Srpstvo nije nacionalizam a još manje nacizam, srpstvo je najsuptilnija duševna filozofija slobode za koju se daje poslenja kap krvi svoje!

SRPSTVO NIJE NACIONALIZAM A JOŠ MANJE NACIZAM, SRPSTVO JE NAJSUPTILNIJA DUŠEVNA FILOZOFIJA SLOBODE ZA KOJU SE DAJE POSLEDNJA KAP KRVI SVOJE!-DN

Ko to još uvek nije shvatio taj nije spoznao univerzalnu vrednost slobode a ko to još uvek negira taj je duševno slep ili zlonameran prema sebi i celom civilizovanom svetu, jednom rečju, idiot ili duševni bolesnik gonjen vlastitom pohlepom.
Vidovdan je najsvetliliji i najveći praznik te univerzalne životne filozofije natopljene krvlju u borbi za slobodu potvrdjene istinom jer je čovek bez slobode rob, sužanj, u gorem položaju od životinje jer je toga svestan za razliku od marve! Borba za slobodu je osnovno ljudsko pravo koje stoji iznad svih drugih prava!
Samo oni koji bi da okrenu točak vremena u nazad, stvore od čoveka roba ti će negirati i srbe i Vidovdan i Gavrila Principa i sve što čoveka čini čovekom, izigravati Boga kako bi se dokopali materijalnog bogatstva i sile da bi bili nadmoćni nad svojim robovima odnosno porobljenim narodima. Vidovdan nije slučajno srpski praznik nit je slučajno za celokupno čovečanstvo najbitniji dan koji zaslužuje da bude medjunarodni praznik slobodarskog sveta. On je rezultat najžešćih borbi za slobodu od postojanja sveta. Nikao je iz naroda kojeg je država bila, iz geografskih razloga, most izmedju dva sveta; Evrope i Afrike za kojeg su se otimale mnoge države, vele sile a stim je bila i poprište nebrojanih intriga i krvavih borbi za prevlast nad tim tako važnim mostom, što spaja dva kontinenta, zvanim Srbija.
Narodi na tim prostorima Balkana moraju biti svesni svog izvornog, matičnog, govora, jezika, da bi shvatili da su taj isti narod koji je krvavim intrigama i još krvavijim borbama za slobodu kroz stoleća desetkovan kako bi se njim ovladalo, volja slomila i učinio poslušnim robovima koji bi bez pogovora izvršavali naredbe pa i po cenu sobstvenog života a u korist svojih dušmana.

Nek nam znadu dželati kleti
Vidovdan je niknuo iz krvi
Mreti će mo da sloboda živi
Da sloboda dželate nadživi

Dušan Nonković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: