Dušan Nonković: Otvoreno pismo: Svesrpskom Narodnom Frontu – molim delite ovo pismo

Dušan Nonković: Otvoreno pismo: Svesrpskom Narodnom Frontu

Poštovani Dr.Petroviću ove priloge; (https://www.youtube.com/watch?v=WVft-mSdtSc
https://www.youtube.com/watch?v=oOO6AyQFSLM)
sam već odavno pažljivo pregledao pa koliko se sećam, preneo i u GD kao i fb prijateljima.
MOJA PRIMEDBA: Nijedna saradnja ne može biti od uspeha ukoliko je zasnovana na principu jednosmerne ulice. Primer: Ja sam Vas, kao i mnoge druge dobronamerne patriote Srbije, neograničeno podržavao a za uzvrat sam bio sa apsolutnim uspehom od Vas prećutan-niti jednom rečju niste me bilo kad spomenuli kao da je dijaspora nulta grupa po pitanju relevantnosti po sudbinu Srbije tako da Vam očigledno nije potreban nikakav savet od nas iz dijasoore koja je inače daleko brojniji od Vas u Srbiji. Kao istoričaru Vam je poznato da samo u Turskoj živi 8 miliona srba koji govore srpski i koji znaju odakle potiču! Uz to nas ima oko 4 milona na takozvanom zapadu! Zar Vi tamo u Srbiji mislite da medju 12 miliona nas u dijaspori nema sposobnih i pametnih ljudi koji bi mogli doprineti Srbiji da izadje iz ovoga haosa i neokolonijalne ovisnosti? Drugo u samoj Srbiji živi 40% takozvanih „nesrba“ iz čega se da zaključiti da u Srbiji živi tu negde oko 5 miliona srba što u celokupnoj populaciji srba predstavlja manjinu! A opet iz toga se da zaključiti, pod „a“ da će Srbija ako se ovako nastavi privrednoekonomskim diletantizmom uz stopu bele kuge, u sobstvenoj zemlji postati manjina!!! A Vi tamo i dalje analizirajte, lamentirajte, Apelujte bez da konkretno integrišete i naš svet iz dijaspore a i nesrbe u Srbiji, neuspeh će Vam biti zagarantovan!!! Iz tog razloga Vas najozbiljnije molim da se okanete praznih parola i priča, kojekakvih podučavanja bez konkretnih programa, agendi i rezultata! Narod je sit praznih priča i kojekakvih obećanja te da izradite konkretan plan i program za integraciju kako „nesrba“ u Srbiji tako i srba iz dijaspore. Ali molim Vas ne to samo sa apelom na investicije dijaspore a da nemate otvoreno uho za njihove savete niti ikoga od njihovih predstavnika u svojim redovima! Pa Vi čak ni verbalno ne spominjete dijasporu. Ako želite dobro srpskom narodu, u šta ne sumnjam, onda nazovite ovaj Svesrpski pokret odnosno, Svesrpski Narodni Front Srbije: Svenarodni Front Srbije, kako bi se mogao svaki državljanin Srbije osećati zastupljenim. U tom slučaju Vam dajem svoju reč da ću pri sledećem okupu pod tim novim imanom biti prisutan i pored krhkog ličnog zdravlja, kako verovatno znat, srce mi radi zahvaljujući veštačkoj klapi i ugradjenom defibrilatoru protiv teške aritmije srca.
Poslušajte više jednom moj savet zasnovan na 30 godina života u Srbiji i tekućih 35 godini života u Nemačkoj. Ako Mislite da Vam moj savet nije potreban te dalje nastavite sa politikom jednosmerne ulice onda Vas molim, to bez mene!

Jedno je sigurno i jasno ko sunce, niti jedna odluka doneta od manjinskog dela srpske populacije u ime većinskog dela srpske dijaspore ne može biti legitimna niti će ikad moći biti validna bez da se ne pita ogromna većina dijaspore srpske populacije koja živi van zemlje Srbije niti može biti priznata kao pravno moralna i legitimna vredenost. 12 miliona srpske populacije koja živi van Srbije neće dozvoliti rasprodaju, neslogom, uništenje svoje matične države Srbije. Sve odluke donete bez većinskog dela srpske populacije su ilegitimne, nelegalne, nevalidne i od apsolutne većine srpskog naroda ne priznate i ne potvrdjene. Ne mkože biti da tu negde 2 miliona matične populacije srba donose sudbonosne odluke o našoj zajedničkoj praotadžbini u ime od 18 miliona naslednika svoje dedovine a da se ne pitaju! Sve odluke bilo kojih i bilokakvih vlada bez učešća dijaspore su neprihvaćene od većinskog dela srpskog naroda a stim i nelegitimne!

Solunski dobroviljci nisu položili svoje živote da se na ovako bedan način rastura Srbija!

Dušan Nonković-osnivač i urednik Glasa Dijaspore.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: