јасно је да у таквим условима нема говора о нормалном функционисању портала, па је доведен у питање његов даљи рад и одрживост, као и циљеви којима смо посвећени од свог оснивања.

Веома цијенимо подршку све већег броја наших читалаца. Да би остварили наше, заједничке циљеве, потребан нам је и заједнички напор. Да одржимо ИН4С! За наш рад су потребна врло скромна финансијска средства, а потпуно је јасно да не могу доћи ни од режимских инститција, а ни од коруптивно увезаних и контролисаних предузећа.

У нашој редакцији је запослено 7 људи. Сви трошкови за плате, за текуће одржавање и остале трошкове износе мање од 2000 евра мјесечно. Оно што је неупредиво веће и што се не изражава новцем је огроман ентузијазам и посвећеност код наших младих сарадника који улажу огроман напор како би ИН4С опстао.

Потребна нам је помоћ наших читалаца како би још једном пробили режимску блокаду и наставили борбу за остварење својих циљева. Важно је да, сви који су у прилици и којима значи ИН4С, сходно својим могућностима, дају свој финансијски допринос опстанку нашег и вашег портала. Ријетки су примјери да оправданостновца који опредељујете можете пратити из часа у час, из дана у дан, као што је то случај са порталом ИН4С. Вјерујемо да су разлози за постојање портала ИН4С дубоко уткани у идеалима наших сталних читалаца и да ће, захваљујући томе, као и осјећају заједништва опстати.

Ваш,

Гојко Раичевић,

уредник портала ИН4С

Број текућег рачуна у Црној Гори:
540­2821­24
Ерсте банка, Подгорица

Инструкције за уплату донације из иностранства
IBAN CODE: ME25 5401 1000 2317 6541 54 ACC. NO. 1100­02­317654­19/
NVO IN4S KOTORSKA BB, 81000 PODGORICA MONTENEGRO
Swift Code: OPPOMEPG

Преузела:
Славица Јовановић  новинар и књижевник сарадник портала ИН4С

Eine Antwort

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: